שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכונשף: מח'אמר של חג' כחיל

עוף, בצל ועוד קצת עוף בלאפה - מתכון למנה הכי יפואית ואותנטית שיש

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

את משפחת חג' כחיל כמעט ולא צריך להציג. המשפחה נמצאת בעסקי המסעדנות כבר כמעט 40 שנה (מאז 1973) ובבעלותה מסעדות חומוס, פלאפל ושוארמה - ובעיקר כיכר יפואית שהפכה עם השנים לכיכר חג' כחיל. במסעדה החדשה, שנפתחה ממש מול כיכר השעון, בחר נעים חג' כחיל ללכת על מטבח ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית. לצורך העניין גייס את השף עומר עילואן, בוגר מטבחים גלילים מוכרים כמו דיאנא ואלבאבור (ובעלים של שתי מסעדות שף בגרמניה).חג' כחיל - רזיאל - לשעות פעילות ולכל הפרטים» המנות הערביות הטובות בתל אביב» מתכוני שף - למתכונים נוספיםמשפחת חג' כחיל חיה ביפו כבר למעלה מ-120 שנה. בימי השלטון הטורקי, בסוף המאה ה-19, התפרנסו בני המשפחה מנהיגה ב"דליג'אנסים" - כרכרות שהסיעו את התושבים המכובדים של יפו ברחבי ארץ ישראל. נעים חג' כחיל פתח את מסעדתו החדשה, מול כיכר השעון ביפו, באותו מקום ששימש כ"תחנה המרכזית" לכרכרות במשך שנים רבות. כאות הוקרה להיסטוריה המשפחתית ולהיסטוריה של יפו הנציח חג' כחיל את הדליג'אנס בסמל המסעדה החדשה.|מטבח ערבי אותנטי עם אוריינטציה גלילית. שף עומר עילואן (צילום: אנטולי מיכאלו)מח'אמר

מצרכים ל-4 מנות:4 כרעיים גדולים (שוק וירך ביחד)1.5 קילו בצל (כ-8 בצלים גדולים) חצי כוס שמן זית3 כפיות סומאק1.5 כפיות מלח גסלתיבול העוף: מלח גס, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה והל טחון לפי הטעם100 גרם צנוברים או גפרורי שקדים לקישוט4 לאפות עיראקיות אופן ההכנה: 1. חותכים את הבצל לטבעות עבות, ומכניסים לסיר (לא מחבת, שיתבשל ולא ישרף), עם שמן הזית. מוסיפים סומק ומלח גס ומטגנים על אש קטנה במשך 20-30 דקות.2. מבשלים את העוף. לבישול העוף יש שתי אפשרויות לבחירתכם:* מבשלים את העוף במים רותחים במשך כ-30 דקות. מוציאים מהמים ומתבלים.* מחממים תנור ל-200 מעלות, מתבלים את העוף וצולים אותו בתנור במשך כ-45 דקות, עד שהעוף עשוי.3. מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית במעט שמן ומניחים עליה את הלאפה. מורחים על כל לאפה 2-3 כפות בצל מטוגן, משאירים 2 ס"מ של שוליים נקיים. מניחים כרע עוף במרכז ומכניסים לתנור ל 7-10 דקות.מוציאים מהתנור, מקשטים בצנוברים או שקדים ומגישים.מח'אמר - לגרסת הדפסההחיים שלך בלאפה. מח'אמר (צילום: אנטולי מיכאלו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ