${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בוסתן אורגני או על האש: אטרקציות קולינריות לכל המשפחה

שוק בחצר אחורית בירושלים, קניות מהשדה, סדנת בישול על המרפסת של ארז קומורובסקי, קטיף תותים וסיורי ליקוט - ממילא אתם מטיילים בחול המועד ברחבי הארץ, לא תעצרו לאכול משהו?

תגובות

» פסח 2012 - לכל הכתבות, האירועים והטיולים» כל טיולי פסח» פסח בדרכים: מסעדות מומלצות» המסעדות החדשות הטובות בארץ» מתכונים כשרים לפיקניק

עושים שוק: החצר האורגנית של ארקדיה

מסעדת ארקדיה והשף עזרא קדם פותחים מדי שישי בבוקר (מ-10:00) שוק אורגני בחצר המסעדה, ובו מתחם גדול וצבעוני של התוצרת הטרייה שגדלה בגני המסעדה, הממוקמים בלב הרי ירושלים. ניתן למצוא שם ירקות ופירות טריים, עשבי תבלין, שמני זית מתובלים, גבינות מתוצרת בית, יינות הבית ולחמי בוטיק מיוחדים. את החגיגה תלווה להקה מקומית שתנגן מוזיקה חיה. בנוסף, מוצע כל יום (עד 15:30) תפריט מנות במחיר ידידותי, כמו למשל מוח טלה עם עגבניות מיובשות וסלק; קרפצ'ו דג ים, מיצי עגבניות, ופרחי ריחן; "קובה ניה עזרא"; נתח קצבים על שיפוד שומר פראי וסלט ג'פג'ופיות חריף; כופתאות "שושבארק" במילוי חזה עוף אורגני ברוטב יוגורט חמצמץ;  שקשוקת תרד; משולש מאפים במילויי טלה, תרד, זעתר טרי, רוקט ועוד (44-29 שקלים).» היכן: ארקדיה - אגריפס 10, ירושליםגם טרי, גם טעים. שוק ארקדיה (צילום: בשמת איבי)  שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד: עין כרם המתוקה

בלב הכפר הציורי, בין מבנים עתיקים, גלריות וכנסיות, נמצאת עין כרם המתוקה - חנות שוקולד וגלידרייה משובחת. אם אתם עוברים באזור אסור לכם לוותר על ביקור מתוק שבו תמצאו כ־40 סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, קליפות הדר ועוד. על הדרך, כדאי כבר לשבת על כוס קפה מעולה, שוקו חם וגלידה איטלקית ביתית. את השוקולדים מכינה השוקולטיירית המוכשרת סימה אמסלם בעבודת יד, והיא משתמשת בשמנת טרייה ובחומרי גלם משובחים מאיטליה, מצרפת ומישראל, ללא חומר משמר או צבע מאכל. מיד לאחר חול המועד פסח יפתח המפעל את שעריו לביקורים במפעל השוקולד ולסדנאות בתיאום מראש.» היכן: עין כרם המתוקה - מבוא השער 2, מרכז עין כרםשוקולד ירושלמי. עין כרם המתוקה (צילום: סימה אמסלם)על האש בגליל: מאכלים מהטבון של טוביה

ביישוב המבודד כליל שבגליל, כ־200 מטר ימינה אחרי הכניסה, ממוקמת טול, המשקיפה אל נוף עוצר נשימה של גבעות, מטעי זיתים והים התיכון. הלב של המקום הוא טבון לבנים מוסק בעץ, שבו נעשים כמעט כל המטעמים המוגשים. התפריט כולל שישה-שבעה סוגים של תבשילי קדירה שבילו בטבון כל הלילה, כמו למשל שפונדרה עגל בסילאן וחרדל; זנב שור בפלפלים חריפים; אוסובוקו לבן ברוטב אסייתי; צוואר טלה במילוי ערמונים או לחי בקר עם ארטישוק ירושלמי ויין אדום (110-95 שקלים, כולל קדירת ירקות צלויים, אורז וסלט פטרוזיליה). בנוסף, משפדים במקום על חרבות – שיפודי ברזל באורך מטר - נתחים של טלה, עוף או עגל, שעוברים צלייה ועישון בטבון. לצמחונים יש גם מנות עונתיות המבוססות על התוצרת המקומית, כמו למשל עגבניות ממולאות גבינות צאן, קנלוני מנגולד ודגים. אל תוותרו על הלחם הנאפה במקום, המוגש לצד מטבלים צבעוניים. יש להזמין מקומות מראש. » היכן: טול - כליל » פתוח: ימים ה'-שבת ובכל חוה"מ, 13:00 עד לקוח אחרון

בעוד שבועיים (ה' 19.4, 11:00) תיערך סדנת בישול מגוונת (675 שקלים) שבה ידגים ארז קומורובסקי הכנת מנות מקוריות מתנובת הבוסתן שבביתו במצפה מתת ומחומרי גלם טריים משווקי הגליל (בהתאם לעונה). נפגשים על מרפסת ביתו של קומורובסקי, מול נוף הרי הגליל העליון, ומתחילים בארוחת אנטיפסטי קלה, בשילוב לחמים טריים ויין. לאחר מכן יוצאים לסיור בבוסתן האורגני שבו מגדל ארז ירקות ופירות, מסיירים בין ערוגות הירק ולומדים על צמחי התבלין השונים בהתאם לעונה. בתום הסיור יחלו הבישולים ויכללו הכנת בשרים, דגים, לחמים, פוקאצ'ות עם ירקות, תערובות עשבי תיבול ותבלינים, גבינות ושאר חומרי גלם, בהתאם למזג האוויר ולמצב הרוח. הסדנה תלווה ביינות של יקבי רמת הגולן ותיחתם בקינוח, בקפה ובתה בתוך הבוסתן. הרשמה בטלפון 04-9772929.» היכן: בית ספר לבישול גלילי של ארז קומורובסקי - מושב מתתמארח. ארז קומרובסקי (צילום: עודד מרום)עם המשפחה המורחבת: עז עיז

רינת ואסף וגנפלד התחילו את הרומן שלהם עם עזים בכפר סבא, כשהביאו עשר עזים שהפכו תוך חודשיים ל־30. הם עברו למושבה מנחמיה, והיום מגדלים משפחה מורחבת: שלושה ילדים, עדר עזים ותוספות. בחווה הממוקמת בנוף מקסים של הרים וכרמים הם מייצרים גבינות עזים בתהליכים מסורתיים, באופן ידני וללא כל תוספות מלאכותיות. פרט לחנות, המציעה שלל גבינות ומגוון מוצרי משק כמו שמן זית, דבש, מרקחות, יינות וזיתים, ניתן לאכול על המרפסת פלטת גבינות זוגית עם ירקות ולחמים (100 שקלים) ולהרגיש כמו בטוסקנה. בכל שעה עגולה יש סיור מודרך בדיר (15 שקלים) ולילדים מציעים סדנאות להכנת מעדני גבינות וכדורי גבינה בציפויים שונים (35 שקלים). יש גם רכיבה על סוסים לילדים ולמבוגרים.

» היכן: עז עיז - החקלאי 22, מנחמיה. טלפון 7292996־057

בעבודת יד: הדסער במצפה רמון

המתחם של הדס וסער בדש הוא מרכז קהילתי ותיירותי הכולל מעדנייה חלבית מתוצרת הנגב ובית קפה רגוע, חנות טבע אורגנית, בוטיק למתנות ומוצרים טבעיים כמו קוסמטיקה טבעית, היגיינה אקולוגית ואמנות מדברית. המקום משמש מרכז ידע ומתרחשות בו סדנאות העוסקות באורח חיים בר קיימא. בחלל בית הקפה הנעים מגישים כריכים, מאפים, פיצה ופוקאצ'ות - הכל בעבודת יד מקמחים מלאים; פלטת גבינות עזים ממיטב מחלבות הבוטיק בנגב; חלב ויוגורט בטעמים; מוזלי, קפה, חליטות צמחים, שייקים ומיצים טבעיים. במעדנייה מציעים קונפיטורות, ממרחים, שמנים, גבינות ועוד. במקום מקיימים גם סיורים וסדנאות בנושאים של יזמות וקיימות בנגב, פרמאקלצ'ר, תזונה טבעית ואקולוגיה, וכן טעימות של יין וגבינות.היכן: מתחם הדסער - הר בוקר 6, רובע דרכי הבשמים, מצפה רמון מפריחים את הדרום. מתחם הדסער (צילום: יעל רום)

*#