חגיגה יוונית וספיישלים בנמל יפו: איפה אוכלים השבוע?

וגם: ערב פירות ים מיוחד במסה, יינות גליליים בתל אביב ב-BIN 281, ארוחה ערבית גלילית במסעדת קולוני, ארוחת דגים ופירות ים מיוחדת בקלואליס, תפריט חורפי חדש בלה שוק ויום הולדת שנה לטאפאיה בראשון לציון

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

המלצות קולינריות טעימות במיוחד מחכות לכם השבוע, בתפריט: ארוחת פירות ים מיוחדת במסעדת מסה, ארוחה יוונית חגיגית במסעדת פיש בראשון לציון, תפריט חורף חדש בלה-שוק, שרון כהן (שילה) מתארח אצל ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס לארוחת פירות ים ודגים, השף ג'ורדי ארטאל מתארח במסעדת טאפאיה בראשון לציון, ארוחה גלילית ערבית במסעדת קולוני בירושלים, עיסקית חדשה במסעדת קורדליה וחודש נמל יפואי בביסטרו נועה של ניר צוק ביפו.חגיגה יוונית ב-FISH

מסעדת בראשון לציון תחגוג את תחילת חודש מרץ בערב חד פעמי ברוח יוון השמחה, שיתקיים ביום ראשון 11.3. בתוכנית ארוחת טעימות משודרגת, מוזיקה יוונית שמחה והרבה אוזו. בתפריט הטעימות: פוקצ'ת פיש עם שמן זית וזיתים; איקרה אדומה; עלי גפן ממולאים באורז על מצע של ציזיקי; סלט יווני עם פטה; זעתר טרי וזיתי קלמטה, ברבוניות מטוגנות עם לימון ורטבי הבית; קציצות דג ים על תבשיל עגבניות פיקנטי, כוסברה ולימון; צלחת לבנה עם נתחי חציל וקלמארי צרובים; סופלקי טלה עם בצל ויוגורט צאן, ובבקלאווה.היכן: - פרופ' בני חבוט 7, ראשון לציוןמתי: יום ראשון, 11.3, בשעה 20:00מחיר: 150 שקלים לסועדיאסו. ארוחה יוונית בפיש (צילום: דניאל לילה)

חודש מרץ במתחם ניר צוק

הרבה דברים קורים במהלך חודש מרץ במתחם : מסעדת הדגל , מציעה עסקיות חדשות במחיר 240 שקלים לסועד הכוללות מתאבן, מנה ראשונה ומנה עיקרית. התפריט מוגש בחדש השף של המסעדה - קורדליה מקסימום. בתפריט: רביולי אגוזים בקרם כבד אווז; מרק ערמונים טריים וקצפת כמהין; שקדי עגל וסאן ז'אק בביסק; סאן ז'אק ברוטב קלאמרי חריף; דג ים על קדירת פטריות שחורות; ריזוטו כמהין וערמונים; פילה בקר במילוי כבד אווז ועוד. ב, מציינים חודש נמל יפואי, הכולל תפריט ספיישלים אביבי לחודש מרץ עם דגים והמון יין לבן. בתפריט: פרפריי סרדינים פריטו על סלט חם (35/70 שקלים); קלאמרי אש (42 שקלים); סרטנים כחולים בחמאה (68 שקלים); סביצ'ה בורי וכוסברה (42 שקלים); מוסר בפלפלים (72 שקלים); ועוד. התפריט ישתנה בהתאם לדגה היומית.היכן: - סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו - הצורפים 14, יפומתי: לאורך חודש מרץ. עיסקיות בקורדליה מוגשות בימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:00מחיר: עיסקית בקורדליה במחיר 240 שקלים לסועד. חודש נמל יפואי בביסטרו נועה - לפי המנותספיישל נמל יפואי בנועה ביסטרו (צילום: מור סגל) 

שני טבחים ודייג

השף () והשף () ידועים במנות הדגים ופירות הים שלהם. מי שעובד איתם במשך שנים ומספק להם את הדגים ופירות הים הוא אודי בכור מזיקו דגים. כמחווה והערכה לאודי בכור, החליטו  השפים גלוגר וכהן לחבור לשתי ארוחות דייגים משותפות, ולצרף אליהם למטבח את בכור. הנ"ל יתארחו זה במטבחו של זה לארוחה בת 11 מנות. בתפריט: מרק אספרסו דגים; פלמידה במרינדת "אדובו" מטוגנת בציפוי קמח חומוס עם חצילים בשום ושמן זית , ורוטב טחינה; "גרבדלאקס" עם רוטב חרדל וסוכר דמררה; פילה לוקוס על ניוקי עם בשר סרטנים וקוקי סאן ז'אק; קלמרי שחור ממפרץ St. Luz ומנות נוספות. הארוחה הראשונה תתקיים ביום שני, 12.3, במסעדת קלואליס והשנייה תתקיים ביום שני, 19.3, במסעדת שילה. היכן: - אבא הלל 16, רמת גןמתי: יום שני, 12.3, החל מהשעה 19:0מחיר: 245 שקלים לסועד

עושים כבוד לדייג. קלואליס (צילום: דניאל צ'צ'יק)

ימי ראשון עם פירות ים במסה

, השף של מסעדת , משיק תפריט פירות ים מיוחד שיוגש בימי ראשון בערב. לתפריט הקבוע יתווספו לפחות עוד שני ספיישלים בהתאם להצעות הספקים כמו: אויסטרים ויוזו (36 שקלים ליחידה); קדרת סרטנים בצ'אודר תירס (88 שקלים); שרימפס, קונפי של תפו"א, בוטרגו ואיולי לימון (72 שקלים); ריזוטו פירות ים בציר זעפרן (168 שקלים); לובסטר בחמאת וניל שרופה ואגוזי מקדמיה (280 שקלים) ומנות נוספות. היכן:  - הארבעה 19, תל אביבמתי: ימי ראשוןמחיר: בהתאם למנותבכל יום ראשון.  מולים ברוטב פרנו (צילום: איליה מלניקוב)תפריט חדש בלה - שוק

מסעדת שבכיכר דיזנגוף מתחדשת עם תפריט חורפי שרקח השף שלומי בן-שימול. התפריט החדש יתבסס על חומרי גלם המאפיינים את חודשי החורף כמו צנוניות, עלי מנגולד ורשאד; פול ירוק, גרגירי חומוס ועדשים; ומנות בבישול ארוך כמו אוסובוקו, טאג'ין ומוסחאן. בתפריט: קלמארי צזיקי ופול ירוק (42 שקלים); קונפי כרעי עוף בבישול ארוך עם פול, צנוניות, סלט עלים, יוגורט וסומק על חצי פיתה קלוייה (52 שקלים); מחבת ים חורפית - בורי ברוטב על בסיס עגבניות, פול ירוק, חומוס, כוסברה ונגיעות טחינה (52 שקלים); שרימפסים מוקפצים במחבת עם ארטישוק רומאי,ביין לבן וחמאה (72 שקלים); בורי מטוגן עם סלט עגבניות (92 שקלים). בנוסף, החלו בלה שוק לייצר את הקינוחים במקום, כאשר לתפריט החדש יתווספו קינוחים כדוגמת קראמבל תפוחים עם רוטב שמנת חמוצה-מתוקה; מרנג שוקולד עם מוס אגוזי לוז וברס; ועוגת ביסקוויטים עם ערמונים מסוכרים עוגת גבינה אפויה עם דובדבני אמרנה.היכן:  - דיזינגוף 92, כיכר דיזינגוף, תל אביבמחיר: בהתאם למנות שאריות של חורף. קלמארי ציזיקי ופול ירוק (צילום: איל מרילוס) יום הולדת שנה לטאפאיה

טאפאס בר בראשון לציון חוגג יום הולדת שנה עם אורח מיוחד: השף ג'ורדי ארטאל, ממסעדת , בעלת כוכב מישלן בברצלונה, יבשל חגיגה של טאפאס יחד עם עינב אזגורי, שף טאפאיה. התפריט יכיל 12 מנות זוגיות: גבינת עיזים רכה, קונפי בצל וריבת עגבניות; קוקה ירקות ואנשובי ספרדי; בומבהס עם איולי עריסה; פאייה קטלונית עם קלמרי ואיולי שרימפס; קנלוני ממולא ברווז ובשמל כמהין; קרוקט פטריות פורצ'יני; קציפת שוקולד חמה עם גלידת שמן זית; פירורי בריוש ואגוזי מקדמיה ועוד.היכן: - משה בקר 12, ראשון לציוןמתי: ימים שלישי - רביעי, 13-14.3מחיר: 330 שקלים לסועדמנה של שף ג'ורדי אטראל (צילום: גו' דורנס)שף התקווה הטובה בירושלים פריוקט ב בירושלים ממשיך. הפעם, זה תורו של השף אחמד עוקלה, שיבשל ארוחה הנשענת על המטבח הבדואי הגלילי המסורתי בשילוב מוטיבים עכשוויים. בתפריט: קפוצ'ינו גרגר הנחלים עם שערות בטטה קריספיות וטוויל פרמזן; פלאפל טונה אדומה, בצל ירוק וכוסברה עם נגיעות טחינה עם פלפלים מעושנים; דג בר ים בקראסט זוקיני צהוב, עם ג'לי פטרוזיליה, קציפת קונסומה עגבניות, יוגורט עזים, עדשים שחורות וסומק, שום קונפי ושמן זית; צלעות טלה עם עשבי תיבול טריים, קרם ארטישוק, ערמונים ופלפל פפאדו במילוי חיטה ירוקה מעושנת על מצע רוטב רימונים; קינוח שכבות גלילי - ג'לי תה, מוס חלבה, קציפת יוגורט עזים, שטרויזל שומר וממתק פקאן; פיסליה - גבינה ערבית עטופה בשערות קדאיף ברוטב זביון וניל, מוגשת עם מרמלדת  תפוחים, גלידת ראס אל-חנות (חמישה תבלינים) וטוויל טופי.היכן: - דרך בית לחם 7, מתחם הרכבת, ירושליםמתי: יום שני, 12.3,החל מהשעה 20:00מחיר: 240 שקלים לסועדבאים לבשל. משתתפי פרויקט שף התקווה הטובה (צילום: שירן כרמלי)

הגליל מגיע למרכז

זמן גליל מערבי הוא גוף המקדם פעילות יזומה של מפגשים, סדנאות, סעודות, טיולי יין, טיולים וסופי שבוע נושאיים שכולם בתפיסתם אנינים, איכותיים ומותאמים לדרישות הקהל, פרטי או עסקי, עצמאי או מאורגן. עכשיו, מגיע זמן גליל מערבי למרכז ליומיים של פעילות בגבעתיים ותל אביב ביום רביעי, 14.3, ב. בין השעות 19:30-20:30 יתקיימו טעימות ויריד דוכנים תיירני זמן גליל מערבי. בשעה 20:30 יתקיים ערב סיפורים גליליים עם אמנון גופר אמן הסיפור הגלילי. ביום חמישי, 15.3 בין השעות 16:00-21:00 וביום שישי, 16.3 בין השעות 11:00-17:00, יתארחו ב- בשוק איכרים גלילי. היכן:  - רמז 40, גבעתיים - דיזנגוף 281, תל אביבמתי:  - יום רביעי, 14.3,החל מהשעה 19:30 - יום חמישי, 15.3 בין השעות 16:00-21:00 ויום שישי, 16.3 בין השעות 11:00-17:00מארחים חברים מהצפון. BIN281 (צילום: דניאל וקסלר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ