טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2012: מתכון לאנטרקוט מעושן ברוטב רום קפה של פויקה

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2012, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

טעם העיר 2012 - כל הפרטיםמה הטעם שלכם? למשחק הפייסבוק של טעם העיר - לחצו כאן

אריאל כהן, מה תציע מסעדת פויקה בטעם העיר?"אנו מגישים מנת אנטריקוט, אחת ממנות הדגל של המסעדה, במגוון רטבים: רום קפה, צ'ימיצ'ורי ושמנת חרדל".למה בחרת להשתתף בטעם העיר? "אנו משתתפים קבועים בפסטיבל הזה ותמיד נהנים מהאווירה הפנטסטית, מהקולגות ומקהל ותיק וחדש כאחד". מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל באירוע?"אנטריקוט ברוטב צ'ימיצ'ורי".מה נשתנה במפה הקולינרית מאז טעם העיר הראשון לפני עשור?"בעיקר התמקצעות המסעדנים, שיפור הפרזנטציה, רעיונות הגשה מלהיבים".מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר?"אלך לאכול את מה שרקחו החברה מחיפה, הנמל 24".פויקה (צילום: דין אהרוני)

אנטרקוט מעושן ברוטב רום קפה 1 ק"ג נתח אנטריקוט לכבישה: 2 כפות סוכר2 כפות מלחלרוטב: 4 כפות קפה (לא נס קפה!)3 כפות סוכר 3 שוטים של רום

אופן הכנה:1. מעסים את נתח האנטריקוט בסוכר ומניחים במקרר בכלי מכוסה למשך 24 שעות - הסוכר שומר על הצבע האדום של הבשר.2. מוציאים את הנתח מהמקרר, מעסים אותו במלח ומניחים ליומיים נוספים במקרר.3. שוטפים את האנטריקוט מהמלח, ומעבירים למעשנת לעישון חם (60-50 מעלות) במדפים התחתונים של המעשנת למשך שעה עד שעה וחצי. אם מעשנים את הנתח במעשנת ביתית, חשוב שלא יהיה מגע ישיר עם הרשת או המסננת שעליה מניחים את הנתח מחשש לצלייה במקום עישון, ולכן יש להקפיד לחצוץ עם ירק כלשהו (כמו בטטה).4. מכינים את הרטב: מבשלים את הקפה ב-4 כוסות מים. לאחר הרתיחה, מסננים היטב דרך חיתול כדי שלא יהיו בוץ וגרגרים. 5. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום. מוסיפים את הרום ומקררים.

*#