אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2012: מתכון לכריך אנטריקוט של חיים כהן

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2012, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

» טעם העיר 2012 - לכל המסעדות, המתכונים והפרטים» מה הטעם שלכם - למשחק הפייסבוק של טעם העירחיים כהן, מה תציע מסעדת דיקסי בטעם העיר?"דיקסי תציג את המנות שמייצגות אותה כמוסד קולינרי, מנות שחלקן מלוות אותה כבר 15 שנים וחלקן חדשות, וגם מנות דגל של פילדלפיה - האחות הקטנה והזריזה של דיקסי."למה בחרת להשתתף בטעם העיר?"טעם העיר הוא חוויה קולינרית תרבותית שאני באופן אישי תומך בה וחושב שהיא מקרבת את האנשים לאוכל שלנו. זה אירוע תרבותי חשוב שמתקיים בערים גדולות בעולם. החזון שלי הוא שתל אביב תמשוך תיירות קולינרית בעתיד, אני בהחלט רואה בה עיר שמושכת אליה תיירים גם בגלל האוכל, וטעם העיר הוא חלק חשוב בתהליך".מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל לאירוע?"בדוכן של דיקסי - הכנפיים המיתולוגיות של דיקסי, וכריך האנטריקוט של פילדלפיה; ובדוכן של מסעדת יפו תל אביב - "מעורב יפו תל אביב".מה נשתנה במפה הקולינרית מאז טעם העיר הראשון לפני עשור?"בעניין הקולינרי, בעבר הוא ריכז רק מסעדות מוכרות של שפים והיום יש תמהיל של מסעדות, דוכנים של המבורגר ומקומות קטנים של אוכל, לא יוקרתיים אך טעימים, ואני חושב שטוב שכך."מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר או אצל איזה קולגה מוערך תרצה לאכול?"אני אשתדל לטעום כמה שיותר מנות אצל אלה שאני מכיר וגם אצל הלא מוכרים, כדי להכיר."  דיקסי (צילום: דין אהרוני)

כריך אנטריקוט פילדלפיה קלאסי לחמניה 160 גר' אנטרקוט פרוס דקממרח עגבניות וצ'יפוטלה (לטחון עגבניות שרי תמר ושרי תמר מיובש ביחס של 1:1, להוסיף פלפל מעושן צ'יפוטלה – לפי הטעם עד רמת החריפות הרצויה, לתבל במלח ופלפל)60 גר' גבינה סקנדינבית פרוסה דק80 גר' בצל ופלפל אדום מוקפצים במחבת

1. לקלות את הלחמנייה במסוע או על הגריל2. למרוח כף של ממרח עגבניות  או יותר לפי הטעם3. לצרוב את פרוסות האנטרקוט בחום גבוה על משטח צלייה4. במקביל ליד האנטרקוט לחמם את הבצל והפלפל5. להניח על פרוסות האנטרקוט, כשהן עדיין על הפלנצ'ה, את הבצל פלפל ופרוסות הגבינה, כשהגבינה מתחילה להיות מותכת להכניס לכריך.כריך אנטריקוט פילדלפיה קלאסי של דיקסי (צילום: דין אהרוני)

*#