טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רושפלד חוגג 20, ארוחת יינות בכתית: איפה אוכלים השבוע?

יונתן רושפלד בארוחה חגיגית עם ירון שלו, מאיר אדוני מארח את יקב מרגלית בכתית, פסטיבל ספרדי בשוק הנמל, אירועי שף התקווה הטובה מגיעים לסיומה בארוחה הולנדית מיוחדת, דיל לילה באליזבת קיו, ברטי מתחדשת בעיסקיות צהריים - ועוד המלצות

תגובות

השבוע מתחיל בשתי ארוחות לציון 20 שנות בישול של יונתן רושפלד בתל אביב, יחד עם ירון שלו ממסעדת טוטו. עוד בתפריט: ארוחה מיוחדת שיערוך מאיר אדוני בכתית ובה יארח את יקב מרגלית, פסטיבל ספרדי בשוק הנמל, אירועי שף התקווה הטובה מגיעים לסיומם בארוחה הולנדית מיוחדת, עיסקית צהריים בברטי, תפריט לילה באליזבת קיו וגלידרייה חדשה של מסעדת אלורה.

רושפלד מבשל 20 שנה בתל אביב יונתן רושפלד חוגג 20 שנה בתל אביב ומזמין את השף ירון שלו ממסעדת טוטו לבשל איתו את עשר המנות הטובות ביותר במסעדותיו בשני העשורים האחרונים. בין המנות שנבחרו: 1996- מרק לובסטר מוקצף; 1998- ביצי שלו בקרם חצילים ופרמז׳אן רג׳אנו; 2001- צלעות טלה ושקדי עגל בסיר אטום; 2002- עגבניות בשלוש טקסטורות. לרגל האירוע יוצע מבחר יינות שהותאמו במיוחד לארוחה זו. מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מראש בטלפון 054-2552701.היכן: הרברט סמואל - קויפמן 6, תל אביבמתי: ימים ראשון - שני, 29-30.4מחיר: Fixed Menue במחיר של 350 שקלים איש לאדם, לארבע מנות20 שנה של עשייה. יונתן רושפלד (צילום: תומר אסטרמן) מאיר אדוני מארח את יקב מרגלית בכתית

ביום רביעי, 2.5, תתקיים ארוחת טעימות מיוחדת במסעדת כתית, שתחבר בין  יקב מרגלית לבין המטבח של השף מאיר אדוני. בין המנות שיכין אדוני: טורו טונה אדומה - חלמון מעושן, בוטרגו יילו טייל, צ'יפס ארטישוק ננסי ומרווה המותאם לריזלינג, טרוקן, היימן לוונשטיין (גרמניה); שקד עגל חלב - מח עצם אפוי, טורטליני כמהין, בציר עוף, טרגון וצלפים המותאם לאניגמה, מרגלית 2006; בשר ואגיו אוסטרלי - קראמבל חיטה ותבלינים, גזר בוכרי מעושן, ציר עגל ויין אדום המותאם לקברנה סוביניון, מרגלית 2000; וקינוח אדמה. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5107001.היכן: כתית - היכל תלמוד 4, נווה צדק, תל אביבמתי: יום רביעי, 2.5.מחיר: 485 שקלים לסועד, כולל היינות

שיתוף פעולה מיוחד. קינוח אדמה (צילום: דן פרץ)

מסעדת ברטי מרחיבה שעות פעילות ופותחת גם בשעות הצהריים באמצע השבוע, עם תפריט עיסקיות חדש. התפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית, לחם ותה קר או שתיה חמה. בין המנות הראשונות ניתן למצוא: מרק עדשים כתומות עם שום ולימון, סינטה כבושה וחבושים צלויים, סלט עוף חריף ועוד. בעיקריות: בורקס "טולום" עם תרד טורקי וחלמון ביצה (57 שקלים); כבד עוף, כרוב ערבי כבוש ותפוחי אדמה מדורה (57 שקלים); לחי עגל על מלאווח ולבנה (70 שקלים) ועוד מנות נוספות.

אירועי שף התקווה הטובה, ארוחות שהוכנו על ידי שישה סו שפים מבטיחים במסעדת קולוני בירושלים, מגיעים לסיומם ביום שני, 30.4, עם ארוחה מיוחדת אותה תכין שף מורן רוטמן (קייטרינג ROTMAN אומנות קולינרית) ברוח המטבח ההולנדי, לכבוד יום המלכה שנערך ביום זה. בתפריט -  אמוז בוש: עוגת קנביס וגבינת מימולט, מיונז, כמון וסלט פרחים; קרומסקי של גאודה מעושנת, מוגש עם קרם חרדל; פונדנט תפוחי אדמה, נקניקיית Gelderse Worst, קרם חזרת שחור ופרחי רוזמרין. למנה ראשונה: ביצה מושלמת, קרם אפונה יבשה, אספרגוס וסרנו. למנת ביניים: שקדי עגל, פטריות מורל, רוטב יין אדום; קרוקט קונפי בצל, צ'יפס תפוח אדמה סגול. למנה עיקרית: פילה לוקוס, סלק אדום וצהוב, טרין צלופח ובלסמי מצומצם, חסה מבושלת, ווסאבי, ספרות של תפוחים. ולקינוח: עוגת שוקולד הולנדית, דובדבנים, מוס וגלידת שוקולד; קרמל, קראנץ' פרלינה, מקפא Carambar, זביון קרמל מלוח. מיני אנדיז: קרם ברולה אנדיב, טוקסידו תות, Stroopwaffles. היכן: מסעדת קולוני - דרך בית לחם 7, ירושליםמתי: יום שני, 30.4, החל משעה 20:00מחיר: 240 שקלים לסועד

באים לבשל. משתתפי פרויקט שף התקווה הטובה (צילום: שירן כרמלי)

תפריט לילה באליזבת קיו מסעדת הבשרים אליזבת קיו שביכין סנטר, פתח תקווה, מציעה דיל חדש לציפורי הלילה - המוגש החל מהשעה 22:30. המבורגר 200 גרם, צ'יפס ו-1/3 בירה (35 שקלים); כנפיים חריפות ו-1/3 בירה (35 שקלים); המבורגר 300 גרם, צ'יפס ו-1/3 בירה (45 שקלים); צ'ייסרים של ג'יימסון, בושמילס, אבסולוט, סטוליצ'ניה או ערק (10 שקלים). היכן: אליזבת קיו -  דרך רבין 17, פתח תקווהמתי: ימים א'-ה', החל מהשעה 22:30אוכלים בלילה. אליזבת קיו (צילום: יח"צ)

*#