טעם העיר 2012 יוצא לדרך: איפה אוכלים השבוע?

מנות קיסריות במסעדת הלנה בנמל, שוק מאכלי עדות במסעדת דודה, סדנאות צילום אוכל בקיטשן מרקט, מנות חלביות באלבאבור, חודש שרקוטרי בלה צ'אמפה - ועוד המלצות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

פסטיבל האוכל טעם העיר 2012 יוצא לדרך ויתקיים בימים שני-חמישי, 14-17.5. עוד בתפריט: שוק אוכל של מאכלי עדות במסעדת דודה בהוד השרון, חודש שרקוטרי שלם בלה צ'אמפה, תפריט קיץ חלבי של אלבאבור, סדנת צילום אוכל קיטשן מרקט, תחרות מתכוני הפסטה של איטלקיה בתחנה - ועוד.טעם העיר 2012

אירוע טעם העיר 2012, חוזר בפעם ה-16 ויתקיים בימים שני עד חמישי (14-17.5) בפארק גני יהושע, תל אביב. במסגרת האירוע יוצבו עשרות דוכני אוכל של מסעדות מובילות שיציעו מנות במחירים מוזלים. המסעדות שייקחו חלק בחגיגה: מסעדת יפו תל אביב, טאפאס אחד העם, דיקסי, הנמל 24, WHITEHALL, רוקח 73, אדורה, אלבאבור, NG, בוצ'רי דה ברילוצ'ה, סאקורה, דארנא , אגאדיר, פויקה ועוד. טעם העיר 2012 - לכל המסעדות, המתכונים והפרטיםאירוע האוכל הגדול חוזר. טעם העיר (צילום: יח"צ)

השפים של El Bulli מגיעים לטאפאס בשוק השפים הוגו אסקוליס וראמון פיגולס, יוצאי מסעדות El Bulli ו-Gastromaquiaבספרד, יבשלו ארוחות יחד עם שף ברק אהרוני במסעדת טאפאס בשוק בימים שלישי ורביעי, 15-16.5. בארוחות יוגשו מגוון רחב של טאפאס ספרדי עכשווי, עם טוויסטים של בישול עילי, כמו: תמנון בגריל עם קציפת תפוחי אדמה וגם נקודה יהודית: קציצות דגים, או כפי שהם קוראים להם – גפילטע פיש גורמה. זאת בשילוב עם מנות הטאפאס של ברק אהרוני כמו "רייזר קלאמס" על הפלאנצ'ה (צדפות בשרניות ונדירות), חומוס בלקני, עם תרד טורקי, זעתר ופטה המאירי, ברוסקטה קלאמרי ועוד. מומלץ להזמין מקום מראש. היכן: טאפאס בשוק - שוק הנמל, תל אביבמתי: ימים שלישי ורביעי, 15-16.5מחיר: בהתאם למנותהספרדים באים. טאפאס בשוק (צילום: יובל טבול)חודש שרקוטרי בסניפי לה צ'אמפה

במהלך חודש מאי ובכלל, יציעו בסניפי לה צ'אמפה מבחר בשרים הזוכים לטיפול אישי מידי שרקוטייר הרשת - רני בן עמי. מבין מבחר הבשרים ניתן למצוא: נקניקים (8-32 שקלים ל- 100 גרם) - ברזאולה, קופה, סינטה כבושה, חזה אווז כבוש, ביל טונג (המקביל לביף ג'רקי), פרושוטו (הנמצא בתהליכי הכנה); רוסטים (60-160 שקלים לקילו) - מכל סוגי הבשרים; ביף, פורק, אווז צלוי, כבש ועוד; נתחים ושיפודים (70-160 שקלים לקילו) - נתחים מיוחדים הנחתכים בצורה מדויקת ומושלמת הנצלים על הגריל ועל הפלנצ'ה; המבורגרים, נקניקיות ומיני טחונים (60-80 שקלים לקילו) - זכו מבין הטובים בארץ, מתכונים שפותחו במיוחד בשיתוף אלן טלמור ומשלבים תיבול ייחודי. היכן: לה צ'אמפה - נחלת בנימין 52, תל אביבלה צ'אמפה דה לה פלאזה - כיכר דיזנגוף, תל אביבלה צ'אמפה דל מאר - הארבעה - הארבעה 16, תל אביבבשרים בשרים מכל המינים והסוגים. לה צ'אמפה (צילום: אנטולי מיכאלו) מנות חלביות באלבאבור מסעדות אלבאבור משיקות בחודשים הקרובים תפריט חדש ובו מבחר מנות שעושות שימוש בגבינות ומוצרי חלב. התפריט, אותו רקחו השפים חוסאם ונשאת עבאס, יוגש במהלך החודשים מאי-יוני, ויאפשר לסועדים טעימה למנות יוצאות דופן במטבח הערבי. בתפריט: שנקליש - פתיתי לבנה בסלט (20 שקלים); דחריש - כדורי בורגול במילוי בשר שבושלו בלבן (40 שקלים); סלט עולש בר עם לבן (20 שקלים); שושברק - כופתאות בצק קטנות ממולאות בבשר כבש טחון ומבושלות במרק יוגורט חמצמץ ומעובה (45 שקלים); שווארמה עם יוגורט (45 שקלים); פיסלייה - בצק כנאפה משולש עבה עם גבינת עזים מתוקה (15 שקלים) ומנות נוספות.היכן: אלבאבור אום אל פחם - צומת עין איברהים,אום אל פחםאלבאבור יקנעם - בניין כוכב יקנעם, קומה ראשונה, יקנעםאלבאבור אקספרס - מזרעמתי: התפריט יוגש במהלך החוגשים מאי-יונימחיר: בהתאם למנותהאוכל לובש לבן. חציל ביוגורט (צילום: דניאל לילה)שוק אוכל בדודה הביסטרו העברי דודה מהוד השרון, עושה כבוד לפסיפס העדות שגיבשו את המטבח הישראלי, עם פסטיבל המציע את המיטב של מאכלי העדות מסביב לעולם. במהלך החודש הקרוב, יוצג מדי שבוע תפריט של מנות המייצגות מטבח אותנטי: טריפולטאי, הונגרי, ירושלמי וגרוזיני – אשר יוגשו באינטרפרטציה עכשווית מעשה ידיו של השף של "דודה" - עומר אברהם. בשבוע הקרוב, 13-17.5 יככבו בתפריט מנות מהמטבח הגרוזיני. ניתן יהיה להתפנק ממנת חצ'פורי או חינקאלי למנות הראשונות וקחורי או פילאף עם שומן כבש למנה העיקרית.היכן: דודה - הבנים 27, הוד השרוןמתי: ימים א'-ה', 13-17.5מה שהדודה הכינה. חצ'אפורי (צילום: דניאל לילה)לאכול כמו קיסר בקיסריה מסעדת הלנה בנמל משיקה בימים אלו תפריט חדש המתמקד בחומרי הגלם, המנות ושיטות הבישול עתיקות היומין שאפיינו את תושבי המקום ולמעשה מציג את הגרסה העדכנית למשתאות הרומאיים שנערכו בקיסריה הקדומה. הסועדים יהנו ממנות שנבחרו מתוך מגוון המנות העצום מאותה תקופה, ומתבססות על דגים, גבינות, טלאים, תבלינים דוגמת כמון, זעפרן, כוסברה, זרעי שומר, ערער ועלי דפנה, ירקות ופירות טריים, עשבי תיבול, יין ודבש. בין המנות: סרדינים מתובלים בעלי מיורם וגרדת לימון עטופים בעלי גפן עשויים בגריל (38 שקלים); טלה עטוף זרעי סלרי שום ירוק וגרידת לימון עם משמשים, שקדים ירוקים ועלי זעתר (42 שקלים); כבד אווז על בצק ותאנים בסירופ גרגרי כוסברה, עשוי בטאבון (56 שקלים); צלעות טלה בזרעי שומר, סומאק ועלי דפנה על גרגרי חומוס מבושלים בציר עוף וזעפרן (120 שקלים); כדורי גבינת ריקוטה וסולת מטוגנים בשמן זית טבולים בסירופ הל וסילאן (38 שקלים) ומנות נוספות. היכן: הלנה בנמל - נמל קיסריהמחיר: ניתן להזמין כל אחת מהמנות בנפרד או "ארוחת משתה רומאי", הכוללת את כל מנות התפריט המוגשות למרכז השולחן, במחיר של 200 שקלים לאדם.בדיוק מה שיוליוס היה מזמין. הלנה בנמל (צילום: בועז לביא) סדנת בישול בקיטשן סטודיו Kitchen Studio, מרכז הסדנאות הקולינאריות של מסעדת קיטשן מרקט ושוק הנמל, מציע מגוון סדנאות בישול בהנחיית מיטב השפים בישראל. ביום רביעי הקרוב, 16.5, תיערך סדנת צילום וסטיילינג מזון On Location. הצלמת דניה ויינר והסטייליסטית דיאנה לינדר יתנו את כל הכלים וסודות המקצוע  ויתרגלו צילום מזון מקצועי. בסדנא יתנסו המשתתפים בצילומי אווירה של שוק הנמל המקורה, התנסות אישית בצילום סטודיו באור טבעי של חומרי גלם, וצילום תיעודי של הכנת מנות במטבח הפתוח של קיצ'ן מרקט. בשלב הסופי של הסדנה יקבל כל משתתף מנה סופית לצילום "סטודיו". בסוף הסדנה לכל תלמיד תהיה סדרת צילומים אשר תספר את סיפור המנה שצולמה, משלב חומרי הגלם, דרך צילום הכנת המנה ולבסוף המנה הסופית. לצורך השתתפות בסדנא נדרש ידע בסיסי בצילום כללי. היכן: קיטשן מרקט - שוק הנמל, תל אביבמתי: יום רביעי, 16.5, בשעה 10:00מחיר: 460 שקליםסדנאות בישול של קיטשן מרקט (צילום: מאיה מרום)לומדים איטלקית בנובה ג'ויה רשת המסעדות נובה ג'ויה מכינה אתכם לחופשה הבאה שלכם באיטליה. הרשת מציעה קורס איטלקית בן שישה מפגשים הכולל גם טעימות מהתפריט של המסעדות, בליווי יין איטלקי ואווירה איטלקית אותנטית .כל מפגש בקורס אורך שעתיים ובסופם שף הרשת, אליאב גולדברג יציג מספר מנות איטלקיות פופולאריות התואמות את המנות במסעדה וביחד עם המורה יקיימו סימולציות של הזמנת המנות במסעדה באיטליה. לאחר מכן, תתבצע סימולציה על מגוון בקבוקי היין במסעדה ואופן הזמנתם בשפה האיטלקית כל זה על מנת שתצליחו להסתדר בנסיעה הקרובה שלכם לאיטליה. הקורס מתקיים בחדש ה- VIP בנובה ג'ויה סנימטק תל אביב.לפרטים והרשמה: 03-6422799.היכן: נובה ג'ויה סנימטק תל אביב - שפרינצק 2, תל אביבמחיר: 480 שקלים אוכלים, שותים ומדברים איטלקית. נובה ג'ויה תל אביב (צילום: בועז לביא)

תחרות פסטה של איטלקיה בתחנה

מסעדת איטלקיה בתחנה מכריזה על תחרות מתכוני פסטה קיצית, כאשר המתכון המנצח יככב בתפריט הקיץ החדש. תחרות המתכונים תתקיים בעמוד הפייסבוק של המסעדה  עד יום ראשון, 20.5. הגולשים מוזמנים להעלות לעמוד התחרות את מתכוני הפסטה שלהם, בצרוף תמונה מעוררת תאבון.  עם סיום התחרות יבחר צוות המסעדה את שלושת המתכונים הכי טובים שיעלו לשלב הגמר. בשלב הגמר של התחרות, שיתקיים ב-23.5, יבשל שף המסעדה, אמיר מרקוביץ את שלושת המתכונים המובילים וצוות שופטים מובחר, המורכב מאנשי אוכל ועיתונאים, יטעם ויבחר את המתכון המנצח. המתכונאי המנצח יזכה בארוחה זוגית במסעדת איטלקיה בתחנה (בשווי 500 שקלים) ובנוסף המתכון הזוכה ישתלב בתפריט  הקיץ החדש של המסעדה (שיושק בתחילת יוני).איזו מנה תיכנס לתפריט הקיץ? פנה ארבע גבינות (צילום: נועה רוזנפלד)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ