${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מח'אמר של חג' כחיל

עוף, בצל ועוד קצת עוף בלאפה - מתכון למנה הכי יפואית ואותנטית שיש

תגובות

מצרכים ל-4 מנות:4 כרעיים גדולים (שוק וירך ביחד)1.5 קילו בצל (כ-8 בצלים גדולים) חצי כוס שמן זית3 כפיות סומאק1.5 כפיות מלח גסלתיבול העוף: מלח גס, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה והל טחון לפי הטעם100 גרם צנוברים או גפרורי שקדים לקישוט4 לאפות עיראקיות אופן ההכנה: 1. חותכים את הבצל לטבעות עבות, ומכניסים לסיר (לא מחבת, שיתבשל ולא ישרף), עם שמן הזית. מוסיפים סומק ומלח גס ומטגנים על אש קטנה במשך 20-30 דקות.2. מבשלים את העוף. לבישול העוף יש שתי אפשרויות לבחירתכם:* מבשלים את העוף במים רותחים במשך כ-30 דקות. מוציאים מהמים ומתבלים.* מחממים תנור ל-200 מעלות, מתבלים את העוף וצולים אותו בתנור במשך כ-45 דקות, עד שהעוף עשוי.3. מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית במעט שמן ומניחים עליה את הלאפה. מורחים על כל לאפה 2-3 כפות בצל מטוגן, משאירים 2 ס"מ של שוליים נקיים. מניחים כרע עוף במרכז ומכניסים לתנור ל 7-10 דקות.מוציאים מהתנור, מקשטים בצנוברים או שקדים ומגישים.מח'אמר - לגרסת הדפסההחיים שלך בלאפה. מח'אמר (צילום: אנטולי מיכאלו)

*#