טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אביב מתעורר: המסעדות החדשות הטובות בארץ

האחות הרצינית של מחניודה, החדשה של עומר מילר, המסעדה של סולן "גאיה", ואי אפשר בלי יפו-תל אביב של חיים כהן - מהן המסעדות הטובות ביותר שנפתחו השנה?

תגובות

להקים מסעדה זה עסק לא פשוט בכלל, וזה מבלי לדבר על ההשקעה הכספית הגדולה. המספרים מראים שכמעט בכל שבוע נפתחת מסעדה חדשה, ובין ההיצע בארץ לא תמיד קל לבלוט. למסעדות חדשות המצב קשה על אחת כמה וכמה. יש מי שיש לה את מגע הקסם, ויש מי שלוקח לה זמן עד שהיא צוברת תאוצה. » פסח 2012 - לכל הפרטים» מסעדות כשרות לפסח» פסח בדרכים: מסעדות מומלצות

כדי לעשות לכם סדר בשפע הקולינרי שתקף אותנו גם השנה, ברשימה הבאה תמצאו את המסעדות המעניינות ביותר שנפתחו, פחות או יותר, בחצי השנה האחרונה. חלקן טרנדיות ומדוברות, וחלקן קצת נבלעו, שלא באשמתן ברעש מסביב, אבל כולן שוות ביקור ופרגון.החדשה של חיים כהן: יפו-תל אביב

נראה שאין צורך להציג את יפו-תל אביב, או בשמה המוכר יותר: המסעדה החדשה של חיים כהן. אחרי סיבוב ארוך בטלוויזיה ובפרויקטים קולינריים אחרים, חוזר כהן למטבח במלוא מובן המילה עם אחת המסעדות הטרנדיות והמבוקשות שנפתחו השנה. הדעות החלוקות על המקום רק מגבירות את העניין במסעדה, והופכות אותה לשיחת היום.אפריטיף: בשתי מילים: חיים כהן. מי שהביא את קרן ואת דיקסי ולימד דורות של בשלנים, לא יכול שלא לעשות מנות יצירתיות וטובות. ובכלל, מדובר במסעדה לדור שלא ידע את קרן, עליה השלום.מנות הדגל: על אף שמה המקומי, יפו-תל אביב הזכירה לנו פחות את יפו ודווקא יותר את אירופה. במסעדה תצוגה מרהיבה של מנות מצוינות, כמו: שקדי עגל על פולנטה - כביכול מנה שאפשר למצוא בכל מקום כמעט, אבל במקרה הזה עם ביצוע מדויק ומוצלח. גם הסושי היפואי שיושב על עגבניות מגורדות מרגיש כמו מנה שיפו חייבת לאמץ. והכי חשוב: לא לוותר על הפוקצ'ה.ממוצע לסועד: 200 שקלים וצפונה.דבר השף: חיים כהן"יפו תל אביב מתחיל מהשם, שאומר הכל על המסעדה. יפו זה האותנטי, רומנטי, הישן, העולם שממנו אני בא. תל אביב היא העולם החדש, והחיבור בניהם זה אני. בא מעולם כזה לתוך עולם חדש. יפו מביאה איכויות של חומרי הגלם הטובים וטעמים. היופי הוא שאני יכול להגיש חומוס לצד לוקוס וצלעות טלה ולקינוח כנאפה ומוס שוקולד מטורף ובקיץ בכלל להגיש אבטיח. וכל זה בתוך חלל אורבני יפיפה ופתוח לרחוב. המסעדה מוקפדת בחומרי גלם מעולים ובעיצוב ובתחושה במידה מסוימת החיים שלנו היום".אסור לפספס: את עסקיות הצהריים. הזדמנות מעולה, וזולה (יחסית), לטעום את מה שיש לחיים כהן להגיד.» יפו-תל אביב - יגאל אלון 96, תל אביבהמאסטר. מסעדת יפו תל אביב של חיים כהן (צילום: נועה מגר)ילד הפלא של הקולינריה: שולחן שלוש שנים אחרי שנפתחה מסעדת חדר אוכל, פתחו השף עומר מילר ושותפיו את אחת המסעדות המדוברות השנה - שולחן. המסעדה, שנפתחה בקול תרועה בשדרות רוטשילד, מסמנת את מילר כאחד השפים הצעירים המובילים בארץ. הקונספט ממשיך את הקו שהחל עם חדר האוכל, ומשלב בין מטבח שף חדשני למטבח מקומי עם מנות צבעוניות, מוקפדות ברוח התקופה ובלי הרבה קשקושים בצלחת. אפריטיף: בגלל האווירה הנעימה, בגלל התמחור ההוגן, בזכות מנות יצירתיות כמו "סוכריות" הפסטה עם דלעת וריקוטה, ובעיקר בגלל מבחן הבגרות הקולינרי שעבר עומר מילר בהצטיינות.מנות הדגל: נתחיל מהסוף - קינוח הכבשים. אחד הקינוחים הפשוטים והטובים ביותר בתל אביב, שמבוסס על גבינת פטה במופע קרמי משהו, עם דבש מתובל בלימון וטימין ומעט פיסטוקים. עוד מנת דגל שכבר הספיקה להוליד חיקויים ברחבי העיר היא ביצת שניצל - ביצה רכה המוגשת כשניצל. צריך לטעום כדי להבין.ממוצע לסועד: בין 100-150 שקלים לראשונה ועיקרית.דבר השף: עומר מילר"אני באופן אישי כל כך מאושר לראות מה שקורה בשולחן מאז הפתיחה לפני חודשיים. המקום קיבל אופי משלו, ומשמח אותי שהצלחנו ליצור סטייטמנט מהר ממה שקורה בדרך כלל. אני לא אוהב את המילה קונספט, אבל כשניסינו לחשוב על זה לפני ההקמה - לא ידענו לתת לזה שם. היום אנחנו יודעים שהמסעדה פשוט ניצחה את הכללים ומביאה איתה זן אורבני חדש. שולחן זה מקום בגובה העיניים, שכיף לשבת בו בלי לקרוע את הכיס".

אסור לפספס: את עסקיות הצהריים השוות (62 שקלים). טיפ קטן לזוג קולינרי במיוחד: הזמינו מקום על הבר הצופה אל המטבח, ותראו איך עובד שף.» שולחן - רוטשילד 73, תל אביבהכי טרנדית. שניצל ביצה, שולחן (צילום: דן פרץ)מרעננת ומשתלמת: אואזיס אואזיס היא אחת המסעדות עם הכי הרבה ציפיות שנפתחו פה לאחרונה, בעיקר בזכות השפית רימה אולברה. לאחר שבשנים האחרונות קיימה אולברה בביתה מועדון ארוחת ערב שחיתותי ואקסקלוסיבי, שכלל כ-17 משתתפים לכל היותר, פתחה סוף סוף מסעדה משלה. אואזיס, כשמה כן היא: באה להיות נווה מדבר קולינרי קטן, מרענן ומחדש.

אפריטיף: באיזה עוד מסעדה תוכלו למצוא מנות עם ריבת מלפפונים, ריבת סיגליות או ריזוטו לקינוח? אולברה לא מהססת לאתגר את החיך הישראלי, להביא ניחוחות זרים למטבח ובעיקר להציב רף גבוה מאוד של ביצועים מדויקים. מנות הדגל: התפריט של אואזיס מתחלף כל שבעה שבועות, לכן אם תגיעו בימים אלה עוד תוכלו ליהנות מהתפריט הנוכחי: זיתים ירוקים מטוגנים ממולאים בגבינת עזים מתובלת - נשנוש מעולה לפתיחה, מולים "רימסקו" - מולים טריים עם הגרסה האישית של אולברה לרוטב רומסקו, הברוסקטה של לואיז עם גבינת צאן, גרבלקס כבוש בלואיזה וריבת מלפפונים וורמוט, פפרדלה עבודת יד עם קברנה סוביניון, כבדי עוף מהגריל ואגוזי לוז, גורגונזולה דולצ'ה איטלקית ועשבי תיבול פריכים.

ממוצע לסועד: 100-200 שקלים.

דבר השף: רימה אולברה"אואזיס הוא לא מקום שאתה צריך המון כסף בשביל לאכול בו, ואתה יכול להעביר ארוחה נעימה גם ב-100 שקלים. המטרה שלנו היא שלקוח ישב ויאכל ארוחה טובה מבלי שיצטרך לוותר על כוס יין. אני לא חייבת להשתמש בחומר גלם יקר בשביל שהלקוח יתלהב. אנחנו מקפידים על חוויה יוקרתית, אבל לא יקרה וסנובית". אל תפספסו: את שולחן השף. ישיבה על בר (לשני סועדים בלבד) הסמוך ביותר למטבח מבטיחה לכם הצגת תכלית של הצוות, ופינוקים מהתפריט ומחוצה לו.  » אואזיס - טשרניחובסקי 1, תל אביב מציבה רף גבוה. רימה אולברה במטבח (צילום: תמר מצפי)

האלטר אגו של מחניודה: מונא

מה בעצם עושה מסעדה ותיקה כמו מונא ברשימת המסעדות החדשות? אחרי שהתחדשה בצוות, בתפריט ובבעלים חדשים של מסעדת מחניודה, אנחנו מתייחסים אליה כאל מסעדה חדשה לכל דבר. מעבר לשם ולמראה הכל השתנה במונא החדשה, כשבניגוד לאחות התוססת מחניודה, מדובר בגרסה שקטה, אלגנטית וכמעט צרפתית בגישתה.אפריטיף: כי צוות מחניודה בראשותו של אסף גרניט הוכיח כבר שהוא מסוגל להוציא תל אביבים מביתם, ודווקא הביצוע השקט יותר הופך את מונא החדשה למסקרנת ולשווה ביקור.מנות הדגל: התפריט כאמור השתנה לגמרי, ובין המנות החדשות כמה כבר מסומנות כפייבוריטיות. למשל: ג'מבו אספרגוסים עם סלקים ומסקרפונה, או פילה קוד עם רוטב חמאה לבנה - מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי שהפסיקו כמעט לעשות. טרטר סלמון שמנת חמוצה וקוויאר - עוד מנה קלאסית שקמה לתחייה עם טאץ' של חלמון ביצה מגורד מסביב.ממוצע לסועד: 150 שקלים, לא כולל יין.דבר השף והבעלים: אסף גרניט"מונא מבחינתנו היא האלטר אגו של מחניודה עם אווירה שקטה, רגועה, רומנטית, עם פרחים ונרות, והיא מתנהלת כמו ביסטרו פריזאי לכל דבר. זה בא לידי ביטוי במוזיקה, באוכל ובקצב".אסור לפספס: ההמבורגר המפורסם של מסעדת מונא נשאר בתפריט מתוך מחווה למונא הישנה, ומדובר באחד ההמבורגרים הטובים בארץ. שימו לב, לקראת לילה המקום משנה אווירה והופך לבר סקסי.» מונא - שמואל הנגיד 12, ירושלים  ביסטרו סקסי. מסעדת מונא (צילום: גיא שוורץ) תחכום בצנצנת: יונה האחות הצעירה של מאנטה ריי מבית עפרה ואבי גנור, התמקמה בנמל יפו המחודש וכבר הביאה עמה קונספט חדש: מסעדה בקוד פתוח. מה זה בעצם אומר? המטבח פתוח, המתכונים מועברים הלאה והתחושה משוחררת מאוד. התפריט מתבסס על מנות בגודל קטן ובינוני בצנצנות ובצלחות טרה קוטה, שנותנות למקום אופי ים תיכוני מרענן ושמח.אפריטיף: יכול להיות שזו יפו, יכול להיות שזו הקרבה לים ואולי זה פשוט כי למסעדנים לבית משפחת גנור פשוט יש את זה. כמו במאנטה ריי, גם ביונה הם מצליחים להביא פרשנות נקייה ופשוטה, בלי התחכמות מיותרת. אהבנו את הטיפול הנכון בחומרי הגלם ואת השילובים שמצליחים לחדש בזכות הגשות יצירתיות. בשלוש מילים: מסעדה לטווח ארוך.מנות הדגל: אסור להתחיל את הארוחה ללא חצי כיכר הלחם (בייצור מקומי) שמוגש עם יוגורט שנעשה במקום, ועם הסטראטאפ המוצלח - מיצסלט. המיץ שנשאר מסלט הירקות. עוד כדאי לנסות את הסשימי טונה, שמונח על סלט מלפפונים ומשובץ בג'לי של אוזו ולימונדה, ואת קוביית הקסם שמביאה פרשנות חדשה לבשר הטלה - קובייה דחוסה של בשר טלה בבישול ארוך שנדחס לקובייה, נצלה על הפלנצ'ה ועובר סיבוב בתנור המקומי. ממוצע לסועד: 120 שקלים לראשונה ועיקרית. שימו לב, הראשונות כאן גדולות יחסית ושווה לחלוק אותן או להזמין כמה למרכז השולחן.דבר הבעלים: עפרה גנור "יונה היא חזרה לערכים הקלאסיים של כנות קולינרית שקצת איבדנו אותה בלהטוטים של השנים האחרונות. נמל יפו זה המקום הכי מקסים בארץ. אני אוהבת אותו ואת הים, אז זה רק מתבקש שיונה תהיה שם. ידענו כל השנים שנפתח עוד מקום ונמל יפו היה הבחירה האופטימית של 'בתוך העיר אבל מחוץ לעיר'".

מסעדתו של השף הצעיר רועי אורן הצטרפה לגל המסעדות החדשות לפני שלושה חודשים, והתמקמה בבית באוהאוס יפייפה ברחוב מונטיפיורי. שם המסעדה הוא לא צ'נה (למי שחשב שמדובר בארוחת ערב בספרדית), אלא סנה - המשתה המרכזי של אצולת רומי. התוצאה היא ביסטרו קטן וחמוד, שלא מחויב ממש לכל חוקי הז'אנר, ומגיש אוכל בקשת המטבחים שבין ספרד, צרפת ואיטליה.אפריטיף: אי אפשר להתעלם מהעיצוב המרשים של המסעדה (שעוצבה על ידי אורן עצמו) היוצר שני חללים שונים מאוד במהותם: האחד כבד ורציני, והשני, חצר לבנה ומרהיבה ביופייה. אבל הדבר החשוב באמת הוא התפריט שבנוי ממנות לא יומרניות, ובמחירים שפויים מאוד.מנת הדגל: קלאמרי ממולא בשרימפס, אספרגוס ועגבניות על רוטב סרטנים הוא פתיח מושלם לארוחה. אבל את ההצגה גונבת מנה ראשונה אידיאלית לצמחוניים, ולא רק, שמצטיינת בפשטותה - ארטישוק אל רומנו ואספרגוס צלויים על גבינת פיקורינו, עם עגבניות מיובשות על קרם עדין של שורשים. בעיקריות כדאי לנסות את ההמבורגר השמנמן והמושקע עם חזה אווז, אנטריקוט וצוואר.ממוצע לסועד: 150 שקלים כולל קינוח.דבר השף: רועי אורן"חשוב לי שכל מי שיכנס לכאן ימצא מה לאכול. אני רוצה להיות זמין גם לתושבי השכונה הצעירים, שיהיה להם מקום שכיף לשבת בו לצ'ייסר והמבורגר, וגם לכל מי שרוצה ארוחה טובה ולא יומרנית במחירים אטרקטיביים".אל תפספסו: את החצר היפה המשקיפה לחדר הקינוחים, ואת תפריט היין הזול משמעותית ממסעדות בסדר הגודל הזה.» CENA - מונטיפיורי 42, תל אביב ספרדי, איטלקי וצרפתי נכנסים למטבח. שף רועי אורן (צילום: אנטולי מיכאלו)

רומנטיקה בצפון: מסעדת קולט

אם אתם מחפשים מסעדה רומנטית ויפה בצפון, כדאי שתנסו את מסעדת קולט. המסעדה היפהפיה שוכנת בקיבוץ מרחביה בתוך מבנה מהתקופה הטמפלרית. קולט מביאה אל עמק יזרעאל ניחוחות צרפתיים עם מנות קלאסיות ומפות לבנות על השולחן. בראש המסעדה עומדים השף ראול קאינטה-לביסיג ואשתו עדן דגן. כשחיו השניים בצרפת, שם למד ראול בקורדון בלו, והשתלם במסעדות נבחרות. אפריטיף: כי התגעגענו קצת למסעדות צרפתיות שעובדות לפי הספר. בגלל הרומנטיות המעודנת שעולה בכל פינה, ובעיקר בגלל הדיוק בהגשה של כל מנה ומנה.מנות הדגל: ראול הפיליפיני מתמחה בדגים ובפירות ים. לקוקי סאן ז'ק עם קונפי עגבניות שרי ושקדים טריים, יצא כבר שם של מנה שאנשים מגיעים אליה מרחוק. וזו אכן מנה ייחודית שמוגשת בדיוק עילאי. אבל גם לחובבי הבשר יש כאן מה לאכול: בלוטין עוף - עוף צעיר ממולא בכבד אווז ופיסטוקים, מוגש על קרם דלעת ערמונים - מנה שלא רואים בכל מקום. גם הקדרה עתירת התבלינים מרחיבה את גבולות הטעם עם תיבול קצת שונה של כוכב אניס וקייג'ין ממגואדלופ ומרטיניק. בשבתות מוגש תפריט בוקר מיוחד המבוסס על ביצים וגבינות. ממנו בולטים תבשיל אלזסי שמזכיר שקשוקה ירוקה עם קרם שמנת ותרד ועשבי תיבול, וארוחת בוקר צרפתית מבוססת גבינות ולחמים שנאפים במקום.ממוצע סועד: עם יין 150 שקליםדבר הבעלים: עדן דגן"המסעדה שלנו עושה מטבח צרפתי מאוד טוב, איכותי ולא מתחכם ובכל זאת בגלל המבנה והעיצוב המסעדה לא נועדה לילדים, אלא לבילוי רומנטי קלאסי למבוגרים. יש פה שנסונים והכל מעודן ומאופק".אל תפספסו: את הלחם המופלא של ראול ואת הטוגנים הצרפתיים. מנה נוספת שבשבילה שווה להרחיק עד העמק - הכבד אווז בבישול בוואקום עם קוניאק וקונפי תאנים.» קולט - קיבוץ מרחביה, עמק יזראעל

שווה הצפנה. קוקי סן ז'אק בקולט (צילום: רן בירן)

בין בראסרי לטברנה: קאבאצ'וק

בעיר שיש בה כל כך הרבה מסעדות אתניות, לא ברור איך ולמה אין אף מסעדה רוסית פופולרית אחת לרפואה. קאבאצ'וק (מסעדונת ברוסית), היא מסעדה חדשה שמשלבת בין בראסרי לסוג של טברנה, בעל אופי, ניחוח ותפריט רוסי. הקונספט: אוכל מעניין וכיפי שעשוי לעניין קהל שמחפש חידושים קולינריים לא שגרתיים. אפריטיף: כי זו מסעדה עם מנות שלא רואים ולא אוכלים בכל יום, כי הגיע הזמן לשבור את כל הסטיגמות לגבי מה שחשבנו על אוכל רוסי וכי אפשר לאכול פה אוכל מצוין מבלי לפשוט את הרגל.מנות הדגל: את הארוחה כדאי להתחיל עם המון מנות זאקוסקי (המקבילה הרוסית למזטים) הכוללות: סלט אוליבייה (סלט תפוח אדמה ומיונז עם נקניק), סלט חצילים, סלט סלק ואגוזים, איקרא, דג מלוח ועוד. לא כדאי לפספס את הבורשט - מרק סלק עם צלעות בשר לבן וירקות. כדאי לנסות גם את שתי מנות הכיסונים הממולאים בבשר או בתפוחי אדמה פלמיני וורניקי, המגיעים עם שמנת חמוצה קלאסית בצד ומהווים את הגרסה הרוסית לרביולי, ואת מנת הסטרוגאנינא בקר - פרוסות בשר נאות על קרח, יחד עם סלט עשבים קווקזי ורוטב רימונים מאתגר וטעים.ממוצע לסועד: פחות מ-100 שקלים בקלילות, בתנאי שלא לוקחים שוטים של וודקה.דבר השף: יגאל קובריגה"אנחנו באבאצ'וק רוצים להוציא את התרבות הרוסית מהארון ולהביא אותה אל הקהל הישראלי. יש קולטורה מיוחדת באוכל הרוסי, אבל הקונוטציות בתודעה הישראלית שליליות. פתחנו מסעדה 'כנגד כל הסיכויים', שכדאי לבוא ולהכיר".אסור לפספס: את מגוון עסקיות הצהריים שנותנות אופציה מעולה לערוך היכרות עם הזאקוסקי ועם התפריט הגדוש במנות מעניינות.» קאבאצ'וק - הצפירה 10, יד חרוצים, תל אביב תגידו זאקוסקי. קאבאצ'וק (דניאל לילה)

בריאה ומוזיקלית: איילת וגילי

המסעדה של איילת ציוני ובן זוגה גילי ליבר, המוכר גם כסולן להקת גאיה, מביאה אל זכרון יעקב מטבח ביתי, צנוע ובריאותי. ציוני יצרה תפריט כשר על פי מתכונים ששאבה מהמסורת המשפחתית שלה ושדרגה למנות בריאות יותר בפרשנות עכשוויות. ליבר תורם את הצד המוזיקלי למסעדה.אפריטיף: בגלל האופציות הצמחוניות הרבות, בגלל הלחוח המעולה (ובכלל כמה מנות תימניות מצוינות), בגלל העובדה שמזמן לא ישבנו במקום והרגשנו כמו בסלון של סבתא, וכמובן, בגלל המוזיקה.מנות הדגל: סלט טבולה עם רימונים, סיניה בקר עם טחינה וצנוברים – מנה זולה שגם מגיעה עם טחינה מצוינת ולחם שנעשה במקום, קציצות בקר ברוטב עגבניות טריות עם תוספת אורז מלא וזרעי חמניה, שקדים וזרעי כוסברה. כדאי להשאיר מקום לתה ועוגיות הטחינה וחמאת הבוטנים, שהן סוג של תענוג פשוט וקטן.ממוצע לסועד: 80 שקלים.דבר השפית: איילת ציוני"הקמנו את המקום מתוך אהבה גדולה לאוכל ביתי. רבים מהמתכונים לקוחים מהמסורת המשפחתית שלי, עליה הוספתי פרשנות אישית. שמנו דגש מיוחד על האווירה וכאנשים מוזיקליים עיטרנו את הקירות בכלי נגינה אהובים, וזו גם הסיבה שחשוב לנו להשרות אווירה חמימה לכל סועד שמגיע למקום".אסור לפספס: את ארוחות הבוקר המוצלחות עם השקשוקה שמגיעה עם לחוח בצד ועם כל הפינוקים מסביב (38 שקלים).» איילת וגילי - הנדיב 23, זכרון יעקבבריאות מהמסורת. איילת ציוני ליבר (צילום: אריאל ואן סטרטן)

ניו יורק בראשון לציון: FISH

מסעדת FISH הוותיקה בראשון לציון שכנה במשך שנים על חוף הים, ובדצמבר האחרון נפתחה מחדש - הפעם בתוך העיר. השם נשאר, הקונספט השתנה, התפריט נמתח ונכנס לטאבלט והתוצאה הסופית היא אחת המסעדות המושקעות והטובות ביותר בעיר. הקונספט - מקום "לפתוח שולחן" עם מנות בגודל של מנות ביניים, ועיקריות שניתנות לבחירה בשני גדלים.אפריטיף: בגלל העיצוב המרשים של המקום שמהווה קפיצה קטנה לניו יורק, המנות הגדולות והנדיבות והמחירים הסבירים.מנות הדגל: פוקצ'ה פיש - זו לא סתם עוגה, זו עוגה ענקית שכדאי לאכול אותה עם "צלחת חריפה", שכוללת רוטב עגבניות מגורדות ופלפלים חריפים טריים, ועם קרם חצילים לפתיחה. במנות הבאות כדאי ללכת על בורקס פילו במילוי בשר טלה עם צנוברים על מצע קרם יוגורט כבשים וחצילים, או על פסטה מפלדיני עם ארטישוק קונפי, עגבניות וזוקיני. מנת הדגל האמיתית: רביולי קרם בצל מטוגן על גבינת בושה.ממוצע לסועד: ערב קליל על הבר עם כמה מנות פתיחה יכול להגיע ל- 100 שקלים לזוג, ומצד שני אפשר בקלות לאכול פה ארוחות גדולות עם יין בממוצע של 150-200 שקלים.דבר מנהלת המסעדה: אורלי פירסט"שמרנו את השם כי שם מנצח לא מחליפים. במסעדה החדשה הוספנו רק כותרת משנה של 'אוכל- שתייה- אנשים', כי הדגש הוא לא רק על מטבח, אלא גם על חוויה של בילוי".אסור לפספס: את הקינוח הנפלא - "תוצרת הארץ" - גלידת קפה שחור אגרסיבית ומפתיעה, עם רוטב אנגלז, שערות חלבה, תמרים וטחינה גולמית. קינוח ענק, מושחת וישראלי כל כך.» FISH - פרופ' בני חבוט 7, ראשון לציון

סוס מנצח לא מחליפים. בורקס טלה של מסעדת פיש (צילום: דניאל לילה)הדרום על המפה: האגוז 1

לא בכל יום נפתחת בדרום מסעדת שף מסקרנת, על אחת כמה וכמה בקרית גת. האגוז 1, מלבד היותה מסעדה חלבית כשרה, היא מסעדה מושקעת ומסקרנת מאוד, שהוקמה לפני כשבעה חודשים. המקום קרוי על שם כתובתו, ומציע מנות פסטה ודגים, עם חומרי גלם מוקפדים ובייצור עצמי.אפריטיף: מי אמר שאין חיים מחוץ לתל אביב? האגוז 1 מביאה לקריית גת ולדרום בשורה קולינרית חדשה.מנות הדגל: סלט פטוש - סלט ירקות עם חצילים מצופים פנקו שמשלב באופן מושלם בין החצילים, הירקות והרוטב המיוחד של המקום. עוד אחת מהמנות הנמכרות כאן ביותר היא דג הפורל שממולא תחתיות ארטישוק, כוסברה ובצל סגול בציפוי אגוזים לצד ניוקי ברוטב שמנת לימון. את כל הפסטות מכינים במקום, ולכן שווה לבחור את אחת ממנות הפסטה ולא לפספס את לזניית הירקות.ממוצע לסועד: 75-110 שקלים למנה ראשונה, עיקרית וקינוח (אם בוחרים דגים עשוי להגיע למעט יותר).דבר השף: אבירן סוויסה"באגוז 1 חומרי הגלם הם הטובים ביותר שיש. כל הפסטות והניוקי הן תוצרת בית. יש פה עמדת אפייה שפתוחה לקהל - רק תבואו, תפתחו את הראש ותכירו סגנון אוכל אחר. אנחנו לא מתפשרים ולא נכנעים לדרישה לאוכל זול".אל תפספסו: עסקיות הצהריים מאפשרות לעשות היכרות זולה ומעולה עם מנות המסעדה וכוללות מנה ראשונה ועיקרית (פיצה, פסטה או דג) במחירים של 59-89 שקלים.» האגוז 1 - שדרות האגוז 1, קרית גת

*#