פרחים וקפה בצלחת: איפה אוכלים השבוע?

מנות עם פרחים בבליני, ספיישל מנות קפה בסושי סמבה, תפריט קיץ חדש במונטנגרו, אברם בר מתחדשים בתפריט בשרי, ארוחות טעימות במסקל, ומנות חדשות באבראג' ביפו העתיקה

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

הרבה דברים מתחדשים עם בוא האביב, גם המסעדות. השבוע בתפריט: בליני מציגים מנות עם פרחים אכילים, בסושי סמבה מפתיעים עם ספיישל של מנות קפה, מונטנגרו מציעים תפריט קייצי חדש, במסקל מתווכים בין החיך הישראלי לטעמים מקסיקנים, באבראג' מציגים מנות חדשות ובר ההופעות אברם בר מציע תפריט בשרי אחרי ארבע שנים של תפריט חלבי. תפריט קפה חדש בסושי סמבה מסעדת סושי סמבה מציגה מנות חדשות המשלבות קפה. בתפריט החדש משלב השף ניצן רז קפה עם בשרים, דגים ופירות ים. בתפריט הספיישלים אפשר למצוא: שיפד יען אסייתי ברוטב צ'יפוטלה פיקנטי וקפה ( 82 שקלים); סביצ'ה ילוטייל במרינדת קפה (52 שקלים); רול קוקו שרימפס עטוף בקראסט של שבבי קפה (56 שקלים); פילה בקר בציר בקר ורוטב קפה לצד פירה דלעת ערמונים נימוח (112 שקלים); טרדיטו טונה עם רוטב טום-יאם וקפה (38 שקלים); קרם ברולה מעודן עם עלי ערבסק, רוטב אספרסו ושוקולד לבן וגלידת אגוזי לוז (42 שקלים); ג'ינגה - מרקיז שוקולד עם בננות מקורמלות, שטרויזל שקדים וקפה וגלידת וניל (38 שקלים). בנוסף, יוצעו במסעדה קוקטיילים אלכוהוליים על בסיס קפה, דוגמת האייס קרים מרטיני -  אספרסו, סאקה, ליקר קפה וגלידת וניל (38 שקלים) והקוז'יטו - שוט אספרסו עם קוניאק, וניל וחלב קוקוס (22 שקלים).היכן: סושי סמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביבטעמים מפתיעים. רול קוקו שרימפס (צילום: בועז לביא)

ימי שני טעימים במסקל

המסעדה המקסיקנית מסקל משיקה תפריט טעימות חדש שיוגש בימי שני, במטרה לחשוף את המטבח המקסיקני. תפריט ארוחת הטעימות הוא זוגי, ומונה שמונה מנות. הארוחה מתחילה עם מנות רחוב מסורתיות וממשיכה לארוחה קלאסית מלאה. בתפריט: נאצ׳וס תוצרת בית עם סלסה מקסיקנית: חלפניוס מטוגנים: טאקוס במילוי של תבשיל בשר לשון, לחי וכתף; טוסטאדה עוף או צמחוני; כרוב קצוץ ובצל סגול בויניגרט צ׳יפוטלה; שרימפס וקלאמרי ברוטב דיאבלה אדום חריף עם אורז; נתחי סינטה עם סלסלה אקזוטית של אננס וחלפיניו;  פלאן הבית עם רוטב היביסקוס / מוס שוקולד וטקילה.היכן: מסקל - ויטל 2, פלורנטין, תל אביבמתי: ימי שיני, החל מהשעה 18:00מחיר: 180 שקלים לזוג אנדלה! טוסטדאס במסקל (צילום: דרור כץ)תפריט פרחים בבליני

לכבוד האביב שבא עלינו לטובה, מסעדת בליני יצרה תפריט מיוחד בו ישולבו מבחר פרחי מאכל הנמצאים עתה בשיא עונתם במנות שונות. בתפריט הפרחים: קלמארי קואנטי - סלט קלמארי עם תפוחי עץ, שעועית שחורה, עלי ביבי ואמנון ותמר (48 שקלים); פלורה די אנשובי - פרחי קישוא מטוגנים עם מוצרלה ואנשובי (52 שקלים); אמלפי - סלט שורשי גזר, סלק, קולורבי, סלרי ועלי בייבי עם סינטה כבושה, לוונדר ולוע הארי (48 שקלים); קוקי דה פארמה - קוקי סאן ז'אק עטוף בפרשוטו ברוטב לימון, פרחי ציפורן, כדורי מלון ובלסמי מצומצם (52 שקלים); טורטליני אינציו - טורטיליני במילוי גבינת ריקוטה וגרידת לימון ברוטב שמנת והיביסקוס עם פרחי קלמארי ואמנון ותמר (84 שקלים); פילה רוזה - מדליוני פילה ברוטב יין אדום עם פקעות ורדים ופירות יער (128 שקלים); ניוקי פרימוורה עם פרחי ברוקולי, עגבניות שרי, אפונה וקישואים ברוטב חמאת שום, ציר ירקות ואמנון ותמר (69 שקלים); סברינה ספוגה במי זהר עם קרם פטיסייר ופירות (34 שקלים). היכן: בליני - יחיאלי 6 , סוזן דלל, נווה צדק אביב בצלחת. סלט קלמארי (צילום: בועז לביא) תפריט חדש במונטנגרו

מסעדת מונטנגרו מציעה תפריט קיצי חדש הנשען על מנות קלילות וצבעוניות בטעמים ים תיכוניים. בתפריט הקיץ מנות ראשונות ועיקריות לארוחה מלאה או מנות קטנות יותר ומזאטים כגון: סרדין ספרדי עם לימון כבוש, בצל ירוק וצ'ילי על ברוסקטה (38 שקלים); ברבוניות "יפו סטייל" עם מטבל מיץ לימונים ושיפקה (59 שקלים); שיפוד עוף בטביל - שיפוד עוף על גריל פחמים בתערובת תבלינים טוניסאית עם תפוחי אדמה צלויים (65 שקלים); קבב שוק טלה בגריל על פיתה דקה עם טחינה לבנה ועגבנייה (56 שקלים); פפרדלה זנב שור (69 שקלים);  צלע חזיר בגריל עם פסטו עשבי תיבול וירקות שורש צעירים צלויים (68 שקלים), הסטייק של היום- נתח בקר טרי ומיושן עשוי על הגריל המחיר משתנה לפי הנתח ומשקלו ומנות נוספות.היכן: מונטנגרו - נחמני 26, תל אביבלכבוד הקיץ שהגיע. צלע חזיר בגריל (צילום: דניאל לילה )

מנות חדשות באבראג' בימים אלה משיקים באבראג' תפריט חדש המתבסס על בשרים ופירות ים, שעושות כבוד למטבחים של המדינות השוכנות לחופי הים התיכון, ומורכבות מחומרי הגלם של השוק היפואי והדייגים בנמל יפו. בתפריט: סביצ'ה דג ים עם פלפל אדום, בצל אדום ומיץ לימון (35 שקלים); פילה דניס אפוי עם טימין ועשבי תיבול (92 שקלים); שרימפס מוקפץ עם עגבניות, שמנת ובזיליקום (88 שקלים); קבב טלה ביתי עם טחינה (64 שקלים); צלעות טלה צלויות בגריל (150 שקלים) ועוד. תוכלו למצוא גם קינוחים חדשים כמו: קרם קטלן, מוגש ברוטב פירות יער (38 שקלים); מלבי (38 שקלים); עוגת גבינה אפויה ברוטב פירות יער (38 שקלים) ועוד. היכן: אבראג' - כיכר קדומים 6, יפומנות חדשות. צלעות טלה של אבראג' (צילום: סטאס קורניסקי)תפריט בשרי חדש באברם בר

בר ההופעות אברם בר מירושלים, שומר צמחונות של ארבע שנים ומשיק תפריט בשרי חדש. איתמר חלאווה, הסו-שף של עזרא קדם במהלך שנים רבות, יצא לדרך עצמאית, וכפרוייקט מיוחד הוא מקים את התפריט החדש, שיתאים לעסקיות ולהופעות כאחד. בתפריט תוכלו למצוא: שניצל עוף מטובל בעשבים טריים )(55 שקלים); כבדי עוף עם בצל מטוגן דבש וחמוציות (59 שקלים); חזה עוף בגריל עם פפריקה מעושנת (55 שקלים); תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר בקר ורוטב לימוני (49 שקלים); סטייק אנטריקוט עסיסי בגריל (111 שקלים). היכן: אברם בר - יפו 97, כיכר הדווידקה, ירושליםמחיר: בהתאם למנותמנות עם  בשר. שניצל עוף (צילום: אילון גליץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ