טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: לחמניה ממולאת של the bun

לחמניות מאודות ממולאות בפרגית - the bun מביאים את המזרח אל שוק הכרמל ועכשיו גם אל המטבח שלכם

תגובות

the bun הוא מזנון אסיאתי, שמאחורי עומדים שני אחים, אייל ושי קיצ'ס. השניים עבדו בניו יורק הרבה שנים ועברו במטבחיהם של אלן דוקאס הידוע, דניאל בולו וז׳אן ג׳ורג׳. את the bun הם פתחו לפני כמה חודשים בפאתי שוק הכרמל. the bun - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכונשף: כנאפה של חיים כהן» מתכונשף: חזה אווז של קיוטו» מתכונשף: מח'אמר של חג' כחילדנה מלמד מבשלת: אוכל אסייתי לא שגרתי - עם שי קיצ'ס"בעיקר אהבנו לאכול אוכל אסיאתי. הלחמניות המאודות מוכנות מבצק שמרים מקמח חיטה רגיל. הרעיון של הלחמניה הגיע מיפן שהיא הפרשנות של ה'באו' הסיני", מספר שי קיצ'ס. "אנחנו מגישים לחמניות מאודות אך הרבה מאוד מעבר, לדוגמה: סלט בסגנון סום טאם אבל עם איטריות שעועית ופפאיה ירוקה כשהרוטב נעשה עם פירות טריים. רולים טריים בסיגנון ויאטנאמי מגולגלים בדפי אורז עם עשבי תיבול".הכל נשאר במשפחה. האחים שי ואייל קיצ'ס בפעולה, the bun (צילום: דניאל לילה)לחמניה של באן מצרכים:ללחמניהחצי קילוגרם קמח לבן75 גרם סוכר5 גרם אבקת אפייה30 גרם שמרים300 גרם מים15 גרם מלח35 גרם שמן תירסלמילויחצי קילו פרגית3 כפות סויה כף מיריןחצי כפית תערובת טוגראשי5 כפות מיונז יפניכפית וסאביאבוקדו אחד פרוס בצל ירוק פרוס

אופן ההכנה: 1. משרים את הפרגית בסויה, מירין ותערובת הטוגראשי למשך 24 שעות. 2. מכינים את הלחמניות: מוסיפים למיקסר את כל המרכיבים למעט המים. מערבבים כחצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את המים.3. ממשיכים לערבב את התערובת עוד כ-11 דקות על מהירות נמוכה. 4. לאחר מכן, מפסיקים את המיקסר ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים את הבצק תפיחה ראשונה עד שמכפיל את ניפחו. 5. לאחר שתפח, מוציאים את הבצק מהקערה ומוציאים ממנו את האוויר על ידי לחיצה. 6. מגלגלים לכדורים בגודל של כדור גולף ומניחים על מגש אידוי סיני מעץ או נירוסטה. 7. מתפיחים את הלחמניות שוב.  8. לאחר ההתפחה השנייה מאדים למשך 10 דקות על מכשיר האידוי. 9. מכינים את המילוי: מערבבים את המיונז עם הווסאבי ושומרים בצד. 10.צולים את הפרגית במרינדה על גריל או מחבת. 11. פורסים את הבשר, חוצים את הלחמניה, מורחים במיונז, ממלאים בפרגית ומעליה את האבוקדו ובצל ירוק.לחמניה של באן - לגרסת הדפסהמותג. לחמניות ממולאות של the bun (צילום: דנה מלמד)

*#