שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

כוכבי מישלן בראשון לציון: איפה אוכלים השבוע?

מנות גורמה בראשון לציון, קונדיטוריה חדשה בכרמא הירושלמית, תפריט בוצ'ר במיטבול, אוכל גלילי של ארז קומורובסקי בתל אביב, עסקיות משתלמות במסעדות פיש בראשון לציון ופישרמן בתל אביב וקולקציית קינוחים חדשה בבליקר בייקרי

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

התאוששתם מהמצות? יופי. עכשיו, כשהחמץ שב לחיינו, אפשר להתמקד באוכל טוב באמת. השבוע תוכלו לאכול מנות גורמה אביביות בטאפאיה בראשון לציון, לקפוץ לקונדיטוריה החדשה של כרמא בירושלים, לאכול את הבישול הגלילי של ארז קומורובסקי בסטודיו פיינקוק, לבדוק את העיסקיות החדשות של מסעדות פיש בראשון לציון ופישרמן החדשה בתל אביב ולקנח עם קוליקציית הקינוחים החדשה של בליקר בייקרי. כוכבי מישלן בראשון לציון בטאפאיה טאפאס בר מציגים תפריט אביבי חדש. שף עינב אזגורי משלב בתפריט הקיים מבחר מנות שנולדו מתוך שיתוף הפעולה בינו לבין שף ג'ורדי ארטאל ממסעדת cinc sentits, בעלת כוכבי המישלן בברצלונה. אזגורי בחר את המנות האהובות ביותר, התאים אותן לטעם המקומי וצירף אותן לתפריט של טאפאיה. בתפריט: קוקה ירקות גינה וגבינת עיזים - בצק אפוי בתנור מעוטר בירקות גינה ומדליוני גבינת עיזים (26 שקלים); אורז שחור - בדיו של קלאמרי, סופריג'יט וקלאמרי צלוי (32שקלים); טורטיה דה פטאטס - אומלט ספרדי מתפוחי אדמה, בצל וביצים עם צ'וריסו עגל ורוטב מוחו (34 שקלים); טורחה - לחם בריוש מקורמל עם שוקולד וולרונה מומס וגלידת שמן זיתי ארבקינה (36 שקלים); בומבה ברסלונטה - כדורי בשר עטופים בפירה קרמי ומגולגלים בציפוי פריך עם איולי עריסה (15 שקלים ליחידה).היכן: טאפאיה - משה בקר 12,ראשון לציוןמחיר: בהתאם למנותוהטעם - מישלן. קלמארי על ריזוטו שחור של טאפאיה (צילום: בן יוסטר)יאיר פיינברג מארח את ארז קומורובסקי לג'אם סשן בניחוח גלילי שף יאיר פיינברג מארח בסטודיו Fein Cook את ארז קומורובסקי (בית ספר לבישול גלילי של ארז קומורובסקי) לג'ם סשן של גלילי ואביבי, ביום שלישי, 17.4, בשעה 20:00. יחד ירקחו השניים תפריט ייחודי שעושה כבוד גלילי לדרום תל אביב. בתפריט: שקדים ירוקים במי מלח; הרינג מלוינסקי; אנשובי טרי צרוב שוחה בצ'ימיצ'ורי של עשבי תיבול; מוסר ים בעישון חם סלט ראשד וצנונית; סלט ארטישוקים חיים קטנים של 'עלה עלה' עם בוטרגה וחלמונים רכים בויניגרט ארוגולה; חצילים שרופים וזוטה לבנה; קרפצ'יו אינטיאס ויוגורט כבשים עשיר; סלט פול ירוק, אפונת גינה וגבינה בולגרית מיפו; טטאקי טונה צרובה בכמון ופלפל שחור עם סחוג פטרוזיליה, קליפת לימון ושמן קורנייקי; חריימה בורי ועגבניות שרי ופלפל הבנרו מכוכב אחר; מרק עוף עם תרד תורכי ומיסו לבן, אפונה ירוקה, זלזלי אפונה וקוביות דג; מגוון עוגות שמרים; פרוסות מלון על קרח מרוסק ומלא עארק וקפה מבושל עם גרניום, קינמון והל. היכן: סטודיו פיינקוק - בית פנרמה, דרך בן צבי 84, תל אביב. קומה 6, סטודיו מס' 633מתי: יום שלישי, 17.4, בשעה 20:00מחיר: 180 שקלים לסועדמביא את הגליל לתל אביב. ארז קומרובסקי (צילום: עודד מרום)מתוקים בכרמא בשורה טובה לירושלמים: הביסטרו הירושלמי כרמא משיק קונדיטוריה חדשה במקום, המציעה מבחר קינוחים ומאפים. בין מגוון הקינוחים אפשר למצוא: קרם ברולה עם נגיעות טופי (36 שקלים); פיצה שוקולד נוטלה ומסקרפונה (36 שקלים); וופל בלגי בליווי שוקולד נוטלה, בננות, אגוזי מלך, קצפת וגלידת וניל (36 שקלים); עוגת גבינה ביתית אפויה (32 שקלים); פרי-אלה קרם - פרי עונתי  בליווי קרם פטיסייר איכותי ושטרויזל (32 שקלים); טירמיסו (34 שקלים); גליליות וופל בטעם 'קינדר בואנו' (32 שקלים) ועוד. בנוסף, ניתן גם להזמין קינוחים בהכנה מיוחדת ואישית לפי בקשת הלקוח ממרכיבים יחודיים.היכן: כרמא- עין כרם 74, ירושליםקינוחים בהזמנה אישית. קרם ברולה של כרמא (צילום: דניאל לילה)עסקיות חדשות במסעדת FISH

מסעדת FISH משיקה עסקיות שף חדשות, בימים א'- ו' החל מהשעה 12:00 בצהריים. העסקיות כוללות פוקצ'ת עוגה של פיש, מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית במחיר העיקרית בלבד. בנוסף, מוצעים מבחר קינוחי השף במחיר מוזל. המנות הראשונות המוצעות: טאפס של קרם חצילים והאיקרה של רודיקה; קרפצ'יו בקר עם אורוגולה, שמן זית, שרי מיובש, שברי קרוסטיני, בלסמי ופרמז'ן. המנות העיקריות המוצעות: פסטה פירות ים בציר שרימפס ומרטיני ביאנקו (74 שקלים); שרימפס בחמאת עשבים, שום, יין לבן וקולי עגבניות (78 שקלים); פולקע פתוח על הגריל בגרגירי חרדל, רא'ס אל חנות וירקות צלויים (64 שקלים); ועוד. היכן: מסעדת FISH - רחוב פרופ' בני חבוט 7, ראשון לציוןמתי: ימים א'-ו', החל מהשעה 12:00מחיר: בהתאם למנה העיקרית

מביאים את הים לצלחת. מנת שרימפס בחמאת עשבים (צילום: דניאל לילה)עיסקית בפישרמן

מסעדת פישרמן שנפתחה לאחרונה בשדרות רוטשילד, היא מסעדת דגים ופירות ים באווירת שוק דייגים שוקק ופתוח. בשעות הצהריים תוכלו למצוא תפריט עסקי המציע שלושה סוגי עיסקיות: עסקית ב-49 שקלים הכוללת מגוון מאזטים, לחם וקנקן לימונדה, ומנה עיקרית לבחירה: קבב או חזה עוף; עסקית ב-59 שקלים הכוללת מגוון מאזטים, לחם וקנקן לימונדה, ומנה עיקרית לבחירה: פיש אנד צ'יפס/מיקס רשת - חצי ק"ג של דגי רשת מטוגנים כמו ברבוניות סרדינים פרידות ועוד/קבב דגים/קלמרי; עסקית ב-79 שקלים הכוללת מגוון מאזטים, לחם וקנקן לימונדה, ומנה עיקרית לבחירה: פילה סלמון/שרימפס/מוסר בריכה (אפוי/מטוגן/פלנצ'ה) /בורי (אפוי/מטוגן/פלנצ'ה). בנוסף מלווים את העסקית קינוחים כמו מלבי (15 שקלים); כנאפה (15 שקלים) ושתייה כמו כוס יין הבית (15 שקלים) ושליש בירה (10 שקלים). היכן: פישרמן - שדרות רוטשילד 9, תל אביבמתי: ימים א'-ה', 12:00-17:00מחיר: עסקיות ב-49, 59, 79 שקליםעושים עסקים. מיקס דגים של פישרמן (צילום: אנר גרין)נתחים גדולים במסעדת מיטבול מסעדת מיטבול משיקה את תפריט הבוצ'ר - תפריט לנתחים מובחרים וגדולים במיוחד החל מ-1 ק"ג ומעלה, בפריסה על עגלת קצבים לעיני קהל הלקוחות. לצד המנות הגדולות\ מציעים במיטבול מנות חדשות לתפריט: שרשרת פילה - נתח הממוקם לאורכו של הפילה; סטייק סינטה 300 גרם; סטייק פילה סופרים 250 גרם עם פטריות בשמנת ; knockout - טריפל בורגר, צ'יפוטלי, כבש ובקר 150 גרם כל אחד מהם, עם חמאת שום, גבינת עמק וביצת עין. חידוש נוסף הינו הגדלת מנות ההמבורגר בקפיצות של 100 גרם ללא הגבלה. היכן: מיטבול- דרך המכבים 8, ראשון לציוןמחיר: בהתאם למנות

גדול .מיטבול (צילום: דן פרץ)קולקציית קינוחים חדשה בבליקר בייקרי

רשת בתי קונדיטוריית הבוטיק בליקר בייקרי משיקה בימים אלו קולקציית קינוחים חדשה. בין הקינוחים האישיים ניתן יהיה ליהנות מקינוחי: חלבה קרמו שוקולד (32 שקלים); כיפת נוגט (32 שקלים); פאי תותים טריים במילוי קרם מסקרפונה (32 שקלים) ומבחר עוגות קראנץ ביתיות, ביניהן : עוגת בריוש על בסיס חמאה במליות שונות: שוקולד עשיר, ריקוטה, חלבה ופצפוצי שוקולד, פרג ואגוזים.היכן: רשת בליקר בייקרי - לרשימת הסניפים המלאהישר אחרי המצות. פאי תותים בליקר בייקרי (צילום: מיטל סלומון)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ