טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סביצ'ה פרואני של מסעדת קאסה נובה

יש סיבה שהסביצ'ה מקבל מקום של כבוד במטבח הלטיני. השף ניר דגן ממסעדת קאסה נובה מלמד איך עושים סביצ'ה פרואני

תגובות

בשנות ה-90 הגיע השף ניר דגן (קאסה נובה) לדרום אמריקה, במסגרת עבודותו בחברת היי-טק. בזכות אהבתו למטבח הגיע דגן למטבחו של השף הארי ששון בבוגוטה שבקולומביה. שישה חודשים במטבח המסעדה הביאו אותו להחלטה להפוך את התחביב למקצוע, והם גם שהשפיעו על סגנון הבישול שמלווה אותו עד היום. את הכשרתו המקצועית רכש ניר דגן ב-Florida Culinary Institute, ומשם המשיך, כשותף לקייטרינג ולמסעדה וכיועץ. עם שובו לישראל הקים דגן את הקייטרינג 'פימנטו' - קייטרינג לטיני ראשון מסוגו וניהל את המטבח של קייטרינג פול אסנהיים.קאסה נובה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכוני שף - למתכונים נוספים» מתכונשף: קינוח כבשים של עומר מילר» מתכונשף: מולים בחמאת פרנו של מסעדת מסה

דגן נאמן לסגנון הבישול המוכר בשם "נואבו-לטינו", שמתבסס על הגילוי המחודש של המטבח הדרום אמריקאי. מטבח ייחודי זה מתאפיין בטעמים וארומות עזים, צבעים מלאי חיים, ושילוב טכניקות בישול עדכניות עם חומרי גלם.אחת המנות שמקבלות מקום של כבוד במטבח הנואבו לטיני הוא הסביצ'ה, מאכל מסורתי הנפוץ במטבחי דרום אמריקה שהפך ללהיט מקומי גם אצלנו. במסעדה מוקדשת מחלקה שלמה בתפריט לסוגי סביצ'ה שונים בשלל תיבולים, אבל במנה הזו בחר דגן להביא דווקא את הגרסה המסורתית והקלאסית למאכל. שימו לב - בסביצ'ה הדג אינו מבושל אלא רק נכבש כבישה עדינה בזכות חמיצות הלימון או הליים, ועל כן ישנה חשיבות עליונה להשתמש בדגים טריים מאוד מאיכות מצויינת.אהבה למטבח הנואבו לטיני. שף ניר דגן (צילום: בועז לביא)סביצ'ה פרואני מצרכים ל-8 מנות:1 ק"ג פילה דג ים (מוסר, אינטיאס, לוקוס, פארידה) נקי מעצמות, קוצים ועור חתוך לקוביות של 1 ס"מ1 בצל סגול פרוס דק½ כוס כוסברה טרייה קצוצה1 פלפל חריף נקי מזרעים קצוץמיץ מ-8 ליים או 4 לימוניםמלח, פלפל שחור

להגשה:חופן גרעיני תירס קלויים (להשיג בחנויות פיצוחים)2-3 פרוסות בטטה מבושלות במים2-3 פרוסות תירס (קלח) מבושל

אופן ההכנה:1. מערבבים את כל החומרים בקערה, מתבלים במלח ופלפל ומשרים 5 דקות או עד שהדג מתחל לקבל גוון לבנבן.2. מעבירים לצלחת, מעטרים בפרוסות התירס, הבטטה והתירס הקלוי.סביצ'ה פרואני - לגרסת הדפסהמקום של כבוד. סביצ'ה פרואני (צילום: עודד מרום)

*#