${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עדות ושוקולד: ספרי הבישול החדשים, כולל מתכונים

עוגיות מקרון, סלט מלפפונים בחומץ, ארטישוק ממולא בשר, סופריטו ועוגת שוקולד כשרה לפסח - שמונה ספרי בישול שיהפכו את החג לטעים יותר

תגובות

כמו בכל שנה, חג הפסח מביא איתו גל של ספרי בישול. כדי לעשות לכם סדר בבלגן, מרוכזים לפניכם ספרי הבישול החדשים והבולטים בשטח, בתוספת מתכון קליל לחג שמח. פסח 2012 - לכל הפרטים» מתכונים לפסח - מתכונים למנות בשריות, תוספות, קינוחים ועוד» מסעדות כשרות לפסח - איפה אוכלים בחג» ארוחת חג - אירועי ליל הסדר במסעדות

לבשל כמו אבי ביטון: "מתכון בטוח"

הספר "מתכון בטוח", שמבוסס על התכנית בערוץ 2, מאגד יחדיו מתכונים של שפים ועיתונאי אוכל מובילים בארץ. בספר מעל ל-100 מתכונים של שפים כמו: אבי ביטון, צחי בוקששתר, ארז קומרובסקי, שאול בן אדרת, שי-לי ליפא, ליה שומרון פינדר ודודו אוטמוזגין. המתכונים מחולקים לקטגוריות קולינריות של סלטים ומרקים, דגים, עוף, תוספות, עוגות, מאפים וקינוחים ועוד. הוצאת ידיעות ספרים. 128 שקליםמתכון: עוגיות מקרון במלית קרם ונילמצרכים ל-40 עוגיות:תבנית גדולה של התנורלעוגיות:3/4 כוס (150 גרם) סוכר1/2 2 כפות (35 מ"ל) מים4  (110 גרם) חלבונים2 כוסות פחות כף (150 גרם) שקדים טחונים1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר1 מקל וניל, חצוי לאורכולקרם וניל:3 חפיסות (300 גרם) שוקולד לבן, שבור לקוביות1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה1 מקל וניל, חצוי לאורכו

אופן ההכנה:1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה.2. מכינים את העוגיות: בסיר קטן, מבשלים את הסוכר והמים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לטמפרטורה של 118 מעלות (בודקים במדחום סוכר – הטמפרטורה חייבת להיות מדויקת). 3. בינתיים מערבלים במיקסר במהירות גבוהה שני חלבונים.  4. כשסירופ הסוכר מגיע לטמפרטורה של 118 מעלות, מסירים אותו מהאש. מוסיפים את הסירופ באיטיות לקערת המיקסר תוך כדי ערבול במהירות נמוכה. מערבלים במשך 2 דקות, עד שהתערובת אחידה.5. בקערה נפרדת, מערבבים עם כף עץ את שאר החלבונים, השקדים הטחונים, אבקת הסוכר והזרעים ממקל הווניל. מוסיפים לקערה בתנועות קיפול את תערובת הסירופ והחלבונים, עד שהתערובת אחידה. 6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול קטן. מזלפים לתוך התבניות עיגולים בקוטר 3.5 ס"מ עם רווחים של 2 ס"מ ביניהם. משהים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות, עד שהעוגיות יתייבשו מעט. 7. אופים בתנור החם 7-5 דקות, עד שהעוגיות יבשות לחלוטין. מוציאים, מקררים ומחלצים בזהירות מהתבנית. 8. מכינים את קרם הווניל: מניחים בקערה את קוביות השוקולד הלבן. 9. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והזרעים ממקל הווניל. מסירים מהאש. 10. יוצקים את תערובת השמנת על השוקולד הלבן ומערבבים לתערובת חלקה. מכסים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר עד שהקרם קר לחלוטין. 11. מרכיבים את העוגיות: מוציאים מהמקרר את הקרם. הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים קרם במרכזן. מכסים בשאר העוגיות ומצמידים בזהירות. שומרים במקרר בכלי אטום עד שבועיים.

תמר ויקס לרר גדלה עם סבא וסבתא שהכינו אוכל וינאי. מתוך אהבה לאוכל הזה, אספה ויקס לרר את כל המתכונים שהיא גדלה עליהם, ואיגדה אותם לספר בישול שהיא הוציאה בהוצאה עצמית. שלוש שנות עבודה התאגדו לספר בישול אירופאי שטומן בחובו מבחר מתכונים וינאים אותנטיים, וכן סיפורים על התרבות והמנהגים ה"ייקים".לרכישת הספר ניתן לפנות לתמר במייל: tamarwixl@gmail.comמחיר: 160 שקליםמתכון: סלט מלפפונים בחומץמצרכים:5 מלפפונים טריים דקים1/2 כפית מלח3 כפות שמן1/2 כוס חומץקורט פלפל שחור1/2 זר שמיר קצוץ דקאופן ההכנה: 1. שוטפים את המלפפונים, מקלפים ופורסים אותם לפרוסות דקות. 2. ממליחים את פרוסות המלפפונים ומכניסים למסננת לחצי שעה.3. לאחר כחצי שעה, מנגבים ומייבשים היטב את המלפפונים ומניחים בקערה עמוקה.4. מערבבים בקערה נוספת חומץ, שמן, פלפל שחור ושמיר קצוץ. 5. שופכים את התערובת על המלפפונים, מערבבים בעדינות ומשהים לרבע שעה.סלט מלפפונים בחומץ - לגרסת הדפסהעוד באירופה. סלט מלפפונים בחומץ, מתוך הספר "מטבח וינאי" (צילום: מורן זית, תמר ויקס לרר)

מצרכים ל 8-6 מנות:    1/2 כוס שמן2 ק״ג בשר בקר (שריר, צוואר, צלעות), חתוך לקוביות מלח1 כפית פלפל שחור גרוסלתפוחי־האדמה:שמן, לטיגון עמוק (בגובה 4 ס״מ)1 ק״ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפלחים

אופן ההכנה:1. מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את קוביות הבשר בכמה מחזורים עד שישחימו מכל הצדדים. 2. מחזירים לסיר את כל הבשר ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. 3. מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד 4-3 שעות עד שהבשר נימוח; אם יש צורך, מוסיפים במהלך הבישול מעט מים רותחים, כרבע כוס בכל פעם.4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי-האדמה עד שיזהיבו.5. מוסיפים את תפוחי-האדמה לסיר הבשר, מטלטלים את הסיר ומבשלים 10 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים מייד.סופריטו - לגרסת הדפסהאמהות מכל הסוגים. סופריטו מתוך הספר "אוכל של אמא" (צילום: דניה ויינר)

גבריאל הופשטטר, "מדאם שוקולה", מציגה תחקיר מעמיק על תולדות הקקאו והשוקולד מהיבטים היסטורים, גאוגרפים, תרבותיים וכו'. לא מדובר בספר מתכונים קלאסי, אבל אפשר למצוא בו 15 מנות שונות ומתוקות עם שוקולד. ניתן להשיג בגבריאלס או בעמוד הפייסבוק של חדר השוקולד. 118 שקלים (מגיע במארז חגיגי עם שוקולדים)מתכון: תפוח ממולא בריאות מצרכים ל-6 מנות:6 תפוחים ירוקים1 טבלת שוקולד מריר 70%3 כפות צימוקים2 כפות ריבת פירות יער1/3 כוס אגוזים או שקדים קצוצים300 מ"ל מיץ תפוחים3 כפות סוכר50 גרם חמאה חתוכה לקוביותתוכו של 1/2 מקל וניל אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משרים את הצימוקים במיץ תפוחים למשך 10 דקות. 2. חותכים את חלקו העליון של התפוח ובאמצעות סכין חד מרוקנים את הפנים בזהירות כדי לא לפגוע בצורה החיצונית. 3. מסדרים את התפוחים בתבנית אפייה בגודל מתאים. מסננים את הצימוקים ומוסיפים אליהם את האגוזים, הסוכר והריבה ומערבבים היטב. 4. ממלאים את התפוחים בתערובת שנוצרה עד 3/4 הגובה, וסוגרים עם ראש התפוח.5. שופכים לתבנית מיץ התפוחים עם הווניל, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. בינתיים שוברים את טבלת השוקולד לקוביות. 6. מוציאים את התפוחים האפויים מהתנור, מסירים את הכובעים ומניחים בכל תפוח 3 קוביות שוקולד. סוגרים מחדש עם המכסים ומגישים מייד.תפוח ממולא בריאות - לגרסת הדפסהמי צריך יותר מזה? תפוח ממולא בריאות, מתוך מהספר "70% קקאו" (צילום: אורליה בורנו)

שווקים, כנסיות וארטישוק ממולא: "נצרת - עיר קולינרית מרתקת"

אלינוער רבין יכולה לזקוף ספרי בישול רבים לרזומה שלה, כולל אחד משותף עם השף ניר צוק. את ספרה החדש הקדישה לאחת הערים היפות והמעניינות מבחינה קולינרית: נצרת. רבין יוצאת למסע בין מסעדות, דוכנים, בשלניות ובתי מלון בעיר. התוצאה היא ספר בישול שהוא גם מדריך בנבכי העיר נצרת.

הוצאת מורתום. מחיר: 119 שקליםמתכון: ארטישוק ממולא בבשר מצרכים ל 4-6 מנות:12 תחתיות ארטישוק בגודל בינוני (עדיף להכין תחתיות מארטישוק טרי)שמן לטיגון200 גרם חמאה300 גרם בשר קצוץ דק, לא טחון דקתערובת תבלינים קלאסיתציר בשרמלחלהגשה:אורז, צנוברים ושקדים מטוגניםאופן ההכנה:1. מטגנים את תחתיות הארטישוק בשמן עד שהזהיבו, מניחים הפוך על מגבותנייר.2. בסיר רחב ונמוך ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוךהפרדת החתיכות, עד שהצבע חום. מתבלים בנדיבות ומערבבים. מכסים אתהסיר ומנמיכים מאוד את האש. מבשלים חצי שעה. אפשר לכסות את התבשילבתערובת התבלינים. 3. מוסיפים ציר עד כיסוי הבשר, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר התרכך, שעה וחצי עד שעתיים. מתבלים במלח.4. ממלאים את הארטישוק ומסדרים במחבת גדולה ועמוקה בעלת מכסה,כשהמילוי כלפי מעלה. מכסים את הארטישוק ברוטב שנותר בסיר. מביאיםלרתיחה, מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות. מגישים עם אורז, צנוברים ושקדים מטוגנים.

"עשתידכ" היא ברכה עירקית שנאמרת בסיום ארוחה, ופירושה: "תבורכנה ידייך". יהודי בבל מאמינים ש"כל המגלגל ברכה זו על לשונו, ימתיק את שפתיו". הספר מרכז מתכונים שאספו שושי אורן וגיסתה, לורן רביד. אורן גדלה במשפחה הונגרית בכלל, ובגיל 16 כשהכירה את בעלה, איציק (אחיה של לורן), נחשפה למטבח העירקי. הספר מספק הצצה למאכלים המוכרים יותר והמוכרים פחות, כשהוא שזור בסיפורים אישיים והסברים על כל אחת מהמנות.הוצאת LunchBox. מחיר: 128 שקליםמתכון: מְחָוָוה - מרק דגיםמצרכים ל־4 מנות:½ ק"ג דג טרי (אמנון, בורי או מושט), מנוקה וחתוך לפרוסות עם העצם (רצוי לבשל עם הראש)3 כפות שמן3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות1 כף רסק עגבניות5 כוסות מים¼ כוס מיץ לימון טרי3-2 כפות סוכר, לפי הטעם 6 משמשים מיובשים, חתוכים לרבעיםמלח לפי הטעם1 כפית נענע מיובשת וטחונה

הילה קריב, אם לשלושה, תיעדה את חייה בזמן שהותה בארצות הברית. כשעברה עם משפחתה מניו יורק לברקלי, נולד הבלוג ביסים, אליו העלתה מתכונים ותמונות של המאכלים שהכינה. הספר הוא אסופה של המתכונים האישיים שלה, והוא מחולק באופן נוח לחודשי השנה, כשבכל חודש אפשר למצוא מתכונים עם חומרי גלם הנמצאים בשיאם בעונה. מתכון: עוגת פקאן ושוקולד מריר לפסח (אבל לא רק) מצרכים:תבנית בקוטר 24 ס"מ  150 גרם שוקולד מריר משובח150 גרם אגוזי פקאן 6 ביצים בטמפרטורת החדר1 כוס סוכר2 כפות שמן 2 כפות קקאו1 כף ברנדילציפוי שוקולד (אם רוצים): 80 גרם שוקולד מריר5-4 כפות חלב1/2 כפית שמן1 כפית גדושה אבקת סוכר (רק אם תרגישו צורך במתיקות)פתיתי קוקוס לעיטור

אופן ההכנה:1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.2. מרסקים את השוקולד והאגוזים במעבד מזון (אני ריסקתי את האגוזים לפירורים קטנים מאוד).3. מפרידים את הביצים ומעבירים את החלבונים לקערת המיקסר. מקציפים במהירות בינונית-גבוהה, עד שהחלבונים מתחילים לקבל צבע לבנבן, ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף כ-3 דקות, עד שמתקבל קצף סמיך ולבן. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לפי הסדר את החלמונים, השמן, הקקאו, האגוזים והשוקולד ולבסוף את הברנדי. מערבבים עד שהבלילה אחידה ומעבירים לתבנית.4. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-55 דקות. לא דוקרים את העוגה כדי לבדוק, כי היא תצנח מיידית! עוגות ללא קמח מטבען לשקוע. כדי לעזור לעוגה לשקוע באופן שווה – מוציאים מן התנור, ובעזרת סכין חדה מפרידים את העוגה משולי התבנית. התנועה לא חייבת להיות רציפה – אז אל תילחצו. מכסים במגבת ומניחים להתקרר. אפשר להגיש כך ואפשר גם עם ציפוי:5. להכנת הציפוי, קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה עם 2 כפות חלב. ממיסים יחד במיקרוגל. מערבבים היטב ומוסיפים עוד חלב לפי הצורך. מוסיפים את השמן, שייתן לקרם ברק, ומעט אבקת סוכר, אם רוצים. מערבבים היטב ומורחים על פני העוגה ועל הדפנות. אם רוצים, זורים מלמעלה פתיתי קוקוס.עוגת פקאן ושוקולד מריר לפסח - לגרסת הדפסהמושלמת לפסח. עוגת פקאן ושוקולד מריר מתוך הספר "ביסים" (צילום: הילה קריב)

*#