מתכונשף: קינוח כבשים של עומר מילר

עם פטה, פיסטוקים ופילו - עומר מילר מציג קינוח קצת אחר של מסעדת "שולחן"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

עומר מילר הוא אחד השמות החמים יותר בעולם הקולינריה הישראלי היום. השף שפתח לאחרונה את מסעדת שולחן, הוא גם הבעלים של חדר האוכל. ברזומה שלו אפשר למצוא מסעדות כמו מוסקט בראש פינה, מסעדת "דניאלה" ברחוב נחמני בתל אביב וקייטרינג פוד ארט, תחת חסותו של ירון קסטנבאום. 

הרעיון נולד בטיול בברצלונה" מספר מילר. "הגישו לי שם קינוח עם חתיכת גבינה, שהיתה בעצם סוג של פטה עם המון דבש מלמעלה ועם אטריות קדאיף. באופן מפתיע, למרות כמות הדבש, זה לא קינוח מתוק מאוד, אלא שילוב טוב בין מתוק למלוח. התלהבתי מאוד מהשילוב הזה וכשהגעתי לארץ שכללתי את הרעיון. לקחתי את הפטה ואני הופך אותה ליותר קרמית על ידי הוספת שמנת מתוקה, את הקדאיף החלפתי בפילו והוספתי גם פיסטוקים. אל הדבש הוספתי טימין ולימון שהופכים אותו לקליל וזה באמת המתכון הכי פשוט בעולם. אני לא אוהב דברים מתוחכמים, רק צריך לחשוב קצת מחוץ לקופסה".

כבשים

מרכיבים:

7 גרם ג'לטין
2.5 כפות מים קרים
25 גרם חמאה
125 גרם גבינת פטה
50 גרם אבקת סוכר
250 גרם גבינה לבנה 5%
 125 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה:

4 כפות דבש
כף טימין קצוץ
2 כפות פיסטוקים מסוכרים קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד.
2. מעבדים את החמאה במעבד מזון עד להתרככות מלאה. מוסיפים את גבינת הפטה ולאחר מכן את הגבינה הלבנה. ממשיכים לעבד את החמאה והגבינות עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינות דרך מסננת, כדי למנוע כניסת גושים לתערובת.
4. מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מקפלים את מסת הגבינות לתוך הקצפת לקבלת קרם הומוגני וחלק. מקררים שעה במקרר עד להתגבשות הקרם.
6. לפני ההגשה זורים מעל לקרם את הפיסטוקים הקצוצים, הטימין והדבש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ