${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: קינוח כבשים של עומר מילר

עם פטה, פיסטוקים ופילו - עומר מילר מציג קינוח קצת אחר של מסעדת "שולחן"

תגובות

עומר מילר הוא אחד השמות החמים יותר בעולם הקולינריה הישראלי היום. השף שפתח לאחרונה את מסעדת שולחן, הוא גם הבעלים של חדר האוכל. ברזומה שלו אפשר למצוא מסעדות כמו מוסקט בראש פינה, מסעדת "דניאלה" ברחוב נחמני בתל אביב וקייטרינג פוד ארט, תחת חסותו של ירון קסטנבאום. » שולחן - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכוני שף - למתכונים נוספים» מתכונשף: טירימיסו של קפה איטליה» מתכונשף: חריימה של מסעדת ושתי» מתכונשף: פילה לברק של מסעדת רגב» עם כוסברה או עם צ'ילי: הקינוחים במסעדות משתגעים"הרעיון נולד בטיול בברצלונה" מספר מילר. "הגישו לי שם קינוח עם חתיכת גבינה, שהיתה בעצם סוג של פטה עם המון דבש מלמעלה ועם אטריות קדאיף. באופן מפתיע, למרות כמות הדבש, זה לא קינוח מתוק מאוד, אלא שילוב טוב בין מתוק למלוח. התלהבתי מאוד מהשילוב הזה וכשהגעתי לארץ שכללתי את הרעיון. לקחתי את הפטה ואני הופך אותה ליותר קרמית על ידי הוספת שמנת מתוקה, את הקדאיף החלפתי בפילו והוספתי גם פיסטוקים. אל הדבש הוספתי טימין ולימון שהופכים אותו לקליל וזה באמת המתכון הכי פשוט בעולם. אני לא אוהב דברים מתוחכמים, רק צריך לחשוב קצת מחוץ לקופסה".לא אוהב דברים מתוחכמים. עומר מילר (צילום: מנחה נופה)כבשים מצרכים:7 גרם ג'לטין2.5 כפות מים קרים25 גרם חמאה125 גרם גבינת פטה50 גרם אבקת סוכר250 גרם גבינה לבנה 5%125 מ"ל שמנת מתוקה

להגשה:4 כפות דבשכף טימין קצוץ2 כפות פיסטוקים מסוכרים קצוצים

אופן ההכנה:1. ממיסים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד.2. מעבדים את החמאה במעבד מזון עד להתרככות מלאה. מוסיפים את גבינת הפטה ולאחר מכן את הגבינה הלבנה. ממשיכים לעבד את החמאה והגבינות עד לקבלת מרקם אחיד.3. מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינות דרך מסננת, כדי למנוע כניסת גושים לתערובת.4. מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.5. מקפלים את מסת הגבינות לתוך הקצפת לקבלת קרם הומוגני וחלק. מקררים שעה במקרר עד להתגבשות הקרם.6. לפני ההגשה זורים מעל לקרם את הפיסטוקים הקצוצים, הטימין והדבש.כבשים - לגרסת הדפסהלספור כבשים ולחלום. קינוח כבשים של "שולחן" (צילום: דן פרץ)

*#