בוסתן אורגני או על האש: אטרקציות קולינריות לכל המשפחה

שוק בחצר אחורית בירושלים, קניות מהשדה, סדנת בישול על המרפסת של ארז קומורובסקי, קטיף תותים וסיורי ליקוט - ממילא אתם מטיילים בחול המועד ברחבי הארץ, לא תעצרו לאכול משהו?

דנה מלמד, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דנה מלמד, עכבר העיר

»  - לכל הכתבות, האירועים והטיולים» » » »

עושים שוק: החצר האורגנית של ארקדיה

מסעדת והשף פותחים מדי שישי בבוקר (מ-10:00) שוק אורגני בחצר המסעדה, ובו מתחם גדול וצבעוני של התוצרת הטרייה שגדלה בגני המסעדה, הממוקמים בלב הרי ירושלים. ניתן למצוא שם ירקות ופירות טריים, עשבי תבלין, שמני זית מתובלים, גבינות מתוצרת בית, יינות הבית ולחמי בוטיק מיוחדים. את החגיגה תלווה להקה מקומית שתנגן מוזיקה חיה. בנוסף, מוצע כל יום (עד 15:30) תפריט מנות במחיר ידידותי, כמו למשל מוח טלה עם עגבניות מיובשות וסלק; קרפצ'ו דג ים, מיצי עגבניות, ופרחי ריחן; "קובה ניה עזרא"; נתח קצבים על שיפוד שומר פראי וסלט ג'פג'ופיות חריף; כופתאות "שושבארק" במילוי חזה עוף אורגני ברוטב יוגורט חמצמץ;  שקשוקת תרד; משולש מאפים במילויי טלה, תרד, זעתר טרי, רוקט ועוד (44-29 שקלים).» היכן: - אגריפס 10, ירושליםגם טרי, גם טעים. שוק ארקדיה (צילום: בשמת איבי)  שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד: עין כרם המתוקה

בלב הכפר הציורי, בין מבנים עתיקים, גלריות וכנסיות, נמצאת - חנות שוקולד וגלידרייה משובחת. אם אתם עוברים באזור אסור לכם לוותר על ביקור מתוק שבו תמצאו כ־40 סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, קליפות הדר ועוד. על הדרך, כדאי כבר לשבת על כוס קפה מעולה, שוקו חם וגלידה איטלקית ביתית. את השוקולדים מכינה השוקולטיירית המוכשרת סימה אמסלם בעבודת יד, והיא משתמשת בשמנת טרייה ובחומרי גלם משובחים מאיטליה, מצרפת ומישראל, ללא חומר משמר או צבע מאכל. מיד לאחר חול המועד פסח יפתח המפעל את שעריו לביקורים במפעל השוקולד ולסדנאות בתיאום מראש.» היכן: - מבוא השער 2, מרכז עין כרםשוקולד ירושלמי. עין כרם המתוקה (צילום: סימה אמסלם)על האש בגליל: מאכלים מהטבון של טוביה

ביישוב המבודד כליל שבגליל, כ־200 מטר ימינה אחרי הכניסה, ממוקמת , המשקיפה אל נוף עוצר נשימה של גבעות, מטעי זיתים והים התיכון. הלב של המקום הוא טבון לבנים מוסק בעץ, שבו נעשים כמעט כל המטעמים המוגשים. התפריט כולל שישה-שבעה סוגים של תבשילי קדירה שבילו בטבון כל הלילה, כמו למשל שפונדרה עגל בסילאן וחרדל; זנב שור בפלפלים חריפים; אוסובוקו לבן ברוטב אסייתי; צוואר טלה במילוי ערמונים או לחי בקר עם ארטישוק ירושלמי ויין אדום (110-95 שקלים, כולל קדירת ירקות צלויים, אורז וסלט פטרוזיליה). בנוסף, משפדים במקום על חרבות – שיפודי ברזל באורך מטר - נתחים של טלה, עוף או עגל, שעוברים צלייה ועישון בטבון. לצמחונים יש גם מנות עונתיות המבוססות על התוצרת המקומית, כמו למשל עגבניות ממולאות גבינות צאן, קנלוני מנגולד ודגים. אל תוותרו על הלחם הנאפה במקום, המוגש לצד מטבלים צבעוניים. יש להזמין מקומות מראש. » היכן:  - כליל » פתוח: ימים ה'-שבת ובכל חוה"מ, 13:00 עד לקוח אחרון

על חרבות. חרב בשרים של טול (צילום: שחר גל נור)

וזה כולל פונדו: קטיף תותים בכניסה לקיבוץ גן שמואל נמצאות החממות של אופיר רב הון ואילן שמעוני, "רוח שתות", שבהן מגדלים ארבעה זנים של תותים ללא ריסוס ומשתמשים אך ורק בהדברה ביולוגית, כלומר בהאבקה של דבורים ובחרקים כמו פרת משה רבנו. הביקור במקום (25 שקלים, כולל סלסלת תותים) נפתח במפגש בלובי של החממה, שבו מקבלים הדרכה ראשונית על הטכניקה לקטיף, הסבר על הזנים, על שיטות הגידול ועל חשיבות הדבורים במערך החיים (אחת הכוורות במקום היא שקופה, וכך זוכים הילדים לראות את ההתנהלות בתוכה). בהמשך מקבלים את הסלסלה ויוצאים לקטוף. עוד מציעים במקום קטיף של נוריות, פינת יצירה מחומרי מיחזור ללא תשלום ועמדות מתוקות של שייק תותים, פונדו חם, תותים בשמנת וריבת תותים שמיוצרת במקום (בתוספת תשלום). יש גם חממה מיוחדת עם גישה לנכים. רצוי לתאם מראש בטלפון 4455128־052, 4393906־054. » היכן: קיבוץ גן שמואל» פתוח: כל השבוע 16:30-8:00בואו נקטוף רק תותים. קיבוץ גן שמואל (צילום: אילן שמעוני)בלאדי ישר מהשדה: השוק בכפר יסיף בכל יום חמישי בבוקר נפתח השוק בכפר יאסיף, שבו תפגשו תוצרת חקלאית בלאדי ישר מהשדה, הכי טרי שיש. שפע של עשבי בר, תבלינים וירקות עלים שלא תשיגו בשום סופר עירוני, דוכני ירקות ופירות בשלל זנים, צבעים וטעמים. אם אתם כבר שם, אל תוותרו על השווארמה של מוראד כארם, חומוס אבו אדהם והכנאפה של אל וואליד.» היכן: כפר יאסיף - כביש 70, צפון מזרחית לעכו אצא לי השוקה. שוק כפר יאסיף (צילום: אייל טואג)

בבוסתן האורגני: סדנת בישול על המרפסת של ארז קומורובסקי

בעוד שבועיים (ה' 19.4, 11:00) תיערך סדנת בישול מגוונת (675 שקלים) שבה ידגים הכנת מנות מקוריות מתנובת הבוסתן ש ומחומרי גלם טריים משווקי הגליל (בהתאם לעונה). נפגשים על מרפסת ביתו של קומורובסקי, מול נוף הרי הגליל העליון, ומתחילים בארוחת אנטיפסטי קלה, בשילוב לחמים טריים ויין. לאחר מכן יוצאים לסיור בבוסתן האורגני שבו מגדל ארז ירקות ופירות, מסיירים בין ערוגות הירק ולומדים על צמחי התבלין השונים בהתאם לעונה. בתום הסיור יחלו הבישולים ויכללו הכנת בשרים, דגים, לחמים, פוקאצ'ות עם ירקות, תערובות עשבי תיבול ותבלינים, גבינות ושאר חומרי גלם, בהתאם למזג האוויר ולמצב הרוח. הסדנה תלווה ביינות של יקבי רמת הגולן ותיחתם בקינוח, בקפה ובתה בתוך הבוסתן. הרשמה בטלפון 04-9772929.» היכן: - מושב מתתמארח. ארז קומרובסקי (צילום: עודד מרום)עם המשפחה המורחבת: עז עיז

רינת ואסף וגנפלד התחילו את הרומן שלהם עם עזים בכפר סבא, כשהביאו עשר עזים שהפכו תוך חודשיים ל־30. הם עברו למושבה מנחמיה, והיום מגדלים משפחה מורחבת: שלושה ילדים, עדר עזים ותוספות. בחווה הממוקמת בנוף מקסים של הרים וכרמים הם מייצרים גבינות עזים בתהליכים מסורתיים, באופן ידני וללא כל תוספות מלאכותיות. פרט לחנות, המציעה שלל גבינות ומגוון מוצרי משק כמו שמן זית, דבש, מרקחות, יינות וזיתים, ניתן לאכול על המרפסת פלטת גבינות זוגית עם ירקות ולחמים (100 שקלים) ולהרגיש כמו בטוסקנה. בכל שעה עגולה יש סיור מודרך בדיר (15 שקלים) ולילדים מציעים סדנאות להכנת מעדני גבינות וכדורי גבינה בציפויים שונים (35 שקלים). יש גם רכיבה על סוסים לילדים ולמבוגרים.

» היכן:  - החקלאי 22, מנחמיה. טלפון 7292996־057

כמו בטוסקנה. עז עיז (צילום: אורי אראל)ואף מילה על מצות: סיור ליקוט עשבי בר ובישול בשטח ד"ר אורי מאיר־צ'יזיק (מחבר הספר "דברים שאוכלים מכאן") עורך סיורי ליקוט בעיר ובטבע. בחול המועד פסח הוא מזמין לליקוט ביער. הסיורים (350 שקלים למשפחה) יערכו ב (ב' 9.4) וביערות מנשה (ג' 10.4), הם מותאמים למשפחות ולילדים, וכוללים לימוד על צמחים, ליקוט צמחי מאכל והכנת ארוחה צמחונית בשטח שתציע קציצות עשבי בר, סלטים רעננים, תבשיל ירקות וצמחי בר ומאכלי פרחים צבעוניים. פרטים נוספים והרשמה בטלפון 2976638־052. מסיירים ומלקטים (צילום: דנה מלמד)

בעבודת יד: הדסער במצפה רמון

הוא מרכז קהילתי ותיירותי הכולל מעדנייה חלבית מתוצרת הנגב ובית קפה רגוע, חנות טבע אורגנית, בוטיק למתנות ומוצרים טבעיים כמו קוסמטיקה טבעית, היגיינה אקולוגית ואמנות מדברית. המקום משמש מרכז ידע ומתרחשות בו סדנאות העוסקות באורח חיים בר קיימא. בחלל בית הקפה הנעים מגישים כריכים, מאפים, פיצה ופוקאצ'ות - הכל בעבודת יד מקמחים מלאים; פלטת גבינות עזים ממיטב מחלבות הבוטיק בנגב; חלב ויוגורט בטעמים; מוזלי, קפה, חליטות צמחים, שייקים ומיצים טבעיים. במעדנייה מציעים קונפיטורות, ממרחים, שמנים, גבינות ועוד. במקום מקיימים גם סיורים וסדנאות בנושאים של יזמות וקיימות בנגב, פרמאקלצ'ר, תזונה טבעית ואקולוגיה, וכן טעימות של יין וגבינות.היכן:  - הר בוקר 6, רובע דרכי הבשמים, מצפה רמון מפריחים את הדרום. מתחם הדסער (צילום: יעל רום)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ