מתכונשף: פטה כבדים בציפוי סומסום שחור של ניר צוק

השף ניר מציג את אחד המתכונים האהובים עליו ממסעדת קורדיליה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

ניר צוק ניהל בעברו מתחם קולינרי ביפו אשר נושא את שמו וכלל ארבעה בתים - מסעדת  נפוליאון פטיסרי והג'אפה בר, קורדיליה וביסטרו נועה שנסגרו כולן. בנוסף, היה שותף גם במסעדת עולי ציון בעיר, לפני סגירתה.

מנת פטה כבדים בצפוי סומסום שחור הוגשה כחלק מהתפריט של מסעדת קורדיליה. מדובר במנה קלאסית שניר באופן אישי מאוד אוהב לאכול, ועל כן היא קיימת בתפריט של המסעדה כבר 12 שנה, מיום הולדתה הראשון. אמנם זו לא מנה שמותאמת לאלה ששומרים על משקלם, אבל גם לקפדנים ביותר יהיה קשה להתאפק.

מצרכים:

300 גרם כבדים
100 גרם חמאה
שומן אווז מומס לטיגון או כף שמן
כף גדושה של שומן אווז
1 כף פלפל מדגסקר
מלח ופלפל שחור גרוס
כף קסיס
סומסום שחור

אופן ההכנה:

1. מבשלים על אש נמוכה את הכבדים בשומן אווז או בכף שמן כ-12 דקות, מכבים את האש ומשאירים להתקרר.
2. במעבד מזון טוחנים את הכבדים הקרים יחד עם שומן האווז, החמאה, מלח, פלפל וקסיס.
3. מעבירים את התערובת לכלי גדול ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הפלפל מדגסקר, מכניסים לטרין (תבנית מאורכת) ומקררים.
5. לאחר קירור עוטפים את הפטה בשומשום שחור.
6.  מגישים בתוספת ריבה לפי הטעם, פרוסות צנימים וקורנישונים קטנים בצד.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ