${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: שקדי עגל חלב על פולנטה של מונטיפיורי שבע

שפית אמילי גולדברג, ממסעדת השוק מונטיפיורי שבע, עם מתכון לשקדי עגל חלב טעימים במיוחד

תגובות

השפית אמילי גולדברג הקימה את מסעדת מונטיפיורי שבע לפני כשנה. המסעדה היא שילוב בין בר צעיר ודינמי למטבח שף שוק בסגנון ים תיכון חדש. התפריט מבוסס על המטבח הים תיכוני בסגנון נובל קוויזין, שעקרונותיו הם טריות של מרכיבי המנות, קלילות, פשטות והרמוניה טבעית. המנות מתבססות על חומרי גלם עונתיים וטריים הנמצאים בבסטות הסמוכות של שוק הכרמל, ומושפע ברובו ממאכלי שווקים מאזור הים התיכון. » מונטיפיורי שבע - לשעות פעילות ולכל הפרטים»  מתכונשף: לחמניה ממולאת של the bun» מתכונשף: פנזנלה ארטישוק של פרונטו» מתכונשף: כנאפה של חיים כהן"כל יום, בדרך לבית הספר, עוד במדרגות הבניין, הייתי מתמוגגת מריח הלחם הטרי והביצים המטוגנות שהגיע ממזנון הקפה של צבי, ברחוב בן יהודה פינת רחוב מיכה. כמעט כל בוקר הייתי עוצרת אצל צבי וקונה בחמש לירות סנדוויץ' חביתה בלחם שחור, עם חמאה ומלפפון ירוק, עטוף בנייר. עד שהייתי מגיעה לבית הספר הייתי נשארת רק עם העטיפה, מחויכת ומלאת נחת", מספרת גולדברג. "אני עדיין מתרגשת כשאני יוצרת מנה חדשה. אני עדיין מוקסמת בסיבוב השבועי שלי בשוק הכרמל, ואחרי 15 שנה במקצוע אני עדיין מחסירה פעימה כשתכנון של מטבח, קונספט ותפריט יוצא לפועל."מוקסמת מהשוק. אמילי גולדברג (צילום: נועם בן אהרון)שקדי עגל חלב בחמאה ומרווה על פולנטה מצרכיםלשקדי העגל: 500 גרם שקדי עגל (לבקש מהקצב לבלב)2 כפות חמאה6-7 עלי מרווה טרייםקורט פלפל שחור גרוסקורט מלחלפולנטה: 1/2 ליטר חלב1/2 ליטר מים50 גרם חמאה 250 גרם קמח תירס100 גרם גרגירי תירס טרי 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת 2 גרם פלפל לבן טחון 9 גרם מלח אופן ההכנה:1. מכינים את שקדי העגל: מחממים את החמאה על אש נמוכה במחבת שטוחה. מניחים את שקדי העגל במחבת. מוסיפים את עלי המרווה והפלפל שחור. צורבים עד לקבלת צבע זהוב משני צדדיו.2. מכינים את הפולנטה: מבשלים בסיר את הנוזלים (חלב ומים) ומביאים לרתיחה. מוסיפים חמאה ותבלינים. מנמיכים את האש ובהדרגה מוסיפים את הקמח תירס תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק (שלא ישארו גושים). מוסיפים את הפרמזן וגרגירי התירס ומערבבים היטב.3. מעבירים את הפולנטה לצלחת הגשה. מסדרים מעל את שקדי העגל ומעל את עלי המרווה הטריים לקישוט.שקדי עגל חלב על פולנטה - לגרסת הדפסהאפשר לקשט איך שרוצים. שקדי עגל חלב על פולנטה של מונטיפיורי שבע (צילום: נועם בן אהרון)

*#