טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: לחם יוגורט וזיתים של ארז קומרובסקי

למה לא לשלב יוגורט בלחם? הישר מהגליל מתכון ללחם יוגורט וזיתים של ארז קומורבוסקי

תגובות

השף ארז קומרובסקי מוכר לרוב מרשת לחם ארז שעמד בראשה בעבר, ומבית ספר לבישול גלילי אותו והא מנהל בשנים האחרונות. בבית הספר מלמד קומרובסקי את רזי הבישול והאפיייה עם טאבון, שנבנה מבוץ וקש בשיטה עתיקה. בין היתר, הוציא קומרובסקי ספרי בישול והנחה תוכניות בישול בערוץ 10. » לחם ארז - לרשימת הסניפים» בית ספר לבישול גלילי - לכל הפרטים» מתכונשף: טירימיסו של קפה איטליה» מתכונשף: חריימה של מסעדת ושתי» מתכונשף: פילה לברק בפטריות של מסעדת רגב» מתכוני שף - למתכונים נוספים"מוחי כל הזמן קודח על מתכונים חדשים. יום אחד פתאום הבנתי שאם אני אוהב לנשנש זיתים שחורים ולנגב לחם ביוגורט אין שום סיבה שהם לא יכנסו יחד בבצק", מספר קומרובסקי על לחם היוגורט והזיתים. "מה שגיליתי להפתעתי שהיוגורט עושה נפלאות לבצק ומאזן את מליחות הזיתים. הלחם נשמר טרי לאורך זמן ומרקמו מושלם לחלוטין".ישר מהגליל. ארז קומרובסקי (צילום: דן קינן)לחם יוגורט וזיתים מצרכים ל - 2 כיכרות:1 ק"ג קמח לחם 30 גרם שמרים טריים½2 כוסות יוגורט 1/2 1 - ¾1 כוסות מים מינראליים פושרים  1 כוס זיתי תאסוס מגולענים½ כף מלח ים עדין "סוגת"

אופן ההכנה:1. שמים את הקמח בקערה גדולה ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את היוגורט והמים ולשים מספר דקות עד שנוצר בצק רך. 2. מוסיפים את הזיתים והמלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. הבצק יהיה רך ודביק למדי - וכך הוא צריך להיות. 3. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה. 4. מחלקים את הבצק לשניים. מניחים כל מחצית על משטח מקומח בהרבה קמח ובעדינות יוצרים מכל מחצית כיכר מוארכת, תוך שאוספים באצבעות קמח ומבליעים אותו בתחתית הכיכר. אין צורך להוציא את האוויר מהבצק. הופכים את הכיכרות ומניחים אותן על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה מקומח. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה. 5. בינתיים מחממים את התנור ל-230 מעלות עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו. כשהכיכרות מוכנות לאפייה מחליקים אותן עם נייר האפייה לתוך התבנית או על אבן האפייה שחיממתם בתנור. זורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ-20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-210 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-25 דקות. הלחמים מוכנים כאשר מכים בתחתיתם ונשמע צליל חלול. מוציאים ומצננים על גבי על רשתות צינון. לחם יוגורט וזיתים - לגרסת הדפסה

למה לא לשלב יוגורט וזיתים? לחם יוגורט וזיתים (צילום: דן פרץ)

*#