מתכונשף: פנקייק שוקולד לבן ואספרסו של בנדיקט

לא רק בשביל קינוח: מתכון לפנקייק המשמח של בנדיקט

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פנקייק אספרסו ושוקולד לבן של בנדיקט
פנקייק אספרסו ושוקולד לבן של בנדיקטצילום: רותם מימון

כשחושבים על ארוחת בוקר, חושבים על מסעדות בנדיקט. בין ארוחות הבוקר המוצעות במסעדות, אפשר למצוא מגוון אינטרפטציות לפנקייק. בגרסתו הישראלית מזכיר הפנקייק יותר את חברו האמריקאי, אבל מה שהתחיל בבנדיקט כשדרוג לארוחת הבוקר, הפך עם השנים גם לקינוח לגיטימי ואפילו למנה ראשונה.

גיא ארבל, השף הראשי של מסעדות בנדיקט וחובב מתוק אמיתי, ממליץ על מנת הפנקייק עם השוקולד הלבן והאספרסו: "ארוחת הבוקר הזו מוגשת כשבין הפנקייקים מונחות טבעות שוקולד לבן ומנת אספרסו חמה מוגשת בצד. מוזגים את האספרסו מעל מגדל הפנקייקים וממתינים כמה שניות לספיגתו. לוקחים ביס גדול, כזה שמשלב בתוכו פנקייקים ספוגים באספרסו ומלאים בשוקולד הלבן שנמס מהחום וצפוי לכם תענוג של ממש".

פנקייק שוקולד לבן ואספרסו

מצרכים:

2 ביצים
רבע ליטר רוויון
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
325 גרם (2 כוסות ושליש) קמח
125 גרם (כוס וארבע כפות) אבקת סוכר
7 גרם אבקת אפייה
6  גרם סודה לשתייה
קורט מלח
30 גרם (לפני המסה) חמאה מומסת
מעט גרידת תפוז
מטבעות שוקולד לבן
1.5 מנות אפסרסו

להגשה:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מנפים את כל המרכיבים היבשים ביחד בקערה ויוצרים גומה.

2. מערבבים את הביצים, החלב והרוויון.

3. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים וטורפים מהחוץ כלפי פנים.

4. מוסיפים את החמאה המומסת כאשר בערך 3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים.

5. מערבבים רק עד להתמזגות החמאה בבלילה ומוסיפים את גרידת התפוז. חשוב לא לערבב יותר מדי!

6. מקררים את הבלילה.

7. משמנים רינג (עדיף בחמאה מזוקקת) ומניחים על מחבת חמה או פלנצ'ה (180-190 מעלות).

8. מערבבים את הבלילה המקוררת, ויוצקים כ- 70 מ"ל לכל רינג.

9. עם הווצרות בועות על החלק העליון יש לשחרר את הרינג משולי הפנקייק ולהפוך.

10. מניחים חמישה מטבעות שוקולד לבן על כל פנקייק וממשיכים לטגן למשך  4-3 דקות נוספות.

11. עורמים שלושה פנקייקים אחת על השני, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם מנת אספרסו חם. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ