מתכונשף: מלבי קוקוס של סושיסמבה

השף ניצן רז מלמד איך מכינים את הקינוח הכי צבעוני בעיר

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

השף ניצן רז אחראי לכמה מטבחים, כאשר כל מסעדה מתמחה בסגנון קולינרי אחר. אונו לדוגמא היא מסעדת איטלקית כשרה וחלבית. פיפה הוא טאפאס בר קליל ופסטורלי, והמסעדה המוכרת ביותר של רז, סושי סמבה שברמת החי"ל, היא השילוב המוכר ביותר בין מטבח אסיאתי ודרום אמריקאי.

בתקופת שהותי בניו יורק, הקמתי שתי חומוסיות במנהטן שנקראו "חומוס פלייס". אחד הקינוחים שהוגשו במקום היה המלבי הקלאסי - פלאן וניל עם שקדים קצוצים וגרנדין שמשדרג. מאז ומתמיד זו היתה אחת המנות האהובות עליי וגם ישראלים שאכלו אצלי אמרו שזו מנה שתמיד מזכירה להם את הבית. כשסושיסמבה יצאה לדרך לא הסכמתי לוותר על המלבי, ומצאתי דרך לשלב בין המטבח הישראלי הפשוט והטוב למטבח הברזילאי הצבעוני והחושני: את הקרם שדרגתי עם חלב קוקוס, ופירות היער הטריים נותנים למנה טוויסט מרענן ומלא תשוקה", מספר רז.

מלבי קוקוס

מרכיבים
 ל-4 מנות:

200 מ"ל חלב קוקוס
400 מ"ל שמנת מתוקה
400 מ"ל חלב
150 גרם סוכר
1 כף מי ורדים
100 גרם קורנפלור
1/2 כוס פירות יער טריים
100 גרם בוטנים קלויים קצוצים
1 חבילת גלידת פיסטוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה חצי מכמות החלב והקורנפלור עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
2. מחממים בסיר, על אש בינונית, את חלב הקוקוס, השמנת, מי הורדים וחצי מכמות החלב עד שהנוזל מגיע לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבלילה לסיר תוך כדי בחישה. מבשלים עד שהנוזל מסמיך למשך כ-5 דקות.
4. יוצקים את הנוזל לכוסות עד ל-2/3 מגובה הכוס ומכניסים למקרר למשך כשעה וחצי.
5. מפזרים מעל את פירות היער הטריים ושברי הבוטנים הקלויים ומניחים מעל כל גביע מלבי כדור גלידת פיסטוק.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ