פירות ים בכתית, פסטיבל ספרדי בירושלים: המלצות טעימות לסופ"ש

ארוחת דגים, פירות ים ויינות בכתית, מנות חדשות באורנה בר-מאפה, חגיגה ספרדית במסעדת אדום, בראנץ' מפנק בקפה טל טלה, שוק אמנים במתחם ניר צוק ביפו ואירועי טעימת יינות ביקב טוליפ וביקב צ'ילאג

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

האופן שבו אוכלים בסוף השבוע יקבע איך ייראה כל סוף השבוע. בתפריט: ארוחת יינות, דגים ופירות ים מיוחדת של מאיר אדוני במסעדת כתית, בראנץ' מפנק בקפה טל טלה, מנות חורפיות באורנה בר - מאפה, אירועי טעימות יינות ביקב טוליפ וביקב צ'ילאג, חגיגה ספרדית מיוחדת במסעדת אדום בירושלים ושוק אומנים במתחם ניר צוק.ערב דגים, פירות ים ויינות בכתית השף מאיר אדוני מארח במסעדת כתית את יינות ג'יאקונדה לארוחת טעימות של דגים, פירות ים ויינות לבנים. הארוחה תתקיים ביום חמישי, 22.3 במסעדה. בתפריט: ג'ילארדו במיצי פטרוזיליה, פניני טפיוקה, פקוס, שקדים ירוקים, פול ויוזו בליווי Jean Paul & Benoit Droin Chablis 2009; טרטר טונה אדומה עם דפיפי בריוש, חלמוני ביצה, שאלוט, בוטרגו, אנשובי ממולח וצלפים בליווי Huet Clos de Bourg 2010; לנגוסטין שלוק בחמאת סוביניון בלאן, חציל לבן מאודה בסויה ומירין, צנון סגול, צלופח מעושן בטמפורה בליווי Didier Dagueneau Blanc Fume de Pouilly 2007; נתח בר ים אפוי בחמאת מורל ואגוזי מקדמיה, כופתאות סקאלופ וכמהין, ציר פטריות ותימין בליוויKoeheler Ruprecht Riesling Saumagen Auslese 2001; גבינות משק קורנמל בליווי Muller Catoir Rieslaner Spatlese Mussbacher Esselshaut 2005 מקרון פירות יער וגלידת ליקריץ ומנות נוספות. יש להזמין מקומות מראש.היכן: כתית - היכל תלמוד 4, תל אביבמתי: יום חמישי, 22.3. הארוחה תיערך בשני סבבים: בין  19:00-21:30, ובשעה 22:00מחיר: 500 שקלים לסועד וכוס יין בצד. אויסטרים ג'ילארדו (צילום: דן פרץ)בראנץ' בטל טלה

קפה טל טלה בבאר יעקב מציע ארוחת בראנץ' מפנקת בסגנון בופה שכולל: סלטים, דגים, ממרחים, רטבים שונים, גבינות, פסטה ופשטידות, לחמים ועוגות שונות. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 08-9228516.היכן: קפה טל טלה - שכונת נווה דורון 36, באר יעקבמתי: ימי שישי, בין השעות 09:00-15:00מחיר: 85 שקלים לסועדבראנץ' וטלה. ארוחת בוקר (אילוסטרציה: dreamstime)

השקת יינות חדשים ביקב צ'ילאג האירוע השקת יינות חדשים ביקב צ'ילאג יערך ביום שישי ה-23.3 בין השעות 10:00-16:00. אורחי האירוע יטעמו את היינות הלבנים החדשים של היקב כאשר הטעימה תיערך על ידי אורנה צ'ילאג באווירה ססגונית ובליווי גבינות ולחם. בהשקה יארח יקב צ'ילאג את בוטיק שמן הזית "אוליה" שיגיש שמני זית ומטבלים איכותיים. כמו כן המבקרים יוכלו לסייר בחדרי המיכלים והחביות ולשמוע הסברים מפורטים על תהליכי ההפרדה, התסיסה, היישון והבקבוק. תהליכי הייצור ביקב נעשים בעבודת יד ובדגש על השיטות המסורתיות.היכן: יקב צ'ילאג - שבזי 12, אזור תעשייה, יהודמתי: יום שישי, 23.3 בין השעות 10:00-16:00 מנה חדשה באורנה בר מאפה

בית הקפה אורנה בר מאפה מציגים מנה חדשה בתפריט. הכירו את מנת ה"טריניוקי", שכוללת שלושה סוגי ניוקי מתפוחי אדמה שונים (סגול, צהוב וכתום), המוגשים ברוטב יוגורט עשיר. המנה מצטרפת אל שאר תפריט החורף הכולל מרקי הבית, ובהם מרק נבטוטים עשיר, קישים, לזניות, כריכים משודרגים ארוחות בוקר, וסלטים. כל זאת לצד מגוון לחמים ומאפים מתוקים ומלוחים. היכן: אורנה בר מאפה - בקעת בית נטופה 25, שכונת הדרים, כפר סבאמחיר: 48 שקליםלניוקי שלי שלושה צבעים. טריניוקי (צילום: טל גונן) פסטיבל ספרד במסעדת אדום

מסעדת אדום בירושלים עורכת פסטיבל ספרדי אותנטי שימשך עד לתאריך 30.3. לכבוד הפסטיבל, שהפך למסורת בת עשור, יצרו במסעדה תפריט מיוחד הכולל מבחר טאפאסים ופאיות, יינות איכות ספרדיים, משקה סנגריה ומגוון קוקטיילים. תפריט זה יוגש לצד התפריט הרגיל של המסעדה. הטאפאסים שיוגשו במסגרת הפסטיבל יתחלפו מדי יום בהתאם לחומרי הגלם הטריים בשוק, וביניהם: סרדינים כבושים על קרם ארטישוק ירושלמי; פלפל שושקה קלוי עם גבינת סנט מור ווינגרט בסלמי; סביצ׳ה פילה בקר עם פורטובלו, כמהין ופטרוזיליה; ברוסקטות אנשובי, גבינת צ׳דר וטפנד זיתים; גלילות רוסטביף ופלפל קלוי, טחינה ושמן זית; פטריות מוקפצות על פולנטה, גבינת צ׳דר ומיקרו בזיל; קבב סלמון על סלט טאבולה ויוגורט מתובל בשום ונענע (25-95 שקלים).היכן: מסעדת אדום - יפו 31, ירושליםמתי: עד לתאריך 30.3מחיר: מנות הטאפאס במחירים 25-95 שקלים

ויוה אל ספניה. יינות במסעדת אדום (צילום: שירן כרמל) אבי אדלר בביסטרו נועה

התערוכה "כף ידי השמאלית", של האמן הבינלאומי אבי אדלר, מוצגת לקהל הרחב בגלריית ADLERS, המוקמת בימים אלו בביסטרו נועה שבמתחם השף ניר צוק. התערוכה מציגה אוסף של קולאז'ים ססגוניים, שבאמצעותם הצליח אדלר לבטא את המגבלה הגופנית אחרי תאונת דרכים קשה שעבר. מלבד התערוכה, יקיים אדלר מידי שבת שוק אמנים ויוצרים המיועד לחובבי עיצוב ודברים יפים. חלק מהכנסות השוק ייתרמו לעמותת "צימאון", עמותת מתנדבים אשר שמה לה למטרה להיטיב את החיים בפריפריה ושכונות מצוקה. בין הפרטים המגוונים שיוצעו למכירה ב"שוק-צוק": תכשיטי מעצבים, כלים מיוחדים לבית, חפצי נוי, אמנות ייחודית, פרחים טקסטיל וכדומה.היכן: ביסטרו נועה - הצורפים 14, יפומתי: התערוכה "כף ידי השמאלית" תציג בכל יום בין השעות 9:00 עד 24:00. התערוכה תציג עד 28.4. שוק-צוק יתקיים מידי יום שבת, בין השעות 10:00-18:00מארחים אומנות. ביסטרו נועה (צילום: דניאל צ'צ'יק) אירועי טעימות יין אביבי

יקב טוליפ יקיים אירוע טעימות יין אביבי במיוחד ביום שישי, 23.3, בין השעות 10:00-15:00. באירוע יוצגו השפית נילי כהן מינץ ויינות פיוז'ן. המבקרים יוכלו ליהנות מטעימות, ללא תשלום, של מגוון יינות יקב טוליפ, ביניהם: ווייט פרנק 2011, ג'אסט מרלו 2010, מוסטלי שיראז קברנה סוביניון 2009, קברנה סוביניון רזרב 2008, סירה רזרב 2009 ועוד. בנוסף יוכלו המבקרים ליהנות מגבינות איכות של מחלבת חלב עם הרוח, שיותאמו ליינות; וכן מ"קאפקייקס" אביביים של השפית נילי כהן מינץ - אשר ימכרו בתשלום. המעוניינים ברכישת יינות ביום זה ייהנו ממחירים מיוחדים, וכן תתאפשר מכירתם באריזות חג.היכן: יקב טוליפ - הכרמל 24, כפר תקווה,טבעוןמתי: יום שישי, 23.3, בין השעות 10:00-15:00מחיר: ללא תשלום

לחיים. טעימת יינות ביקב טוליפ (צילום: טל גליק)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ