איטליה בצפון ושפים למען הקהילה: איפה אוכלים השבוע?

ארוחה איטלקית ברוח רומיאו ויוליה במוסקט, ג'ם סשן עם יאיר פיינברג ושגב משה, ערב יינות במסעדות רביבה וסיליה, סדנת בישול לפסח עם מאיר אלאלוף - ועוד המלצות

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

שבוע קולינרי במיוחד בפנינו, בתכנית: ארוחה מיוחדת במסעדת טרקלין שמארחת שפים שיבשלו למען ניצולי שואה, שפים מבשלים למען בני נוער, ג'ם סשן עם יאיר פיינברג ושגב משה, סדנת בישול לפסח של השף מאיר אלאלוף, פתיחת מועדון ארוחת הערב של הדופלקס עם שף שאול בן אדרת - ועוד.שפים מבשלים למען ניצולי שואה

ערב התרמה מיוחד במסעדת הטרקלין בתל אביב של עמותת "קבוצת שורשים" יתקיים לקראת פסח בעזרתו של הסומלייה יוסי בן אודיס. בין השפים שיקחו חלק באירוע: אביב משה (מסה), שגב משה (שגב, שגב אקספרס), משה יוחנן (הטרקלין) והקונדיטור מיקי שמו. כולם משתתפים בהתנדבות מלאה ומבשלים יחד ארוחה שכל הכנסותיה הם קודש לרכישת מזון לקראת פסח למען קשישים וניצולי שואה. ביום ראשון ה-25.3 יתכנסו השפים במטבח מסעדת טרקלין ויבשלו יחד עם שף המסעדה, משה יוחנן, ארוחת גאלה בת שש מנות. היכן: הטרקלין - נחלת בנימין 41, תל אביבמתי: יום ראשון, 25.3, בשעה 19:00מחיר: 350 שקלים לסועדנרתם. שף אביב משה (צילום: איליה מלניקוב)סדנת בישול עם מאיר אלאלוף

מאיר אלאלוף, הסו-שף של מסעדת מסה, יערוך סדנת בישול ביום ראשון, 25.3, בשעה 18:00 בקיטשן סטודיו, מרכז הסדנאות של מסעדת קיטשן מרקט ושוק הנמל. מדובר בסדנת בישול יצירתי לפסח שבה ידגים אלאלוף איך אפשר לייצר מנות מקוריות, טעימות ונוחות להכנה, שירשימו את קרובי המשפחה והאורחים. בתפריט: גפילטע מודרני - קבב דגים עם קרם חזרת; סינטה צרובה ברוטב חרוסת; ניוקי תירס ללא קמח ועוד הפתעות. משך הסדנה: עד ארבע שעות. יש להרשם מראש.היכן: קיטשן מרקט - שוק הנמל, נמל תל אביבמתי: יום ראשון, 25.3, בשעה 18:00מחיר: 280 שקלים למשתתףמבשלים הזדמנות שלישית

ביום שני, 26.3, בשעה 19:00 תתקיים במלון הרודס תל אביב ארוחה מיוחדת, תחת השם מבשלים הזדמנות שלישית. אירוע בו שפים מובילים מבשלים ביחד עם תלמידי מגמת אומנות הבישול והקונדיטוריה של בית הספר "עירוני קריירה" בתל אביב. בין השפים המשתתפים בפרויקט: צחי בוקששתר (רשת בלאק בר בורגר); יואב בר (מאראבו); יוגב ירוס (מל ומישל); תמר כהן-צדק (קוצ'ינה תמר); גולן ישראלי, שף מלון הרודס; וכמובן השף איל לביא. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5265833.היכן: מלון הרודס תל אביב - הירקון 115, תל אביבמתי: יום שני, 26.3, בשעה 19:00 מחיר: החל מ-250 שקלים לסועד הזדמנות שלישית. תמר כהן צדק ובנות התכנית מבשלות (צילום: איליה למניקוב)סמדי בומבה מתארחת במסעדת לונה ביום שני יארח שף מיקי סויסה ממסעדת לונה את סמדי בומבה (מאסטרשף) לארוחה משותפת. השניים יכינו יחד מבחר מנות אותנטיות מעשה ידיהם, כולל את מנת המז'וז'ין המסורתית של סמדי, סרדינים ממולאים בלימון כבוש, המנה בזכותה סמדי התקבלה לתוכנית, בליווי מספר מנות גורמה מובחרות שיוסיף סויסה. המנות העיקריות של סמדי יוגשו לקהל הסועדים בטאג'ין מרוקאי אותנטי. היכן: לונה - כיכר החאן 1, אשקלוןמתי: יום שני, 26.3, החל מהשעה 19:00מחיר: 109 שקלים לסועדמנה בומבה. טאג'ין של סמדי בומבה (צילום: אמנון יפרח) ערב יום העצמאות היווני במונטיפיורי שבע

מסעדת מונטיפיורי שבע עושה כבוד לאוכל היווני וחוגגת ערב עצמאות כמיטב המסורת. בתכנית: הופעת אורח של זמר הטברנות הגדול - אסי יחיאל; תפריט ספיישלים מפנק הכולל איקרה ביתית עם בצל סגול וטוביקו, גבינת פטה עם שמן זית משובח ואורגנו, זיתי קלמטה, סנטה ופיקואל מתובלים, ציזיקי, חציל שרוף על הגריל עם גבינת פטה ועוד שתלווה באוזו פלומרי יווני אותנטי.  היכן: מונטיפיורי שבע - מונטיפיורי 7, תל אביבמתי: יום ראשון, 25.3 החל מהשעה 20:00מחיר: 13-45 שקלים למנהיאסו. אוכל יווני במונטיפיורי שבע (צילים: אנה פלינר)רומיאו ויוליה במסעדת מוסקט

השף חיים טיבי יערוך במסעדת מוסקט שבמצפה הימים ארוחה איטלקית רומנטית ומיוחדת ברוח רומיאו ויוליה. הארוחה תתקיים ביום רביעי, 28.3 ותגיש 21 מנות, קינוחים ומשקאות. בתפריט: פוקצ'ה על לבנים עם עגבניות צלויות, בזיליקום טרי וזיתים מקומטים; קלמרי ים תיכון ממולא תערובת שרימפס ועשבי תיבול עם טורטליני סרטנים; פילה דג ספיגולה על פולנטה, צלפים סיצילאנים, בוטרגו ורוטב ים עשיר; אוסובוקו טלה בבישול איטי, על ראגו  שעועית, ירקות שורש וכרוב שחור; רביולי ממולא גבינת גורגונזולה עם כמהין, אספרגוס, תרד בר וחלמון ביצה וחזה ברווז ממולא בצנוברים ועולש בר בקרמל הדרים עם צנוניות גינה צלויות וקולרבי אפוי; עוגת גבינת ריקוטה ותפוזים עם קרם וניל ופירות יער; קנלוני גבינת מסקרפונה, אגוזים, קולי בזיליקום וסוכר גרוס, פנקוטה לימונים ומנות נוספות. יש להזמין מקומות מראש.

היכן: מוסקט - מלון מצפה הימיםמתי: יום רביעי, 28.3מחיר: 300 שקלים לסועד. 10% הנחה לתושבי הצפון מרגישים אהבה. חזה ברווז עם עולש בר וצנוברים (צילום:בועז לביא)

מועדון ארוחת הערב מארח את שאול בן אדרת

הדינר רום מבית הדופלקס בהרצליה פיתוח מציג את המיזם החדש שלו - "מועדון ארוחת הערב". החל מיום שלישי 27.3, יתחיל לשמש הדופלקס כמתחם אירוח לשפים מובילים שבו הם יבשלו את ארוחת הערב המושלמת בעיניהם. בערב הפתיחה יתארח לצד שחר מאור, שף הבית של הדופלקס, השף שאול בן אדרת ממסעדת התרנגול הכחול. בתפריט: סלט סלק טרי; סלט עשבים ולחם עם חמאת זיתים; ריזוטו פטריות כמהין ופרמזן; שרימפס עם רוקפור ועלי מרווה; שקדי עגל ברוטב פטריות פורצ'יני; עיקריות, דגי ים בקארי חלב קוקוס וג'ינג'ר; פרגית טנדורי עם סלט מלפפונים ופרג; נתח קצבים טחינה ועמבה ומנות נוספות. להזמנת מקום מראש: שני 054-2521707.היכן: הדופלקס - האצ"ל 1, הרצליה פיתוחמתי: יום שלישי, 27.3מחיר: 250 שקלים לסועד, לא כולל שתייהמארחים. הדופלקס (צילום: אורן שלו)  מפגש פסגה חריף וצבעוני במסקל ביום שלישי, 27.3, יתקיים בבר המקסיקני מסקל שבפלורנטין מפגש פסגה חריף וצבעוני בין שף איתמר דוידוב (טרז פזוס) ובין השפים זיו ארליך ושחר מריאש (מסקל). בתפריט: בוריטו קרנה אן אדובו -בוריטו ממולא בבשר ברוטב פלפלים מקסינקיים חריפים (36 שקלים); פרגיות בנוסח פיביל - שיפוד של פרגית, בצל ירוק, פלפל חלפניו ועגבניה (35 שקלים); סופה עם פלמידה אדומה ואבוקדו (34 שקלים); צ'ילה ריינו - פלפל פובלאנו ממולא בגבינת ווחאקה(32 שקלים) ועוד. בבר ישקשקו מרגריטות ויגישו מבחר גדול של טקילות ובירה מקסיקנית.היכן: מסקל - ויטל 2, פלורנטין, תל אביבמתי: יום שלישי, 27.3מחיר: בהתאם למנותמסיבה בויינברג בר הויינברג חוגג: ביום שלישי הקרוב, 27.3, יתקיים בויינברג ערב של מוזיקה כיפית במקום עם די.ג'יי יפעת תדמור והמון צ'ייסרים שירימו את האווירה.היכן: ויינברג - בן יהודה 160, תל אביבמתי: יום שלישי, 27.3מחיר: הכניסה חופשיתג'ם סשן של שפים בפיין-קוק

השף יאיר פיינברג מארח החודש בסטודיו Fein Cook, את השף שגב משה לג'ם סשן של שפים. ביום רביעי, 28.3, בשעה 20:00 ישיקו השניים ערב שכולו אינטרפרטציות יצירתיות ואישיות של אוכל רחוב. השניים יבשלו לעיני האורחים ועם האורחים שלל מנות משובחות המבוססות על חומרי גלם מוכרים בביצוע שונה ומפתיע. ההפנינג הססגוני ילווה בבר מולקולארי עמוס אלכוהול ו- Live D.J, שתנגן מוזיקה בלקנית מקפיצה. היכן: סטודיו פיין-קוק - דרך בן צבי 84, תל אביב. בית פנרמה, קומה 6, סטודיו 633מתי: יום רביעי, 28.3, בשעה 20:00מחיר: 180 שקלים למשתתףרדי טו רוק אנד רול. שגב משה ויאיר פיינברג (צילום: אלי הופמן)

ערב יין ברביבה וסיליה

במהלך החודשים מרץ - אפריל יתקיימו בימי רביעי בשתי המסעדות של רביבה וסיליה, ערבי יין מיוחדים בשיתוף עם יקב BRAVDO - כרמי יוסף. במהלך ערבים אלה תפריט היין של מסעדות רביבה וסיליה יוקדש בלעדית ליינות היקב וגם יושקו יינות חדשים של היקב: BRAVDO קברנה סוביניון 2010 ו-BRAVDO שרדונה 2011. בערבי היין יתארחו נציגים מטעם משפחת היקב שיכבדו את הסועדים בטעימות מהיינות החדשים ויציעו תפריט עם מחירי היכרות מיוחדים של היינות בכוסות ובקבוקים. הערב הקרוב יתקיים ביום רביעי, 28.3, במסעדות רביבה וסיליה רמת השרון ובמתחם צמרת תל אביב. בתאריך זה יתארח היינן והפרופסור עודד שוסיוב בסניף רמת השרון.היכן: רביבה וסיליה מתחם צמרת - ניסים אלוני 10, תל אביברביבה וסיליה רמת השרון - המייסדים 1, נווה רסקו, רמת השרוןמתי: יום רביעי, 28.3

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ