שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

המבורגרים בירושלים ומאפים בברטי: איפה אוכלים השבוע?

תפריט המבורגרים מיוחד במסעדת לבן הירושלמית, ערב מאפים מיוחד במסעדת ברטי, אסף גרניט מתארח בטקסידרמי, ארוחת דגים, פירות ים ויינות בכתית - ועוד המלצות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

בין אם אתם מחפשים עסקית משתלמת או שאתם יותר בעניין של ארוחת יין ובשרים דשנה, השבוע תמצאו את מה שאתם מחפשים. בתכנית: ארוחת מאפים מיוחדת בברטי, מארוחת value נוחה לכיס בקפה ג'ו, לקפוץ לצהריים בבר יין או במסעדת שולחן של עומר מילר, ערב שועלים עם אסף גרניט בטקסידרמי, להתפנק עלך ארוחת בשרים ויין בארנולדס בצפון הארץ, לנסות את תפריט ההמבורגים החדש של מסעדת לבן בירושלים, ארוחת דגים, פירות ים ויינות בכתית, ולסגור את השבוע עם משחק פוקר לנשים בלבד בבית הקפה טל ושני.פנטזיה של מאפים בברטי

מסעדת ברטי של השפים רועי ענתבי ואור ברי מקיימת ערב מיוחד עם השף קונדיטור ערן שוורצברד. ביחד, יכינו ויגישו מנות ספיישל שיכללו מאפים מסוגים שונים כמו: קרואסון עם צלי כתף טלה, לימונים כבושים בצל סגול ועשבי תיבול; לחמניות פאו עם קציצות סרטנים; פסטלים - סיגר עם טחול, גבינת טולום ותרד טורקי, שקדי עגל, חציל כבוש ועגבניות; מנת קינוח של עטייף ממולא באגוזים ופיסטוקים שתוגש עם יוגורט וריבת פטל וליצ׳י ועוד. הסועדים יוכלו להנות גם ממנת בורקס "טולום", תרד טורקי וחלמון ביצה - מנה חדשה בתפריט הקבוע של המסעדה.היכן: ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביבמתי: יום שלישי, 20.3מחיר: כל המנות הספיישל באותו ערב יעלו 48-72 שקליםפנטזיה של מאפים. ברטי (דניאל לילה) עומר מילר פותח שולחן כבר בצהריים

החל מהשבוע לא צריך להמתין יותר לשעות הערב על מנת לאכול בשולחן של עומר מילר. תפריט עסקיות חדש, יוגש בכל יום החל מהשעה 12:00. העסקית תכלול לחם ומטבלים, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-62 שקלים.  היכן: שולחן - שדרות רוטשילד 73, תל אביבמתי: ימים א'-ה', בין השעות 12:00-17:00מחיר: 62 שקלים לעסקיתועכשיו, גם בצהריים. דג מוסר בשולחן (צילום: דן פרץ)

ערב דגים, פירות ים ויינות בכתית

השף מאיר אדוני מארח במסעדת כתית את יינות ג'יאקונדה לארוחת טעימות של דגים, פירות ים  ויינות לבנים. הארוחה תתקיים ביום חמישי, 22.3 במסעדה. בתפריט: ג'ילארדו במיצי פטרוזיליה, פניני טפיוקה, פקוס, שקדים ירוקים, פול ויוזו בליווי Jean Paul & Benoit Droin Chablis 2009; טרטר טונה אדומה עם דפיפי בריוש, חלמוני ביצה, שאלוט, בוטרגו, אנשובי ממולח וצלפים בליווי Huet Clos de Bourg 2010; לנגוסטין שלוק בחמאת סוביניון בלאן, חציל לבן מאודה בסויה ומירין, צנון סגול, צלופח מעושן בטמפורה בליווי Didier Dagueneau Blanc Fume de Pouilly 2007; נתח בר ים אפוי בחמאת מורל ואגוזי מקדמיה, כופתאות סקאלופ וכמהין, ציר פטריות ותימין בליוויKoeheler Ruprecht Riesling Saumagen Auslese 2001; גבינות משק קורנמל בליווי Muller Catoir Rieslaner Spatlese Mussbacher Esselshaut 2005 מקרון פירות יער וגלידת ליקריץ ומנות נוספות. יש להזמין מקומות מראש.היכן: כתית- היכל תלמוד 4, תל אביבמתי: יום חמישי, 22.3. הארוחה תיערך בשני סבבים: בין  19:00-21:30, ובשעה 22:00מחיר: 500 שקלים לסועד וכוס יין בצד. אויסטרים ג'ילארדו (צילום: דן פרץ)אסף גרניט בטקסידרמי

במסגרת ערב שועלים בטקסידרמי, יארח הבר השבוע את שף אסף גרניט (מחניודה, מונא), לערב שכולו אוכל טוב. המנות שיוגשו בערב שועלים זה הן: ג'מבו אספרגוס של יוכי, סלק צלוי, מסקרפונה, וכמהין; פולנטה רכה; תבשיל ראגו עגבניות, קרצ'ופי, פרמיג'אנו רג'אנו; קלאמרי סגול, בצל שרוף, צ'וריסו, תפוחי אדמה פפריקה, עגבניה ועוד. יש להזמין מקומות מראש. היכן: טקסידרמי - הרכבת 18, תל אביבמתי: יום שלישי, 20.3צדק חברתי בקפה ג'ו

רשת קפה ג'ו משיקה תפריט חדש בו יוגשו מגוון ארוחות במחיר של פחות מ-40 שקלים, שמתאימות לכל כיס ונותנות תמורה למחיר. ארוחות ה- value מוגשות עם מרק היום או סלט, בייגל לבחירה וקפה. בנוסף מציעה הרשת גם ארוחות זוגיות במחיר של כ- 90 שקלים בלבד.היכן: קפה ג'ו - לרשימת הסניפיםמחיר: בהתאם לארוחההעם דורש ארוחת value. בריק רולס של קפה ג'ו (צילום: יוני דוידי)בר יין מרחיבה את שעות הפעילות

מסעדת בר יין בניצוחה של השפית הדס פרנקל מרחיבה את שעות הפעילות ומעתה פעילה גם בשעות הצהריים. זה קורה בימי שלישי מהשעה 12:00, עם תפריט מנות צהריים כמו נקנקניות עם ערמונים ופטריות, צלחת מולים, סנדביץ ראמפ סטייק ועוד, במחירים שנעים בין 50 ל-60 שקלים לכל היותר. לצד תפריט האוכל יוצע יין לבן ואדום בכוסות: יוגב קברנה סוביניון פטי ורדו (33 שקלים); קוט דה רון הריטאז' (31 שקלים); סרטורי סואבה (31 שקלים); אקר גרונר ולטלינר (36 שקלים) ועוד מגוון גדול של יינות.היכן: בר יין - נחלת בנימין 36, תל אביבמתי: ימי שלישי, החל מהשעה 12:00יוגש גם בצהריים. סקלופס של בר יין (צילום: בועז לביא) חגיגת בשרים ויין במסעדת ארנולד'ס ארוחת יינות ובשרים מיוחדת תתקיים במסעדת ארנולד'ס ביום שני, 19.3, החל מהשעה 19:30. הארוחה תכלול שלוש מנות ותלווה במבחר יינות מעולים המותאימים למנות. בתפריט: פטה כבדי עוף על ריבת בצל; מגדל פטריות חורש גליליות צלויות בגריל; צלע טלה בחרדל וסילאן, על מצע פירה בטטה; אסאדו בקר; מוס שוקולד ופסיפלורהבכונכיית שוקולד מריר ומנות נוספות.היכן: מסעדת ארנולד'ס - נתיב השיירהמתי: יום שני, 19.3, בשעה 19:30מחיר: 170 שקלים לסועדבשרים ויין. מסעדת ארנולד'ס (צילום: שאולי אלק)

תפריט המבורגרים חדש במסעדת לבן

מסעדת לבן הירושלמית משיקה תפריט המבורגרים חדש החל מיום שלישי, 20.3 ועד סוף חודש אפריל. ההמבורגרים יוצעו לסועדים בליווי מבחר בירות ישראליות ותוספות שונות. בתפריט: המבורגר קלאסי - עגבנייה, חסה, חמוצים, בצל סגול ורוטב איולי (58 שקלים); ברלינר - 300 גרם של קציצת בשר עם עגבנייה, חסה, חמוצים, בצל סגול ורוטב איולי (72 שקלים); פורטובלו (צמחוני) - שתי פטריות פורטובלו ענקיות, ממרח עגבניות, אבוקדו, נבטים, חמוצים ומוצרלה טרייה בלחמנייה מקמח מלא (52 שקלים); בומביי בורגר - פרגית קצוצה עם תבלינים מהמזרח, פלפל קלוי, חמוצים, עגבנייה, בצל סגול, רוטב איולי, קארי ורוטב סריראצ'ה חריף (54 שקלים); המבורגר רוסיני - בשר אנטריקוט קצוץ, חזה אווז מעושן וכמהין ברוטב רוסיני (86 שקלים) ועוד.היכן:מסעדת לבן - דרך חברון 11, ירושליםמתי: החל מיום שלישי, 20.3 ועד סוף אפרילמחיר: בהתאם למנהשווה לעלות לירושלים. המבורגר של מסעדת לבן (צילום: בועז לביא)ערב פוקר נשים בטל ושני ערב פוקר לנשים בלבד (משחקות על שוקולד, לא כסף), ייערך בטל ושני,  ביום חמישי, 22.3, החל מהשעה 20.00.  במהלך המשחק, המשתתפות יהנו  משלל הפתעות כמו קאווה ויין שימזגו ללא תחתית, טאפאסים קטנים בשלל טעמים: גלילות חצילים במלית אגוזים ועשבי תיבול; גלילי סלמון עם גבינת שמנת ועירית; כדורי גבינת עיזים במלית פירות יבשים במעטפת פריכה; מגוון של ברוסקטות; סלטים שונים ועוד. לשחקניות יוגשו גם קינוחים: מוס טופי פסיפלורה, מוס מנגו, ממתקי שוקולד, מרשמלו בייצור עצמי, עוגות ושלל עוגיות. היכן: טל ושני - ארלוזורוב 23, תל אביבמתי: יום חמישי, 22.3 בשעה 20:00מחיר: 125 שקלים למשתתפתאול אין. מתוקים בטל ושני (צילום: אנטולי מיכאלו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ