טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: בריוש שוקולד של קייק ארט

זה הזמן לפינוק אמיתי: מתכון לבריוש שוקולד של קייק ארט

תגובות

קייק ארט הוא בית קפה וקונדיטורייה כשרה בתל אביב. המקום ידוע בזכות המאפים הטעימים שלו, ביניהם: עוגות, עוגיות, קרואסונים ובריושום - כמו זה המובא כאן. » קייק ארט - לשעות פעילות ולכל המידע» מתכוני שף - למתכונים נוספים» מתכונשף: גבעה ירוקה של מסעדת NG» מתכונשף: עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה של קרין גורן» מתכונשף: Black - ההמבורגר של צחי בוקששתרהקונדיטור שמעון לוי מבית קייק ארט: "בחרתי במנה של הבריוש כי מדובר בעוגה הכי מנחמת שאני יכול לחשוב עליה. בצק הבריוש המדהים בשילוב של שוקולד משובח הופך כל סיום של ארוחה להנאה מתמשכת. הבריוש בעיקר מזכיר לי את ההתחלה שלי בקונדיטוריה, אני חושב שזו העוגה שבה החלטתי שהמקצוע הזה הוא בדיוק בשבילי".בריוש שוקולד באדיבות הקונדיטור שמעון לוי, קונדיטוריית Cake Artמצרכים:                                                                           400 גרם קמח (3 כוסות ו- 2 כפות)80 גרם סוכר (7 כפות)8 גרם מלח (כפית ורבע)3 ביצים50 מ"ל חלב (רבע כוס)15 גרם שמרים לחים140 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדרשוקולד איכותי למריחהחופן אגוזי מלך קצוציםביצה  טרופה להברשהסירופ סוכר- חצי כוס סוכר מבושל בחצי כוס מים (ללא גבישי סוכר)אופן ההכנה:1. מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, הסוכר והביצים יחד עם החלב והשמרים ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלה של מסה אחידה.2. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד כדקה.3. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה לבצק ומערבבים כחמש דקות, עד שהחמאה משתלבת עם הבצק ומתקבל בצק אחיד.4. מוציאים את הבצק, ועוטפים אותו בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך שעתיים.5. פותחים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של כחצי ס"מ, מורחים בשוקולד למריחה, מפזרים אגוזים ומגלגלים לצורת רולדה.6. חותכים את הרולדה ל-4 חלקים שווים ומניחים את בתבנית בצורה רוחבית.7. מורחים קלות בביצה, מניחים את העוגה בצד ל 2-3 שעות להתפחה עד הכפלת נפחה.8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לכ-30 דקות.9. מורחים קלות את העוגה האפויה בסירופ סוכר.בריוש שוקולד - לגרסת הדפסהאו לה לה. בריוש שוקולד ( צילוםף תומר יקותיאל)

*#