טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מלבי קוקוס של סושיסמבה

השף ניצן רז מלמד איך מכינים את הקינוח הכי צבעוני בעיר

תגובות

השף ניצן רז אחראי לכמה מטבחים, כאשר כל מסעדה מתמחה בסגנון קולינרי אחר. אונו לדוגמא היא מסעדת איטלקית כשרה וחלבית. פיפה הוא טאפאס בר קליל ופסטורלי, והמסעדה המוכרת ביותר של רז, סושי סמבה שברמת החי"ל, היא השילוב המוכר ביותר בין מטבח אסיאתי ודרום אמריקאי.» סושי סמבה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מתכונשף: טירימיסו של קפה איטליה» מתכונשף: חריימה של מסעדת ושתי» מתכונשף: פילה לברק בפטריות של מסעדת רגב» מתכוני שף - למתכונים נוספים"בתקופת שהותי בניו יורק, הקמתי שתי חומוסיות במנהטן שנקראו "חומוס פלייס". אחד הקינוחים שהוגשו במקום היה המלבי הקלאסי - פלאן וניל עם שקדים קצוצים וגרנדין שמשדרג. מאז ומתמיד זו היתה אחת המנות האהובות עליי וגם ישראלים שאכלו אצלי אמרו שזו מנה שתמיד מזכירה להם את הבית. כשסושיסמבה יצאה לדרך לא הסכמתי לוותר על המלבי, ומצאתי דרך לשלב בין המטבח הישראלי הפשוט והטוב למטבח הברזילאי הצבעוני והחושני: את הקרם שדרגתי עם חלב קוקוס, ופירות היער הטריים נותנים למנה טוויסט מרענן ומלא תשוקה", מספר רז.לא מוותר על המלבי. ניצן רז (צילום: שי בן אפריים) מלבי קוקוס מצרכים ל-4 מנות:200 מ"ל חלב קוקוס400 מ"ל שמנת מתוקה400 מ"ל חלב150 גרם סוכר1 כף מי ורדים100 גרם קורנפלור1/2 כוס פירות יער טריים100 גרם בוטנים קלויים קצוצים1  חבילת גלידת פיסטוק

אופן ההכנה:1. מערבבים בקערה חצי מכמות החלב והקורנפלור עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.2. מחממים בסיר, על אש בינונית, את חלב הקוקוס, השמנת, מי הורדים וחצי מכמות החלב עד שהנוזל מגיע לרתיחה.3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבלילה לסיר תוך כדי בחישה. מבשלים עד שהנוזל מסמיך למשך כ-5 דקות.4. יוצקים את הנוזל לכוסות עד ל-2/3 מגובה הכוס ומכניסים למקרר למשך כשעה וחצי.5. מפזרים מעל את פירות היער הטריים ושברי הבוטנים הקלויים ומניחים מעל כל גביע מלבי כדור גלידת פיסטוק.מלבי קוקוס - לגרסת הדפסהשמח בעין ובבטן. מלבי קוקוס (צילום: שי בן אפרים)

*#