רושפלד חוגג 20, ארוחת יינות בכתית: איפה אוכלים השבוע?

יונתן רושפלד בארוחה חגיגית עם ירון שלו, מאיר אדוני מארח את יקב מרגלית בכתית, פסטיבל ספרדי בשוק הנמל, אירועי שף התקווה הטובה מגיעים לסיומה בארוחה הולנדית מיוחדת, דיל לילה באליזבת קיו, ברטי מתחדשת בעיסקיות צהריים - ועוד המלצות

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

השבוע מתחיל בשתי ארוחות לציון 20 שנות בישול של יונתן רושפלד בתל אביב, יחד עם ירון שלו ממסעדת טוטו. עוד בתפריט: ארוחה מיוחדת שיערוך מאיר אדוני בכתית ובה יארח את יקב מרגלית, פסטיבל ספרדי בשוק הנמל, אירועי שף התקווה הטובה מגיעים לסיומם בארוחה הולנדית מיוחדת, עיסקית צהריים בברטי, תפריט לילה באליזבת קיו וגלידרייה חדשה של מסעדת אלורה.

רושפלד מבשל 20 שנה בתל אביב חוגג 20 שנה בתל אביב ומזמין את השף ממסעדת לבשל איתו את עשר המנות הטובות ביותר במסעדותיו בשני העשורים האחרונים. בין המנות שנבחרו: 1996- מרק לובסטר מוקצף; 1998- ביצי שלו בקרם חצילים ופרמז׳אן רג׳אנו; 2001- צלעות טלה ושקדי עגל בסיר אטום; 2002- עגבניות בשלוש טקסטורות. לרגל האירוע יוצע מבחר יינות שהותאמו במיוחד לארוחה זו. מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מראש בטלפון 054-2552701.היכן: - קויפמן 6, תל אביבמתי: ימים ראשון - שני, 29-30.4מחיר: Fixed Menue במחיר של 350 שקלים איש לאדם, לארבע מנות20 שנה של עשייה. יונתן רושפלד (צילום: תומר אסטרמן) מאיר אדוני מארח את יקב מרגלית בכתית

ביום רביעי, 2.5, תתקיים ארוחת טעימות מיוחדת במסעדת , שתחבר בין  לבין המטבח של השף . בין המנות שיכין אדוני: טורו טונה אדומה - חלמון מעושן, בוטרגו יילו טייל, צ'יפס ארטישוק ננסי ומרווה המותאם לריזלינג, טרוקן, היימן לוונשטיין (גרמניה); שקד עגל חלב - מח עצם אפוי, טורטליני כמהין, בציר עוף, טרגון וצלפים המותאם לאניגמה, מרגלית 2006; בשר ואגיו אוסטרלי - קראמבל חיטה ותבלינים, גזר בוכרי מעושן, ציר עגל ויין אדום המותאם לקברנה סוביניון, מרגלית 2000; וקינוח אדמה. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5107001.היכן:  - היכל תלמוד 4, נווה צדק, תל אביבמתי: יום רביעי, 2.5.מחיר: 485 שקלים לסועד, כולל היינות

שיתוף פעולה מיוחד. קינוח אדמה (צילום: דן פרץ)

פסטיבל ספרדי בשוק הנמל שוק האוכל בנמל תל אביב, יארח פסטיבל ספרדי מיוחד בו יימכרו עם יינות, בירות, מנות וחומרי גלם ספרדיים. הדוכנים הקבועים של השוק ימכרו מוצרים ספרדיים בהנחה ומנות ספרדיות מיוחדות. בנוסף, בכל ימי הפסטיבל יתקיימו הופעות בסגנון ספרדי הכוללות מופעי פלמנקו קצביים, מופעי מוזיקה ספרדית, די ג'יי ספרדי והופעות נוספות.היכן: , תל אביבמתי: החל מיום רביעי, 2.5, ועד ליום שבת, 12.5ויוה אספניה. פסטיבל ספרד בשוק האוכל (צילום: דניאל לילה)עושים צהריים בברטי

מסעדת מרחיבה שעות פעילות ופותחת גם בשעות הצהריים באמצע השבוע, עם תפריט עיסקיות חדש. התפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית, לחם ותה קר או שתיה חמה. בין המנות הראשונות ניתן למצוא: מרק עדשים כתומות עם שום ולימון, סינטה כבושה וחבושים צלויים, סלט עוף חריף ועוד. בעיקריות: בורקס "טולום" עם תרד טורקי וחלמון ביצה (57 שקלים); כבד עוף, כרוב ערבי כבוש ותפוחי אדמה מדורה (57 שקלים); לחי עגל על מלאווח ולבנה (70 שקלים) ועוד מנות נוספות.

היכן: - קינג ג'ורג' 88, תל אביבמתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:30-15:30מחיר: בהתאם למנותלטס דו לאנץ'. לחי על מלאווח ולבנה (צילום: מאשה סקאלי) עוצרים להתרענן בגלידריית אלורה

מחפשים פתרון למזג האוויר החמים הבא עלינו לטובה? מסעדת פתחה ג'לטריה אמיתית וחדשה ברחוב מרמורק. במקום תוכלו למצוא 30 טעמים משתנים כגון: פיסטוק, וניל, שוקולד מריר, שמנת ותותים, ניו יורק צ'יז קייק, קרמל בוטנים, אמורנה ושוקולד וכדומה, מבחר סוגי סורבה (בעלות אחוזי פרי גבוהים במיוחד) כגון ליים, מלון, תות, אשכולית ורודה, מנגו, פירות יער ואבטיח, וטעמים מבוססי ממתקים מיובאים מאיטליה כגון ביסקוטי, וקרמינו (ממתק בעל שכבות של שוקולד וקרם אגוזי לוז). בנוסף, יוגשו גם גלידות נטולות סוכר, גלידות יוגורט , קרטיבים תוצרת עצמית וגם קינוחים איטלקיים קלאסיים. טווחי המחירים בגלידת אלורה החדשה נעים בין 14 שקלים למנה קטנה, 19 שקלים למנה בינונית, ו- 24 שקלים למנה גדולה.  היכן: - מרמורק 12, תל אביבאיטליה בלב תל אביב. גלידריית אלורה (צילום: אביחי חיים)אין כניסה לטלפונים במסעדת ללה

, שבצומת כפר ברוך, יוצא ביוזמה חדשה ויש שיגידו מאוד מבורכת: אחרי ששמו לב שהסועדים הולכים ושוקעים במכשירים הסלולריים שלהם, החליטו בבית הקפה לאסור את השימוש במכשירים בעת הארוחה. המיזם המיוחד יחל לפעול במתכונת של שני ימים בשבוע בשעות הערב, בהם ייאסר על הסועדים שימוש בטלפון בתוך המסעדה. הימים שנבחרו הם ימי שני ושבת בהם הסועדים יוכלו להפקיד את הנייד אצל המארחת, או לסגור את הנייד ולהניח אותו בתוך התיק. מי שירצה לדבר בנייד יצטרך לדבר מחוץ למסעדה. כשראשכם לא טרוד בנייד, תוכלו להנות ממנות טאפסים של ירקות קלויים שונים המוגשים עם לחמניות וממרחי הבית. או ממנות שונות כגון: רביולי בטטה וגבינות ברוטב שמנת ועשבי תיבול או שמנת פטריות, פיצות שונות, כבדי עוף ברוטב קרמל, בצל ושום בתוספת פירה, נתחי פרגית עשויים בגריל, ברוטב צ'ילי וחלב קוקוס פיקנטי בתוספת אורז עם עשבי תיבול, או נתח עסיסי של 300 גרם אנטרקוט עשוי בגריל ברוטב צ'ימיצ'ורי בתוספת טוגנים.היכן: - צומת כפר ברוך, שרידמתי: ערבי יום שני ושבתאפשר להנות יותר בלי סלולרי. סטייק של קפה ללה (צילום: רן פרץ)ארוחה הולנדית בירושלים

אירועי , ארוחות שהוכנו על ידי שישה סו שפים מבטיחים במסעדת בירושלים, מגיעים לסיומם ביום שני, 30.4, עם ארוחה מיוחדת אותה תכין שף מורן רוטמן (קייטרינג ROTMAN אומנות קולינרית) ברוח המטבח ההולנדי, לכבוד יום המלכה שנערך ביום זה. בתפריט -  אמוז בוש: עוגת קנביס וגבינת מימולט, מיונז, כמון וסלט פרחים; קרומסקי של גאודה מעושנת, מוגש עם קרם חרדל; פונדנט תפוחי אדמה, נקניקיית Gelderse Worst, קרם חזרת שחור ופרחי רוזמרין. למנה ראשונה: ביצה מושלמת, קרם אפונה יבשה, אספרגוס וסרנו. למנת ביניים: שקדי עגל, פטריות מורל, רוטב יין אדום; קרוקט קונפי בצל, צ'יפס תפוח אדמה סגול. למנה עיקרית: פילה לוקוס, סלק אדום וצהוב, טרין צלופח ובלסמי מצומצם, חסה מבושלת, ווסאבי, ספרות של תפוחים. ולקינוח: עוגת שוקולד הולנדית, דובדבנים, מוס וגלידת שוקולד; קרמל, קראנץ' פרלינה, מקפא Carambar, זביון קרמל מלוח. מיני אנדיז: קרם ברולה אנדיב, טוקסידו תות, Stroopwaffles. היכן: מסעדת - דרך בית לחם 7, ירושליםמתי: יום שני, 30.4, החל משעה 20:00מחיר: 240 שקלים לסועד

באים לבשל. משתתפי פרויקט שף התקווה הטובה (צילום: שירן כרמלי)

תפריט לילה באליזבת קיו מסעדת הבשרים שביכין סנטר, פתח תקווה, מציעה דיל חדש לציפורי הלילה - המוגש החל מהשעה 22:30. המבורגר 200 גרם, צ'יפס ו-1/3 בירה (35 שקלים); כנפיים חריפות ו-1/3 בירה (35 שקלים); המבורגר 300 גרם, צ'יפס ו-1/3 בירה (45 שקלים); צ'ייסרים של ג'יימסון, בושמילס, אבסולוט, סטוליצ'ניה או ערק (10 שקלים). היכן:  -  דרך רבין 17, פתח תקווהמתי: ימים א'-ה', החל מהשעה 22:30אוכלים בלילה. אליזבת קיו (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ