מתכונשף: לחם יוגורט וזיתים של ארז קומרובסקי

למה לא לשלב יוגורט בלחם? הישר מהגליל מתכון ללחם יוגורט וזיתים של ארז קומורבוסקי

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

השף ארז קומרובסקי מוכר לרוב מרשת לחם ארז שעמד בראשה בעבר, ומבית ספר לבישול גלילי אותו והא מנהל בשנים האחרונות. בבית הספר מלמד קומרובסקי את רזי הבישול והאפיייה עם טאבון, שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה. בין היתר, הוציא קומרובסקי ספרי בישול והנחה תוכניות בישול בערוץ 10.

» - לכל הפרטים
»
»
»
» 

"מוחי כל הזמן קודח על מתכונים חדשים. יום אחד פתאום הבנתי שאם אני אוהב לנשנש זיתים שחורים ולנגב לחם ביוגורט אין שום סיבה שהם לא יכנסו יחד בבצק", מספר קומרובסקי על לחם היוגורט והזיתים. "מה שגיליתי להפתעתי שהיוגורט עושה נפלאות לבצק ומאזן את מליחות הזיתים. הלחם נשמר טרי לאורך זמן ומרקמו מושלם לחלוטין".

לחם יוגורט וזיתים

חומרים (ל- 2 כיכרות):

1 ק"ג קמח לחם
30 גרם שמרים טריים
½2 כוסות יוגורט
 ½1- ¾1 כוסות מים מינרליים פושרים 
1 כוס זיתי תאסוס מגולענים
½ כף מלח ים עדין "סוגת"

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערה גדולה ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את היוגורט והמים ולשים מספר דקות עד שנוצר בצק רך.

מוסיפים את הזיתים והמלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. הבצק יהיה רך ודביק למדי - וכך הוא צריך להיות. 3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה. 

מחלקים את הבצק לשניים. מניחים כל מחצית על משטח מקומח בהרבה קמח ובעדינות יוצרים מכל מחצית כיכר מוארכת, תוך שאוספים באצבעות קמח ומבליעים אותו בתחתית הכיכר. אין צורך להוציא את האוויר מהבצק. הופכים את הכיכרות ומניחים אותן על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה מקומח. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה.

בינתיים מחממים את התנור ל-230 מעלות עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו. כשהכיכרות מוכנות לאפייה מחליקים אותן עם נייר האפייה לתוך התבנית או על אבן האפייה שחיממתם בתנור. זורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-210 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-25 דקות. הלחמים מוכנים כאשר מכים בתחתיתם ונשמע צליל חלול. מוציאים ומצננים על גבי על רשתות צינון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ