${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פטה כבדים בציפוי סומסום שחור של ניר צוק

השף ניר מציג את אחד המתכונים האהובים עליו של מסעדת קורדיליה

תגובות

ניר צוק מנהל מתחם קולינרי שביפו אשר נושא את שמו ומונה ארבעה בתים - מסעדת השף קורדיליה, ביסטרו נועה, נפוליאון פטיסרי והג'אפה בר. בנוסף, הוא שותף גם במסעדת עולי ציון בעיר.מתכוני שף - למתכונים נוספים» סלט פאפאיה של בית תאילנדי» טאג'ין לוקוס ופירות ים של ויקטור גלוגר» פילה דניס בגרגרי חומוס של אידי ישראלוביץ'מנת פטה כבדים בצפוי סומסום שחור מוגשת כחלק מהתפריט של מסעדת קורדיליה. מדובר במנה קלאסית שניר באופן אישי מאוד אוהב לאכול, ועל כן היא קיימת בתפריט של המסעדה כבר 12 שנה, מיום הולדתה הראשון. אמנם זו לא מנה שמותאמת לאלה ששומרים על משקלם, אבל גם לקפדנים ביותר יהיה קשה להתאפק.קורדיליה - לשעות פעילות ולכל הפרטים

מצרכים:300 גרם כבדים100 גרם חמאהשומן אווז מומס לטיגון או כף שמןכף גדושה של שומן אווז 1כף פלפל מדגסקרמלח ופלפל שחור גרוסכף קסיססומסום שחור

אופן ההכנה:1. מבשלים על אש נמוכה את הכבדים בשומן אווז או בכף שמן כ-12 דקות, מכבים את האש ומשאירים להתקרר.2. במעבד מזון טוחנים את הכבדים הקרים יחד עם שומן האווז, החמאה, מלח, פלפל וקסיס.3. מעבירים את התערובת לכלי גדול ומערבבים היטב.4. מוסיפים את הפלפל מדגסקר, מכניסים לטרין (תבנית מאורכת) ומקררים.5. לאחר קירור עוטפים את הפטה בשומשום שחור.6.  מגישים בתוספת ריבה לפי הטעם, פרוסות צנימים וקורנישונים קטנים בצד.

פטה כבדים בציפוי סומסום שחור - לגרסת הדפסהזהב שחור. פטה כבדים בציפוי סומסום שחור (צילום: מור סגל)

*#