טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעם העיר 2012 : מתכון לפויו גאנסו של מסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2012, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים

תגובות

טעם העיר 2012 - כל הפרטיםמה הטעם שלכם? למשחק הפייסבוק של טעם העיר - לחצו כאןאריה פוגלמן, מה תציע מסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה בטעם העיר?"נתחים של פילה בקר טרי מפרת בלק אנגוס מבכירה - נתחי הפילה נצלים על הגריל למידה של מדיום ומוגשים לצד צ'ימיצו'רי ביתי, סלסה קריוז'ה (עגבניות) וקוביות תפוחי אדמה עם שמן זית, שום טרי ופטרוזיליה קצוצה; נתחי אנטריקוט ארגנטינאי מיושן, נצלים על הגריל ומוגשים לצד צ'ימיצו'רי בייתי, סלסה קריוז'ה  וקוביות תפוחי אדמה עם שמן זית, שום ופטרוזיליה; נקנקיית הצ'וריסו המפורסמת של מסעדת בוצ'רי במהדורה מיוחדת לכבוד טעם העיר - מבשר בקר טרי ומיושן ותערובת תבלינים ארגנטינאים, צלויה על הגריל ומוגשת בלחמנייה עם צ'ימיצו'רי בייתי וסלסה קריוז'ה, מוגשת עם קוביות תפוחי אדמה עם שמן זית, שום ופטרוזיליה; ופיקאניה - נתחים דקים על הגריל של נתח פקניה משובח אשר יושן למשך כ-4 שבועות. נתחי הפקאניה מוגשים עם קוביות תפוחי אדמה עם שמן זית, שום ופטרוזיליה".למה בחרת להשתתף בטעם העיר? "טעם העיר 2011 היה הצלחה גדולה מאוד מבחינתו ואנחנו שמחים וגאים להשתתף גם השנה. התגובות הנלהבות שקיבלנו מסועדים שטעמו בפעם הראשונה את המנות של בוצ'רי הם הפרס הגדול ביותר מבחינתנו, וזוהי המטרה האמיתית שלנו גם השנה. הפסטיבל מאפשר לנו להציע את מיטב נתחי הבשר של מהקצבייה שלנו במחיר שווה לכל כיס, מבלי להתפשר על אותה איכות שאנו מציעים במסעדה". מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל באירוע?"אנחנו מאמינים שנתח הפיקניה עם הטעמים המיוחדים שהוא מקבל בצליית אסאדו ארגנטינאית מסורתית, הוא זה שיפתיע ויזכה בתואר חביב הקהל".מה נשתנה במפה הקולינארית מאז טעם העיר הראשון?"אנחנו בטח לא הראשונים שאומרים את זה, אבל הסועדים של היום הרבה יותר מתוחכמים ומודעים לאיכות המנות המוצעות במסעדות ובטעם העיר עצמו. כמסעדה המתמחה בבשרים, אנו רואים כיצד ההבנה של הלקוחות הרבה יותר עמוקה, ישנה דרישה לאיכות גבוהה ויש נכונות לנסות נתחים חדשים ומעניינים. הסועדים מעוניינים כיום בחוויה ייחודית כאשר הם בוחרים מסעדת בשר, ופחות ופחות מחפשים רשתות עם מספר סניפים או את ה"סטייקיות" של פעם". מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר?"בשנה שעברה נהניתי מאוד לאכול בדוכן מסעדת דארנא הירושלמית. אני מחכה גם השנה לטעום שוב ממאכלי המסעדה הנפלאה הזו". בוצ'רי דה ברילוצ'ה (צילום: דין אהרוני)

פויו גאנסו

מצרכים ל-4 מנות: 4 דפי בצק פילו400 גרם חזה עוף (320 גרם אחרי ניקוי)100 גרם עלי תרדמלחפלפל שחור80 גרם חמאה120 גרם כבד אווזאורגולהשמן זיתלימון אחדבקבוק יין אדום120 גרם סוכר אופן הכנה:1. מבשלים על אש נמוכה את היין האדום עם הסוכר במשך כשעתיים עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם לכשליש מהכמות ההתחלתית. 2. מניחים לרוטב להתקרר. 3. מדקקים את חזה העוף בעזרת הצד החלק של פטיש שניצלים, ומגלגלים לתוכו חתיכות של כבד האווז, עלי תרד, חמאה, מלח ופלפל. מהדקים. 4. מגלגלים את הרול בתוך עלי הפילו ומטגנים כדקה בשמן עמוק בחום בינוני. 5. סופגים את השמן על מפית נייר ולאחר כדקה אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-6 דקות. 6. פורסים את הרול במרכזו בצורה. מגישים עם סלט אורוגולה מעורבב עם שמן זית, מלח גס ומיץ לימון טרי. יוצקים  את רוטב היין על הרול וסלט האורוגולה.פויו גאנסו (צילום: מיטל סולומון)

*#