מתכונשף: מולים בחמאת פרנו של מסעדת מסה

הישר מהים וממסעדת מסה: אביב משה מכין מולים ברוטב פרנו

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

השף אביב משה (מסה) החל את דרכו המקצועית במטבח במסעדת שאטו עין כרם הצרפתית. בהמשך עבר במספר מטבחים במסעדות שונות ובבתי מלון. לפני כמה שנים הקים עם שותפיו את מסעדת היוקרה מסה, המסעדה הישראלית היחידה שזכתה להימנות כאחת משמונים המסעדות הטובות "החמות" בעולם, על-פי ה- "CONDE NAST TRAVELLER'S".

מידי יום ראשון, יוגש במסה תפריט פירות ים מיוחד כאשר לתפריט הקבוע יתווספו לפחות שתי מנות ספיישל מהים. אחת המנות שתוכלו למצוא בתפריט היא של מולים ברוטב פרנו. אביב משה על המנה: "זו מנה מאוד שמחה לטעמי. מנה קלילה, קייצית, מנה שנותנת תחושה של חופש, חול ים במיקונוס, שמש וחיים טובים נטולי בעיות".

מולים ברוטב פרנו

מרכיבים:

500 גרם מולים טריים
2 כפות בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כף גזר קצוץ
1 כף גבעולי סלרי קצוצים
רבע כוס מיץ לימון
100 גרם חמאה
מלח
60 מ"ל פרנו (משקה אניס אלכוהולי)

אופן ההכנה:

1. מטגנים את המולים בשמן זית כ-2 דקות ומוסיפים את הירקות הקצוצים.
2. מוסיפים מיץ לימון ומלח.
3. מוסיפים את החמאה, מערבבים לרוטב חלק ולבסוף מוסיפים את הפרנו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ