מתכונשף: חזה אווז במיסו של מסעדת קיוטו

מתכון אסיאתי ממסעדת קיוטו של חזה אווז במיסו, סאקה ומירין על סלט חמים של אטריות ופלפלים

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מסעדת המתמחה באוכל גורמה של המטבח היפני המסורתי, חוגגת השנה 12 שנים להיווסדה. לפני כשנתיים התרחבה לרשת תחת השם - בקונספט של מזון מהיר שזמין לכולם בכל שעות היממה. » - לשעות פעילות ולכל הפרטים» - לרשימת הסניפים» - למתכונים נוספים» » » שף המסעדה, דניאל שליט, הוא בוגר לימודי קולינריה ב - Culinary institute of America. והחל לעבוד בקיוטו לפני כשמונה חודשים. לדניאל ניסיון רב בתחום האוכל האסייתי: את ההתמחות שלו הוא עשה במסעדת נובו היפנית הנחשבת ולאחר מכן עבד במסעדת פישולין בניו-יורק. כשהגיע לארץ המשיך במטבחים ידועים כמו הקייטרינג של , מסעדת , ועוד. מבחינתו האתגר כשף שמתמחה באוכל אסייאתי בישראל הוא התאמת האוכל לחיך הישראלית.מחברים את אסיה עם הים התיכון. מסעדת קיוטו (צילום: אסף רונן)חזה אווז במיסו, סאקה ומירין על סלט חמים של אטריות ופלפלים מצרכים ל-4 מנות: 4 יחידות חזה אווז200 גרם סאקה150 גרם מירין300 גרם מיסו בהיר300 גרם סוכר1 חבילה אטריות סומן1 פלפל אדום1 פלפל צהוב1 כף שמן שומשום1 כף סוכר1 כף רוטב סויה איכותי1 כפית חומץ אורז1 כפית ג'נג'ר טרי קצוץ דק1 בצל ירוק חתוך לטבעות1 כף חמאהאופן ההכנה:1. יום לפני מכינים את המרינדה. שמים את המירין, סאקה, מיסו והסוכר בקערת מתכת. מניחים על סיר עם מים (בן-מארי) ומבשלים על אדי המים תוך ערבוב מדי פעם עד שהצבע משתנה לחום מבריק. מקררים.2. מנקים את חזה האווז, משאירים שכבת שומן של כחצי ס"מ. משרים את האווז ללילה בחצי מן המרינדה. שומרים את החצי השני.3. הכנת הסלט: מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל השקית. מצננים במי קרח כדי לעצור את הבישול. קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות, מערבבים עם שאר החומרים. בודקים תיבול ושומרים מחוץ למקרר.4. מכינים את האווז: מנגבים את האווז מהמרינדה, מניחים על מחבת קרה כשהצד של השומן פונה מטה. מדליקים את האש על אש בינונית. לא צריך להוסיף שמן. מטגנים מספר דקות עד שהחלק העליון מרגיש חמים למגע.5. מוציאים את חזה האווז (שומרים את הנוזלים במחבת),  מעבירים לתבנית כאשר השומן פונה למעלה. משלימים בישול בתנור בחום של 180 מעלות למשך 2-3 דקות.6. מוסיפים למחבת עם נוזלי הטיגון את החצי השני של המרינדה עם כף חמאה, ומחממים תוך ערבוב.7. מסדרים את הסלט במרכז הצלחת, מניחים עליו את חזה האווז (ניתן לפרוס או להשאיר שלם) ויוצקים מעט רוטב על האווז. - לגרסת הדפסה

מתאים לחיך הישראלי? חזה אווז במיסו של קיוטו (צילום: אסף רונן)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ