רק בשר: מתכונים עם יין

קדרת בשר בפורט ובתבלינים אנדלוסיים, כבדי עוף ביין פורט ובצל ושלישיית מיני המבורגר ברוטב מרסלה - שלושה מתכוני יינות חגיגיים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

קדרת בשר שבע שעות בפורט ובתבלינים אנדלוסיים באדיבות חיה שיחור, באגסי ביסטרו בר

מצרכים:ק"ג כתף עגלק"ג נתחי טלה לא שמנים 3 בצלים סגולים נקיים וחתוכים לקוביותענף כרישה פרוסשומר רחוץ ופרוס לרצועות½ ליטר יין פורט ½ ליטר יין מרלו ענפי רוזמרין וענפי תימין כף עלי ורדים יבשים כף זנגביל 10 שיני שום פלפל שחור גרוס, מלח ים כף זרעי כוסברה, כף ראס אל חנות

אופן ההכנה:1. מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל וסוגרים את נתחי הבשר. מניחים בצד. באותה מחבת מקרמלים לפי הסדר בצל סגול, כרישה, שומר ובסוף את שיני השום. 2. מעבירים את כל התערובת לסיר ברזל כבד.  מוסיפים את נתחי הבשר, עשבי תיבול ואת היינות עד לכיסוי ומוסיפים תבלינים. 3. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה מאוד. מבשלים כשבע שעות עד שהבשר נימוח. מומלץ לבשל על פלטה. מגישים על פירה או אורז פראי בשלושה צבעים. קדרת בשר שבע שעות - לגרסת הדפסהקדרת בשר שבע שעות בפורט של באגסי (צילום: דניאל לילה)כבדי עוף ביין פורט ובצל באדיבות דימה רוטנברג, לחם יין

מצרכים לרוטב:בקבוק יין פורט משובח75 גרם סוכרלמנה:ק"ג כבד עוף, מחולק ל־5 מנות של 200 גר' כל אחת250 גרם בצל פרוס לרצועותמלח ופלפל גרוס לפי הטעםשמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:1. מרתיחים את היין במחבת יחד עם הסוכר ומצמצמים עד לקבלת 500 מ"ל רוטב. מניחים בצד.2. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה.3. כשהמחבת חמה צולים בנפרד כל 200 גר' כבדי עוף ו־50 גרם בצל.4. מתבלים במלח ובפלפל גרוס לפי הטעם.5. ממשיכים בצלייה עד להשחמת הבצל והכבד (יש לוודא שהכבד מוכן אך לא צלוי יתר על המידה).6. מוסיפים למחבת 100 מ"ל רוטב ומקפיצים יחד למשך שלוש דקות נוספות.כבדי עוף ביין פורט ובצל - לגרסת הדפסה -כבדי עוף ביין פורט ובצל (צילום: יח"צ)  שלישיית מיני המבורגר ברוטב מרסלה ושום קונפי באדיבות שגיב מלול מביסטרו שה־קורין

מצרכיםלהמבורגר:½ ק"ג בשר עגל טחון½ ק"ג בצל קצוץמעט שמן לטיגוןלרוטב:4 כוסות יין אדום רגיל2 כוסות יין מרסלה2 ענפי תימיןמעט פלפל אנגלי3 עלי דפנה3 כפות סוכרלשום קונפי:ראש שום שלם בקליפתוכוס שמן זית½ כוס שמן רגיל, איזה סוג שרוצים2 ענפי תימין

אופן ההכנה:1. מכינים רוטב: שופכים את היין לסיר יחד עם ענפי התימין, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה ושלוש כפות הסוכר. מצמצמים את הרוטב לחצי מהכמות על להבה גדולה, במשך 20 דקות בערך. מסננים.2. מכינים שום קונפי: מפרקים את הראש לשיניו ומשאירים אותן בקליפתן.שמים את השיניים בסיר עם כוס שמן זית, חצי כוס שמן רגיל ושני ענפי התימין, על אש נמוכה מאוד למשך חצי שעה. מצננים.3. מקרמלים את הבצל על אש נמוכה. בתום הקרמול מקררים את הבצל וטוחנים אותו במטחנת בשר.4. מערבבים את הבצל הטחון עם הבשר הקר.5. מכדררים לכדורים בקוטר של 5-4 ס"מ ומקררים כשעתיים (לפחות).6. מחממים מעט שמן במחבת וצולים את ההמבורגרים לפי מידת העשייה הרצויה.7. מוסיפים שתי שיני שום קונפי לכל מנה.שלישיית מיני המבורגר ברוטב מרסלה ושום קונפי - לגרסת הדפסהשלישיית מיני המבורגר של שה קורין (צילום: אורן זיו)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ