${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אדום לוהט: פירות היער משתלטים על המטבח

התותים עושים קאמבק, פירות היער עושים עלייה והצבע האדום משתלט על הקינוחים העונתיים. זה סקסי, זה בריא וזה יקר

תגובות

בילדותי ביליתי שעות רבות בהתבודדות בתוך בית העץ הקטן שבנה לי סבי, במרומי עץ התות שבחצרו. בקיץ התמלא העץ פרי עסיסי, שאהבנו לקטוף היישר מהעץ או ללקט מהערימות שריפדו את השטח שלמרגלותיו, לאחר שנשרו. גם היום אפשר לפגוש בחצרות התל אביביות עצי תות כאלה, ובימים אלה מבשילים הפירות וצונחים אל האדמה בכמויות כמעט מסחריות. מתברר כי עץ התות נמצא כאן עוד מימי התנ"ך, וכך גם האסנה (פטל שחור), שלדבריה של ד"ר טובה דיקשטיין, העוסקת במחקר אוכל תנ"כי, הוא למעשה אותו הסנה שבער ולא אוּכל. פירות יער אחרים, לעומת זאת, יכולנו לפגוש רק ביער הפיות שבספרי האגדות. היום עושים תותי העץ קאמבק וזוכים לתהילה מחודשת. לתות העץ האדום והלבן שהיו פה מאז ומתמיד מצטרפים זנים נוספים, כמו תות עץ פקיסטני או תות עץ ורוד, ולצד אלה מפציעים בחודשי הקיץ שלל זנים של פירות יער אדומים, שעשו עלייה מארצות הקור, כמו דומדמניות, אוכמניות, דובדבנים, תותים, פטל ועוד. הפירות הקטנטנים הללו ארוזים בקופסאות פלסטיק קטנות (במחירים גדולים - תיכף נבין למה), ובחודשים הקרובים תוכלו לפגוש אותם בשוקי האיכרים, אצל הירקנים המובחרים ואפילו במקרר בסופר. תהילה מחודשת. פירות אדומים (צילום: סטודיו דן לב)גם במסעדות לא תוכלו להתחמק מהם. העונה האדומה רק החלה, אך כבר עכשיו עמלים השפים על שילובים מפתים של זני פירות אדומים בתפריטי הקינוחים של הקיץ. השף רפי כהן (רפאל) מגבש בימים אלה תפריט קינוחים קיצי הכולל מנות כמו קונסומה פירות יער, שעשוי מהנוזל המרוכז שמטפטפים הפירות כשהם תלויים מעל סיר אדים, שבתוכו צפים פירות אדומים טריים בצד סורבה פירות יער. סוג של קומבינציה המשלבת פירות יער בכל מיני מצבי צבירה. "הפירות הללו מגיעים בבוקר, מיד לאחר שנקטפו, כשהם עוטים את השרידים האחרונים של טיפות הטל, והם מוגשים אך ורק באותו היום בשיא טריותם, בדרך כלל על קרם וניל", הוא מספר בהתלהבות, "בכל שנה אני כבר מחכה לעונה הזו כדי להגיש את הפירות המופלאים האלה". גם השף־קונדיטור ענר צלאל (דלאל) מפתח היום את הקינוחים החדשים של השבועות הבאים, ובקרוב יגישו בדלאל קינוח של קרם גבינה אפוי עם פטל שחור, פטל אדום, תות עץ פקיסטני ואוכמניות, בצד קומפוט צלול של פירות יער. בקונדיטוריה יעטוף פטל שחור את עוגת הלימון, פירות יער ייכנסו למאפינס וגנאש של פטל יחבור לעוגת הריקוטה. טעם של פעם. מנה של ילדות במסעדת יפו תל אביב (צילום: אורן זיו)בקיטשן מרקט מלקט השף יוסי שטרית את האדומים שמגיעים בבוקר לשוק ומכין מרק של פטל, דובדבנים ותותים עם בוואריה וניל. השף מאיר אדוני מוסיף כי "צבע אדום הוא ארוטי ומעורר, צבע חם שתמיד מזוהה עם אהבה ותשוקה, ופירות יער הם פירות מעוררים מעצם המראה המיוחד שלהם, העדינות של המבנה שלהם והעושר של הגוונים האדומים שהם מוציאים במנות". פרט לשילובם בקינוחים כמו טארט, מקרון, זביון, קומפוט, מלפיי ועוד, אדוני משלב פירות יער גם במנות בשר צבי, ברווז או עגל. במסעדת יפו־תל אביב יצר חיים כהן "מנה של ילדות", המשלבת פירות יער אדומים ונשיקות ורודות ולבנות, סורבה פירות יער ומקפא של בננות. בקיץ הזה תוכלו לפגוש גם קוקטיילים מפתים על טוהרת הפירות האדומים, כמו למשל הקוקטייל Raspberry Julep, שנרקח בסושיאל קלאב. גם צלמי מזון אוהבים לעבוד עם פירות יער, שתמיד מצטלמים נפלא כי יש להם טקסטורה מדהימה וצבע עז והם נדירים ומיוחדים. סטייליסטים ישמחו לשלב אותם כחלק מהפריים, גם כשאינם הנושא המרכזי.מפתה. סושיאל קלאב (צילום: בועז לביא)

מצרכים: לבצק פירורים:2 כוסות קמח150 גרם חמאה רכה1/3 כוס סוכר חוםלתערובת הפירות:400 גרם פירות אדומים טריים2 כפות סוכר חוםכמה טיפות ונילמיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:1. מערבבים את כל מרכיבי בצק הפירורים עד קבלת תערובת פירורית.2. מערבבים את הפירות עם הלימון, הסוכר והווניל.3. מפזרים את תערובת הפירות בתחתית של כלים אישיים עמידים בחום עד גובה חצי הכלי.4. מעל הפירות מפזרים את בצק הפירורים עד למילוי הכלי.5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־20-15 דקות ואופים עד שהבצק מזהיב.  קרמבל פירות קיץ - לגרסת הדפסהמתחמם. קרמבל פירות קיץ (צילום: תמר טל)

*#