${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פנזנלה ארטישוק של מסעדת פרונטו

ארטישוקים, עשבי תיבול מקומיים וגבינה מלוחה ממחלבה ישראלית - מתכון למנה סיצילאנית מנצחת של מסעדת פרונטו

תגובות

מסעדת פרונטו הוקמה לפני 20 שנה על ידי רפי אדר, קולנוען שחי שנים רבות ברומא, והחליט יום אחד להגשים חלום ולהקים מסעדה איטלקית אמיתית. במשך שנות קיומה התבססה פרונטו כמוסד יציב בנוף הקולינרי המקומי. בשנת 2010 עברה ממקומה הותיק ברחוב נחמני בתל אביב למשכנה החדש ברחוב הרצל פינת אחד העם, והחליטה לשים את יהבה על השף הצעיר דיוויד פרנקל. למרות גילו הצעיר (29), לפרנקל ניסיון מרשים במסעדת אורקה של השף ערן שרויטמן ומסעדת כתית של השף מאיר אדוני, מסעדת "פלאי" בניו יורק ולימודי קונדיטאות ב-fci. בהמשך הצטרף לצוות ההקמה של הסושיאל קלאב יחד עם השף מיכאל גרייטובסקי. לפני כשנה נכנס למטבח של פרונטו והשאר היסטוריה. פרונטו - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכוני שף - למתכונים נוספים» מח'אמר של חג' כחיל»טארט תות של דלאל הקונדיטוריה» פנקייק שוקולד לבן ואספרסו של בנדיקט"מדובר בשדרוג של סלט פנזנלה שמקורו בסיציליה, שמתבסס על שאריות של לחם ישן שסופגים במיצי סלט ירקות טריים", מספר פרנקל. "השדרוג נעשה באמצעות ארטישוקים, עשבי תיבול מקומיים וגבינה מלוחה ממחלבה ישראלית. המנה האיטלקית הקלאסית מתחברת עם חומרי גלם מקומיים צבעונית מאוד ונעימה לחיך כמנת פתיחה לארוחה".שילוב מנצח. רפי אדר ושף דייוויד פרנקל (צילום: דודו בכר)פנזנלה ארטישוק מצרכים:1/4 כיכר לחם יבש (החלק הלבן בלבד) קרוע לחתיכות גסות11/2 כפות חמאה1 כפית שום כתוש2 כפיות מלחזרעי עגבניות מ-2 עגבניות2 ארטישוקים כבושים חתוכים לרבעים1/2 בצל סגול פרוס דק לאורכו8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים 7 זיתי קלמטה מגולענים1 כף עלי פטרוזיליה1 כף עלי בזיליקום קורעים1 כף עלי אורגנו1/2  כף בצל ירוק חתוך גס2 כפות גבינה בולגרית (מומלץ המאירי)11/2 כפות שמן זית1/2 כף מיץ לימוןמלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. מערבבים את הלחם עם החמאה, השום הכתוש ו-2 כפיות המלח. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15 דקות עד שהלחם פריך.2. אחרי האפייה, טובלים את הלחם בזרעי עגבניות (או במיץ של סלט ירקות).3. מערבבים את כל שאר המרכיבי הסלט יחדיו ומסדרים בצלחת.4. מפזרים את הגבינה מעל הסלט ומגישים.פנזנלה ארטישוק - לגרסת הדפסהכמו באיטליה, רק משודרג. פנזנלה ארטישוק של פרונטו (צילום: דניאל פרנקל)

*#