מתכונשף: סלט אנדיב ואגסים ביין של סנה

מנה מרעננת של סלט בשילוב מיוחד של מרירות האנדיב, מתיקות האגסים ביין אדום וגבינת הרוקפור

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

השף רועי אורן ממסעדת צבר את הרזומה הקולינרי שלו החל מהקמת מספר מסעדות, דרך לימודים בקורדון בלו בלונדון, עבודה במסעדות נחשבות בלונדון ועד העבודה במסעדת עם השף . »  » - למתכונים נוספים» » » במסעדת CENA רועי מציג תפריט בו ניכרות ההשפעות של המטבח הפרובינסיאלי והאיטלקי. אחת מהמנות הראשונות הפופולריות במסעדה היא מנת סלט אנדיב, אגסים ביין, רוקפור ואגוזי מלך. המנה הורכבה על ידי רועי ומשלבת טעמים עזים של מתיקות וחמיצות. "לצד מנות עיקריות, אני אוהב להכניס חידושים ולהפתיע עם המנות הראשונות" אומר אורן. "לקחת מנה שהיא לכאורה פשוטה כמו סלט, ולהפוך אותה למרעננת. במנה הזו החלטתי לשלב מרקמים שונים. הרענון במנה מורגש בשילוב מיוחד של המרירות של האנדיב, מתיקות האגסים ביין אדום וגבינת הרוקפור".אוהב להפתיע עם המנות הראשונות. רועי אורן (צילום: אנטולי מיכאלו)סלט אנדיב ואגסים ביין מצרכים: 2 אגסים2 כוסות יין אדוםחצי כוס סוכר לבןתרמילי הל שלמים (אם יש)ציפורן (אם יש)חומץ שרי או כל חומץ אדום אחרכפית חרדל חלקכף וחצי סילאן50 מ"ל שמן זיתכפית מיץ לימוןקורט מלח דקקורט פלפל שחור גרוס2 חופנים של ארגולה2 יחידות אנדיב מופרדות לעלים חופן פטרוזיליה עלים100 גרם גבינת רוקפורחופן אגוזי מלך

אופן הכנה:1. קולפים ומנקים את האגסים מגרעינים וחוצים לשניים. 2. מעלים סיר קטן על הגז. מביאים לרתיחה את היין אדום, הסוכר הלבן, הל, ציפורן והאגסים החצויים. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מלא. כאשר האגסים מוכנים מסננים את הנוזל, וממשיכים לצמצם למרקם סמיך. 3. מקררים את הנוזל ומחברים שוב עם האגסים ושומרים בקירור.4. מכינים את הויניגרט: שמים בבלנדר חומץ שרי, חרדל חלק, מלח דק, פלפל שחור גרוס, סילאן ומיץ לימון. טוחנים במשך מספר שניות לחיבור החומרים. מזליפים בהדרגה ולאט שמן זית עד להתחברות אמולסיה יציבה. טועמים ומתבלים.5. שוטפים מראש את העלים, מסננים ושומרים בכלים מכוסים בנייר לח. את האגוזי מלך קולים בתנור בחום של 100 מעלות ל-10 דקות,  תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. 6. חותכים את האגסים לרוחב.לפני הגשה:מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לגבינה. מתבלים בויניגרט, במלח דק ובפלפל שחור גרוס. מסדרים על צלחת לגובה ומוודאים שרואים את כל מרכיבי הסלט בצורה ברורה לעין (אגסים,אגוזים וכ'ו). מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומגישים. - לגרסת הדפסה

שילוב של מרקמים שונים. סלט אנדיב ואגסים ביין (צילום: אנטולי מיכאלו)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ