אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: כנאפה של חיים כהן

הישר ממטבחי מסעדת יפו תל אביב, השף חיים כהן מלמד איך מכינים כנאפה אמיתית

תגובות

השף חיים כהן נמצא בתודעה הישראלית שנים רבות. החל ממסעדת קרן המיתולוגית, דרך תכנית הטלוויזיה "שום, פלפל ושמן זית", המסעדות דיקסי ופילדלפיה הידועות, הנחיית תכנית הריאליטי מאסטר שף לצד אייל שני, יונתן רושפלד ומיכל אנסקי ועד לפרויקט האחרון שלו - מסעדת יפו תל אביב, אותה פתח לפני כמה חודשים יחד עם ד"ר אלי לנדאו.

"הכנאפה הוא בעיניי המפגש הקולינארי בין יהודים לערבים. ובכלל, זה אחד הדברים הכי טעימים", אומר כהן על המנה.

» מסעדת יפו תל אביב - לשעות פעילות ולכל הפרטים
»חיים כהן - לכתבות נוספות
» מתכוני שף - למתכנים נוספים
» קינוח כבשים של עומר מילר
»סלט עגבניות של יונתן רושפלד
» קוסקוס של רפי כהן

כנאפה של חיים כהן מצרכים:
4 כפות ריקוטה
1 כפית פרומעז
50 גרם אטריות קדאיף
חבושים חתוכים לריבועים
סוכר
2 מקלות וניל
חמאה לטיגון

לסירופ:
75 גרם סוכר
120 מ"ל מים
2 טיפות מי זהר

אופן ההכנה:

1. מכינים את הסירופ: מבשלים את מרכיבי הסירופ עד שמתקבל סירופ אחיד.

2. מבשלים את החבושים יחד עם הסוכר ומקלות הווניל, עד שמתקבל מרקם רך כשל קונפיטורה.

3. במחבת טפלון קטן מסדרים חצי מכמות הקדאיף בתחתית.

4. מערבבים את הגבינות ומורחים חצי מכמות הקדאיף בתחתית.

5. מטגנים בחמאה. הופכים כשהכנאפה מזהיבה ומזהיבים גם בצד השני. יוצקים את הסירופ מעל, שיספג בכנאפה.

6. לפני ההגשה מפזרים, לפי הטעם, חבושים מעל הכנאפה.

*#