בריאות בקיטשן מרקט ואוכל הודי בתל אביב: איפה אוכלים השבוע?

סדנאות בישול בקיטשן מרקט, פסטיבל אוכל הודי בתל אביב, מנות חדשות במוזס, תפריטי קיץ בקאסה נובה, ל"ג בעומר בבית בנמל, בבר יין ובמסעדת SALT וננה בר מארח שפים מחוץ לעיר

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

שבוע חדש מתחיל ואיתו המון אפשרויות קולינריות: סדנת בישול בריא בקיטשן מרקט שבשוק הנמל, ל"ג בעומר בבית בנמל, מנות חדשות והמבורגרים חובקי עולם ברשת מוזס, תפריטי מנות קיץ קלילים ומרעננים בקאסה נובה, בבר יין ובמסעדת SALT, ארוחת גורמה ייחודית בננה בר יחד עם השף עינב אזגורי ממסעת טאפאיה, ופסטיבל אוכל הודי במלון קראון פלזה תל אביב. מבשלים בריא בקיטשן מרקט  Kitchen Studio - מרכז הסדנאות הקולינאריות של מסעדת ו, מציע מגוון סדנאות בישול בהנחיית מיטב השפים ותוך כדי שימוש חומרי הגלם מהשוק. בחודש מאי ייערכו בסטודיו סדנאות שיחגגו את השפע של עונת האביב. ביום ראשון, 6.5, בשעה 18:00 תיערך  סדנת בישול בריא עונתי עם השפית עינת מזור. בין המנות שיוכנו בסדנה: סלט אביבי של סלמון ותרד ברוטב פרג, סלט ירוק עם אגסים ופרוסות גבינת עיזים בציפוי פריך ללא גלוטן, נודלס אסיאתי אמיתי ברוטב בוטנים ללא סוכר, פיצה פרימוורה ללא גלוטן, מעטפות טמפה ונורי עם חרדל וואסאבי. הסדנא הינה פרונטלית. משך הסדנה: שלוש וחצי שעות. היכן: - , תל אביבמתי: יום ראשון, 6.5, בשעה 18:00מחיר: 260 שקלים למשתתףלומדים לבשל. סדנאות בישול של קיטשן מרקט (צילום: מאיה מרום)ל"ג בעומר במסעדת בית בנמל בל"ג בעומר הקרוב מסעדת  מזמינה את כל מי שרוצה להרגיש מדורה מבלי להיות באחת, להגיע וליהנות ממבצע מיוחד (בנוסף למנות הרגילות בתפריט): סינטה בקר מיושנת עם תפוחי אדמה מדורה בליווי עלי תרד מוקפצים, עם קוקטייל ערק מיוחד במחיר לוהט של 100 שקלים. מי שחפץ רק באלכוהול, מציעים במסעדה מגוון קוקטיילים על בסיס עראק במחיר ל"ג  (33) שקלים.היכן: - נמל תל אביבמתי: יום רביעי, 9.5, 19:00-23:00אש!! סינטה ותפוח אדמה בית בנמל (צילום: דניאל לילה)מנות חדשות במוזס משיקה בימים אלו מנות ובורגרים חדשים. בתפריט החדש אפשר למצוא: מוצרלה סטיקס פריכות עם רוטב עגבניות פיקנטי (32 שקלים); כנפי עוף בסגנון באפלו חריפות (33 שקלים); צ'יקן פאיטס בסגנון מקסיקני עם גוואקמולי, סלסת פיקו דה גאיו, שמנת חמוצה וטורטיות (69 שקלים); צ'יקן פרמז'ן - השניצל של מוזס בלחמנייה מתוקה עם רוטב מרינרה, פרמז'ן ומוצרלה מותכת (58 שקלים); פרגית בגריל נוסח טקסס במרינדת BBQ מעושנת (62 שקלים); סנדביץ' פילי צ'יז סטייק (65 שקלים); סאמר רול - אטריות זכוכית, ירקות טריים, נענע וכוסברה מגולגלים בדפי אורז עם רוטב סויה-ליים פיקנטי (29 שקלים) ועוד. בנוסף, שני בורגרים חדשים מצטרפים לסבב חובקי עולם של מוזס: יאסו בורגר - תערובת בשר ובקר עם תבלין בהארט טוניסאי מוגש עם חסה, עגבנייה, בצל סגול וציזיקי יווני אמיתי (62 שקלים); וסמוקי בורגר - בקר קלאסי עם רוטב ברביקיו קרוליינה סטייל וסלט קולסלאו אמריקאי (62 שקלים). היכן: - לרשימת הסניפיםמחיר: בהתאם למנותיאסו! בורגר במוזס (צילום: שי בן אפריים) שפים מתארחים בננה בר   יוצאת בסדרת אירועים חדשה הנקראת "תאטרו דה ננה". במרכז כל אירוע יעמוד שף ממסעדה מחוץ לתל אביב, שיביא למקום תפריט שהורכב במיוחד לאותו ערב יחד עם השף של ננה, אריק ווקיל. הסעודה תיערך בחדר הפרטי במסעדת ה"ננה בר" ל-36 סועדים בלבד, לצד מוזיקה אותנטית לכל אירוע. הסועדים שיזמינו מקומות ידעו מראש את התפריט שיוגש להם באותה ארוחה. חלק מהמנות יעשו אל מול עיניהם של הסועדים על ידי השפים עצמם. הערב הראשון יהיה בניצוחו של שף עינב אזגורי מטפאיה - טפאס בר ספרדי, הארוחה תהיה מורכבת מעשרה טאפסים וקינוח, המנות יתחילו בטפסים קרים, שעיקרן דגים, שיוגשו אל מרכז השולחן וימשיכו אל מנות בשרים מגוונים עם רטבים מיוחדים. לבסוף יוגש קינוח ספרדי של גלידה שוקולד משובחת. בהמשך ישתתפו גם איילת ציוני ממסעדת איילת וגילי וזוזו (יוסף חנא) ממסעדת קצה הנחל.היכן: - אחד העם 1, תל אביבמתי: יום ראשון, 6.5, בשעה 20:00מחיר: 250 שקלים לארוחה מלאה כולל כוס יין וכוס שתייה קלההופעה פרטית. משתתפי תאטרו דה ננה (צילום: גיא צור)ספיישל הודי במלון קראון פלזה

במסגרת אירועי , יתארחו שני שפים הודיים במטבח מלון קראון פלזה תל אביב. במשך שלושה ימים יוגשו ארוחות הודיות במלון וכן יוקמו דוכני טעימה ומכירה, על טיילת המלון, ממנו יוכל הקהל הישראלי ליהנות. בין  המאכלים, ניתן יהיה לטעום:מנות צמחוניות,  דגים ובשר על טהרת התיבול ההודי המגוון (הל, קינמון, קוקוס ועוד).היכן: מלון קראון פלזה - הירקון 145, תל אביבמתי: יום רביעי, 9.5, 14:00-18:00; יום חמישי, 10.5, 18:00-21:00; יום שישי, 11.5, 12:00-16:00.הודו זה כאן. ספיישל אוכל הודי (אילוסטרציה: dreamstime)עיסקיות קיץ בקאסה נובה

עם התחממות מזג האוויר, מסעדת שביפו מציגה עסקיות צהרים חדשות המוגשות במסעדה ועל הדק הצופה לים ולגלים. לבחירתכם שני מסלולי עסקיות, האחד של "פיקאוס" (79 שקלים), המורכבת ממנות נשנוש קטנות, והשניה עסקית מסורתית המורכבת ממנה ראשונה, עקרית בתוספת לחמניות הגבינה של המסעדה (89 שקלים). העסקיות מוגשות עם שתייה קלה/חמה או כוס יין/בירה (תוספת 10 שקלים).

היכן: - רציף העליה השניה 48, נמל יפומתי: העסקיות מוגשות מדי יום בין השעות 12:00-17:00לארוחה לא מחייבת. קאסה נובה (צילום: בועז לביא)תפריט קיץ בבר יין

מזג האוויר החמים בא לידי ביטוי בתפריט הקיץ החדש של . שף יצרה תפריט חדש עם טעמים מרעננים וטריים של: דגים נאים, טרטר בקר, יוגורט, כוסברה, חריף ולימון. בתפריט תוכלו למצוא: סביצ'ה דג ים עם אננס, בצל ירוק, יוגורט נענע, בזיליקום ושעועית ירוקה; סשימי טונה אדומה עם פול ירוק טרי (58 שקלים); טרטר שייטל קצוץ ביד עם במיה קטנה צרובה על הפלנצ'ה, תערובת אגוזים חריפה והרבה ירוקים (58 שקלים); ברוסקטת עגבניות טריות, צרובות, אפויות ומיובשות, עם גבינת טולום והרבה שמן זית (42 שקלים) ומנות נוספות.היכן: - נחלת בנימין 36, תל אביבקיץ בבר יין. סביצ'ה דג עם אננס (צילום: בועז לביא)

תפריט קיץ ב- SALT

גם במסעדת מתכוננים לקיץ עם תפריט קליל ומרענן של השף צדוק לביא. בין המנות אפשר למצוא  מזאטים כמו בואיקוס - עוגיות קשקבל מלוחות בליווי ציזיקי (22 שקלים); לבבות ארטישוק צרובים בגריל במרינדת לימון וצ'ילי (24 שקלים); סלט אבטיח עם גבינה בולגרית, ופלפל שושקה צלוי במילוי גבינות ועשבי תיבול עם נגיעות בסלמי מצומצם (24 שקלים); מנות ראשונות כמו סלט עגבניות וגבינת סנט מור (44 שקלים); קלמרי סגול טרי ברוטב יוגורט, תרד וגרגירי חומוס (48 שקלים) ועוד. ובעיקריות ניתן למצוא מנות כמו ניוקי השף -ארטישוק, אספרגוס, עגבניות שרי וארוגולה בחמאה וציר ירקות (48/78 שקלים);  פיש אנד צ'יפס בליווי שלושה מטבלים(40/67 שקלים); עופיון שלם בתנור עם מג'דרה שקדים וחמוציות, ברוטב משמש (60/88 שקלים) ומנות נוספות. בנוסף, מסעדת SALT מגישה תפריט עסקי בימים ראשון-חמישי, בין השעות 12:30-16:00. העסקית כוללת גזוז, מנה עיקרית, שני מזאטים או מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית.היכן: - הירקון 136, פינת גורדון, תל אביבמתי: עסקית בימים ראשון-חמישי, 12:30-16:00מרגישים את הקיץ. סינטה כבושה ב-SALT (צילום: דניאל לילה)

אליפות הבריסטה הישראלית 2012

אליפות הבריסטה (מוזג קפה המתמחה בהכנת משקאות קפה במכונת אספרסו מקצועית) הישראלית תתקיים זו השנה השנייה בישראל, בימים ראשון ושני, 6-7.5 במלון הרודס תל אביב. התחרות נערכת בחסות תנובה. המנצח בגמר יזכה לייצג את ישראל באליפות הבריסטה העולמית שתתקיים השנה בחודש יוני בוינה אוסטריה.  באליפות ישתתפו שישה מתמודדים אשר יתבקשו להכין ארבעה ספלי אספרסו, ארבעה ספלי קפוצ'ינו וארבע כוסות משקה מקורי על בסיס קפה פרי דמיונם, וכל זאת תוך 15 דקות בלבד. כל שלבי התחרות פתוחים לקהל הרחב. היכן: מלון הרודס תל אביבמתי: ימים א'-ב', 6-7.5, החל מהשעה 11:00מי יהיה אלוף הבריסטה? (צילום: עודד קליין)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ