${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2012: מתכון לפנטזיה ספרדית בלחם של טאפאס אחד העם

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2012, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

»טעם העיר - לכל המסעדות, המנות והפרטים» מה הטעם שלכם? - למשחק הפייסבוק של טעם העיריונתן רושפלד, מה תגיש מסעדת טאפאס אחד העם בטעם העיר? "שנקראת 'פנטזיה ספרדית בלחם'. אנו מכינים שלושה סוגי תבשילים ספרדיים קלאסיים שיוגשו בלחמניה עם תבשיל עוף, תבשיל עגל פיקנטי ותבשיל בקר נפלא. אלו תבשילים שעוברים בישול ארוך של מעל שבע שעות. מעבר לכך אנו נגיש סנגריה לבנה ואת הגלידה המדהימה של הטאפאס".למה בחרת להשתתף בטעם העיר?"בשנתיים האחרונות טעם העיר מקבל איפיון איכותי אשר מקדם את עולם הקולינריה המקומי. אני רואה חשיבות באירוע כזה. כמו כן חשוב לי לחשוף ולייצר נגישות בקרב הקהל הרחב למוצרים ולמסעדות שלי".מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב ממה שתגישו?"אני מניח שמעבר לגלידה המדהימה שתהיה להיט, הקהל יאהב את ה-מדריד superior beef". זה תבשיל שאני אישית מאוד אוהב, יש לו טעמים נפלאים שמשלבים גם חריפות וגם מעט מתיקות ופשוט יוצרים טעם נפלא ומעט שונה ממה שהקהל מכיר, וזו בעצם המטרה."רואה חשיבות להשתתף באירוע. יונתן רושפלד (צילום: תומר אסטרמן)  פנטזייה ספרדית בלחם מדריד סופריור BEEF (כריך בשר קצוץ בתבלינים)

מצרכים:לצריבת הבשר1 ק"ג נתח TOP SIDE  (נתח 5) 1/2 כוס קמח תירס1/2 כוס שמן זית / מלח פלפל2 בצלים1/2  ק"ג שיני שוםכוס פלפל חלפיניו מרוסקכוס קרמלכוס יין אדום1/2 כוס פדרו חימנז1/2 כוס שמן זיתמקל קינמון4 תרמילי הלציפורן / שני כוכבי אניס8 בצלים

אופן ההכנה: 1. מקמחים את הנתח, ומטגנים במחבת, עם השמן, מכל הצדדים עד שהוא שחום.2. בסיר גדול מחמממים שמן זית, חותכים את שני הבצלים לקוביות גדולות ומטגנים יחד עם השום כ-10 דקות  עד הזהבה. 3. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מכניסים את נתח הבשר פנימה, מתבלים במקל קינמון, 4 פולי הל, ציפורן / שני כוכבי אניס וכף פלפל שחור. 4. מבשלים את כל התבשיל על אש נמוכה במשך 6 שעות.5. פורסים את שמונת הבצלים בעובי 1 ס"מ  מושחים אותם בשמן זית. מניחים אותם על הגריל (או על מחבת גריל)  ומשחימים כ-5 דקות בכל צד.6. מוציאים את הנתח בשר מהתבשיל וקוצצים את הבשר בסכין. 7. מוסיפים לתוך הרוטב, יחד עם הבצלים שהושחמו בגריל. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ללילה בחום של 100 מעלות.8. מחלקים את התבשיל לתוך לחמניות.

*#