טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איטליה בצפון ושפים למען הקהילה: איפה אוכלים השבוע?

ארוחה איטלקית ברוח רומיאו ויוליה במוסקט, ג'ם סשן עם יאיר פיינברג ושגב משה, ערב יינות במסעדות רביבה וסיליה, סדנת בישול לפסח עם מאיר אלאלוף - ועוד המלצות

תגובות

ערב התרמה מיוחד במסעדת הטרקלין בתל אביב של עמותת "קבוצת שורשים" יתקיים לקראת פסח בעזרתו של הסומלייה יוסי בן אודיס. בין השפים שיקחו חלק באירוע: אביב משה (מסה), שגב משה (שגב, שגב אקספרס), משה יוחנן (הטרקלין) והקונדיטור מיקי שמו. כולם משתתפים בהתנדבות מלאה ומבשלים יחד ארוחה שכל הכנסותיה הם קודש לרכישת מזון לקראת פסח למען קשישים וניצולי שואה. ביום ראשון ה-25.3 יתכנסו השפים במטבח מסעדת טרקלין ויבשלו יחד עם שף המסעדה, משה יוחנן, ארוחת גאלה בת שש מנות. היכן: הטרקלין - נחלת בנימין 41, תל אביבמתי: יום ראשון, 25.3, בשעה 19:00מחיר: 350 שקלים לסועדנרתם. שף אביב משה (צילום: איליה מלניקוב)סדנת בישול עם מאיר אלאלוף

מאיר אלאלוף, הסו-שף של מסעדת מסה, יערוך סדנת בישול ביום ראשון, 25.3, בשעה 18:00 בקיטשן סטודיו, מרכז הסדנאות של מסעדת קיטשן מרקט ושוק הנמל. מדובר בסדנת בישול יצירתי לפסח שבה ידגים אלאלוף איך אפשר לייצר מנות מקוריות, טעימות ונוחות להכנה, שירשימו את קרובי המשפחה והאורחים. בתפריט: גפילטע מודרני - קבב דגים עם קרם חזרת; סינטה צרובה ברוטב חרוסת; ניוקי תירס ללא קמח ועוד הפתעות. משך הסדנה: עד ארבע שעות. יש להרשם מראש.היכן: קיטשן מרקט - שוק הנמל, נמל תל אביבמתי: יום ראשון, 25.3, בשעה 18:00מחיר: 280 שקלים למשתתףמבשלים הזדמנות שלישית

ביום שני, 26.3, בשעה 19:00 תתקיים במלון הרודס תל אביב ארוחה מיוחדת, תחת השם מבשלים הזדמנות שלישית. אירוע בו שפים מובילים מבשלים ביחד עם תלמידי מגמת אומנות הבישול והקונדיטוריה של בית הספר "עירוני קריירה" בתל אביב. בין השפים המשתתפים בפרויקט: צחי בוקששתר (רשת בלאק בר בורגר); יואב בר (מאראבו); יוגב ירוס (מל ומישל); תמר כהן-צדק (קוצ'ינה תמר); גולן ישראלי, שף מלון הרודס; וכמובן השף איל לביא. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 03-5265833.היכן: מלון הרודס תל אביב - הירקון 115, תל אביבמתי: יום שני, 26.3, בשעה 19:00 מחיר: החל מ-250 שקלים לסועדהזדמנות שלישית. תמר כהן צדק ובנות התכנית מבשלות (צילום: איליה למניקוב)סמדי בומבה מתארחת במסעדת לונה ביום שני יארח שף מיקי סויסה ממסעדת לונה את סמדי בומבה (מאסטרשף) לארוחה משותפת. השניים יכינו יחד מבחר מנות אותנטיות מעשה ידיהם, כולל את מנת המז'וז'ין המסורתית של סמדי, סרדינים ממולאים בלימון כבוש, המנה בזכותה סמדי התקבלה לתוכנית, בליווי מספר מנות גורמה מובחרות שיוסיף סויסה. המנות העיקריות של סמדי יוגשו לקהל הסועדים בטאג'ין מרוקאי אותנטי. היכן: לונה - כיכר החאן 1, אשקלוןמתי: יום שני, 26.3, החל מהשעה 19:00מחיר: 109 שקלים לסועדמנה בומבה. טאג'ין של סמדי בומבה (צילום: אמנון יפרח) ערב יום העצמאות היווני במונטיפיורי שבע

השף חיים טיבי יערוך במסעדת מוסקט שבמצפה הימים ארוחה איטלקית רומנטית ומיוחדת ברוח רומיאו ויוליה. הארוחה תתקיים ביום רביעי, 28.3 ותגיש 21 מנות, קינוחים ומשקאות. בתפריט: פוקצ'ה על לבנים עם עגבניות צלויות, בזיליקום טרי וזיתים מקומטים; קלמרי ים תיכון ממולא תערובת שרימפס ועשבי תיבול עם טורטליני סרטנים; פילה דג ספיגולה על פולנטה, צלפים סיצילאנים, בוטרגו ורוטב ים עשיר; אוסובוקו טלה בבישול איטי, על ראגו  שעועית, ירקות שורש וכרוב שחור; רביולי ממולא גבינת גורגונזולה עם כמהין, אספרגוס, תרד בר וחלמון ביצה וחזה ברווז ממולא בצנוברים ועולש בר בקרמל הדרים עם צנוניות גינה צלויות וקולרבי אפוי; עוגת גבינת ריקוטה ותפוזים עם קרם וניל ופירות יער; קנלוני גבינת מסקרפונה, אגוזים, קולי בזיליקום וסוכר גרוס, פנקוטה לימונים ומנות נוספות. יש להזמין מקומות מראש.

השף יאיר פיינברג מארח החודש בסטודיו Fein Cook, את השף שגב משה לג'ם סשן של שפים. ביום רביעי, 28.3, בשעה 20:00 ישיקו השניים ערב שכולו אינטרפרטציות יצירתיות ואישיות של אוכל רחוב. השניים יבשלו לעיני האורחים ועם האורחים שלל מנות משובחות המבוססות על חומרי גלם מוכרים בביצוע שונה ומפתיע. ההפנינג הססגוני ילווה בבר מולקולארי עמוס אלכוהול ו- Live D.J, שתנגן מוזיקה בלקנית מקפיצה. היכן: סטודיו פיין-קוק - דרך בן צבי 84, תל אביב. בית פנרמה, קומה 6, סטודיו 633מתי: יום רביעי, 28.3, בשעה 20:00מחיר: 180 שקלים למשתתףרדי טו רוק אנד רול. שגב משה ויאיר פיינברג (צילום: אלי הופמן)

במהלך החודשים מרץ - אפריל יתקיימו בימי רביעי בשתי המסעדות של רביבה וסיליה, ערבי יין מיוחדים בשיתוף עם יקב BRAVDO - כרמי יוסף. במהלך ערבים אלה תפריט היין של מסעדות רביבה וסיליה יוקדש בלעדית ליינות היקב וגם יושקו יינות חדשים של היקב: BRAVDO קברנה סוביניון 2010 ו-BRAVDO שרדונה 2011. בערבי היין יתארחו נציגים מטעם משפחת היקב שיכבדו את הסועדים בטעימות מהיינות החדשים ויציעו תפריט עם מחירי היכרות מיוחדים של היינות בכוסות ובקבוקים. הערב הקרוב יתקיים ביום רביעי, 28.3, במסעדות רביבה וסיליה רמת השרון ובמתחם צמרת תל אביב. בתאריך זה יתארח היינן והפרופסור עודד שוסיוב בסניף רמת השרון.היכן: רביבה וסיליה מתחם צמרת - ניסים אלוני 10, תל אביברביבה וסיליה רמת השרון - המייסדים 1, נווה רסקו, רמת השרוןמתי: יום רביעי, 28.3

*#