${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פנקייק שוקולד לבן ואספרסו של בנדיקט

לא רק בשביל קינוח: מתכון לפנקייק המשמח של בנדיקט

תגובות

כשחושבים על ארוחת בוקר, חושבים על מסעדות בנדיקט. בין ארוחות הבוקר המוצעות במסעדות, אפשר למצוא מגוון אינטרפטציות לפנקייק. בגרסתו הישראלית מזכיר הפנקייק יותר את חברו האמריקאי, אבל מה שהתחיל בבנדיקט כשדרוג לארוחת הבוקר, הפך עם השנים גם לקינוח לגיטימי ואפילו למנה ראשונה.

בנדיקט - לרשימת הסניפיםהפנקייקס הטובים בתל אביב» מתכוני שף - למתכונים נוספים» מתכונשף: סביצ'ה פרואני של מסעדת קאסה נובה» מתכונשף: סלט אנדיב ואגסים ביין של סנה» מתכונשף: קינוח כבשים של עומר מילרגיא ארבל, השף הראשי של מסעדות בנדיקט וחובב מתוק אמיתי, ממליץ על מנת הפנקייק עם השוקולד הלבן והאספרסו: "ארוחת הבוקר הזו מוגשת כשבין הפנקייקים מונחות טבעות שוקולד לבן ומנת אספרסו חמה מוגשת בצד. מוזגים את האספרסו מעל מגדל הפנקייקים וממתינים כמה שניות לספיגתו. לוקחים ביס גדול, כזה שמשלב בתוכו פנקייקים ספוגים באספרסו ומלאים בשוקולד הלבן שנמס מהחום וצפוי לכם תענוג של ממש".  חובב מתוק אמיתי. שף גיא ארבל (צילום: אורן שלו)פנקייק שוקולד לבן ואספרסו מצרכים: 4 ביצים1/2 ליטר רוויון250 מ"ל חלב325 גרם קמח125 גרם אבקת סוכר15 גרם אבקת אפיה12 גרם סודה לשתיה2.5 גרם מלח60 גרם (לפני המסה) חמאה מומסת (אגוזית)כפית גרידת תפוז45 יחידות מטבעות שוקולד לבן3 מנות אפסרסו להגשהאבקת סוכראופן ההכנה:1. מנפים את כל המרכיבים היבשים ביחד בקערה ויוצרים גומה.2. מערבבים את הביצים, החלב והרוויון.3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים וטורפים מהחוץ כלפי פנים.4. מוסיפים את החמאה המומסת כאשר בערך 3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים.5. מערבבים רק עד להתמזגות החמאה בבלילה ומוסיפים את גרידת התפוז. חשוב לא לערבב יותר מדי!6. מקררים את הבלילה.7. משמנים רינג (עדיף בחמאה מזוקקת) ומניחים על מחבת חמה או פלנצ'ה (180-190 מעלות).8. מערבבים את הבלילה המקוררת, ויוצקים כ- 70 מ"ל לכל רינג.9. עם הווצרות בועות על החלק העליון יש לשחרר את הרינג משולי הפנקייק ולהפוך.10. מניחים חמישה מטבעות שוקולד לבן על כל פנקייק וממשיכים לטגן למשך  4-3 דקות נוספות.11. עורמים שלושה פנקייקים אחת על השני, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם מנת אספרסו חם. פנקייק שוקולד לבן ואספרסו - לגרסת הדפסהבוקר טוב. פנקייק שוקולד לבן ואספרסו (צילום: רותם מימון)

*#