טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רק בשר: מתכונים עם יין

קדרת בשר בפורט ובתבלינים אנדלוסיים, כבדי עוף ביין פורט ובצל ושלישיית מיני המבורגר ברוטב מרסלה - שלושה מתכוני יינות חגיגיים

תגובות

» פסח 2012 - לכל המידע» מתכונים לפסח - כל המתכונים לפסח» היינות שיעשו לכם פסח שמח» מסעדות כשרות לפסח» שפים מכינים ארוחת חג

מצרכים:ק"ג כתף עגלק"ג נתחי טלה לא שמנים 3 בצלים סגולים נקיים וחתוכים לקוביותענף כרישה פרוסשומר רחוץ ופרוס לרצועות½ ליטר יין פורט ½ ליטר יין מרלו ענפי רוזמרין וענפי תימין כף עלי ורדים יבשים כף זנגביל 10 שיני שום פלפל שחור גרוס, מלח ים כף זרעי כוסברה, כף ראס אל חנות

מצרכים לרוטב:בקבוק יין פורט משובח75 גרם סוכרלמנה:ק"ג כבד עוף, מחולק ל־5 מנות של 200 גר' כל אחת250 גרם בצל פרוס לרצועותמלח ופלפל גרוס לפי הטעםשמן קנולה לטיגון

מצרכיםלהמבורגר:½ ק"ג בשר עגל טחון½ ק"ג בצל קצוץמעט שמן לטיגוןלרוטב:4 כוסות יין אדום רגיל2 כוסות יין מרסלה2 ענפי תימיןמעט פלפל אנגלי3 עלי דפנה3 כפות סוכרלשום קונפי:ראש שום שלם בקליפתוכוס שמן זית½ כוס שמן רגיל, איזה סוג שרוצים2 ענפי תימין

אופן ההכנה:1. מכינים רוטב: שופכים את היין לסיר יחד עם ענפי התימין, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה ושלוש כפות הסוכר. מצמצמים את הרוטב לחצי מהכמות על להבה גדולה, במשך 20 דקות בערך. מסננים.2. מכינים שום קונפי: מפרקים את הראש לשיניו ומשאירים אותן בקליפתן.שמים את השיניים בסיר עם כוס שמן זית, חצי כוס שמן רגיל ושני ענפי התימין, על אש נמוכה מאוד למשך חצי שעה. מצננים.3. מקרמלים את הבצל על אש נמוכה. בתום הקרמול מקררים את הבצל וטוחנים אותו במטחנת בשר.4. מערבבים את הבצל הטחון עם הבשר הקר.5. מכדררים לכדורים בקוטר של 5-4 ס"מ ומקררים כשעתיים (לפחות).6. מחממים מעט שמן במחבת וצולים את ההמבורגרים לפי מידת העשייה הרצויה.7. מוסיפים שתי שיני שום קונפי לכל מנה.שלישיית מיני המבורגר ברוטב מרסלה ושום קונפי - לגרסת הדפסהשלישיית מיני המבורגר של שה קורין (צילום: אורן זיו)

*#