מתכונשף: חריימה

סיר, תבשיל מהביל, אדום, חריף נעים, מתקתק מעגבניות שרי - השפית מרב דוידסון עם מתכון לחריימה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מסעדת ושתי אמנם כבר לא קיימת, היא הצליחה להותיר חותם על עולם הקולינריה הישראלי. בראש המסעדה עומדת השפית מרב דוידסון, בת 23. דוידסון היא קונדיטורית בהכשרתה ואת ניסיונה צברה במשך שנה וחצי במסעדת מחניודה הירושלמית.

"אני חושבת שהמנה הזאת מספקת מענה לכל דרישותיי מאוכל" אומרת דוידסון. "סיר, תבשיל מהביל, אדום, חריף נעים, מתקתק מעגבניות שרי, כל הירקות מטופלים כמו שצריך עטופים בפפריקה - הרמוניה מושלמת! והדג שלא מקבל שום צריבה מתבשל בתוך התבשיל ומתקבל רך רך. והחלה כמובן, שנועדה בדיוק בשבילו".

חריימה

מריכיבים
ל-6 מנות:

קילו וחצי דג (איזה שאוהבים, בורי, לוקוס, מוסר...)מפולט ובלי עצמות, מחולק למנות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות בעובי סנטימטר
1 גמבה אדומה ו-1 גמבה צהובה קלופות (עם קולפן) וחתוכות לחתיכות גסות
5 שיני שום שלמות קלופות
1 פלפל צ'ילי פרוס (פחות או יותר לפי מידת החריפות)
1 קילו עגבניות שרי תמר חצויות
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה (אפשר גם פפריקה מעושנת)
כוכב אניס
פרוסות לימון דקות
חצי כוס שמן קנולה
כוס מים
חצי כוס כוסברה 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב, ומוסיפים חצי כוס שמן.
2. מתחילים לטגן את הגזר, הכרישה והגמבות. אחרי שהירקות השחימו, מוסיפים את השום והפלפל חריף. מטגנים עוד כשתי דקות, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים טוב טוב עם כף עץ ומטמיעים אותה בתוך השמן.
3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים אותן פנימה. כשהעגבניות מקבלות קצת צבע ומתחילות להתפרק מוסיפים את המים ומתבלים במלח ובכוכב אניס.
4. מניחים את הדגים בסיר, ומעל הכל את פרוסות הלימון.
5. מבשלים את החריימה עוד כ-15 דקות או עד שהדגים מוכנים.
6. מגישים את החריימה עם פרוסת חלה ומפזרים כוסברה על הדגים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ