מתכונשף: חריימה של מסעדת ושתי

סיר, תבשיל מהביל, אדום, חריף נעים, מתקתק מעגבניות שרי - השפית מרב דוידסון עם מתכון לחריימה

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

מסעדת ושתי אמנם לא קיימת זמן רב, אבל כבר הצליחה להותיר חותם על עולם הקולינריה הישראלי. בראש המסעדה עומדת השפית מרב דוידסון, בת 23. דוידסון היא קונדיטורית בהכשרתה ואת ניסיונה צברה במשך שנה וחצי במסעדת מחניודה הירושלמית. מסעדת ושתי - לשעות פעילות ולכל הפרטיםמתכוני שף - למתכונים נוספים» חציל קנטונזי במשרה יין ואורז של צפרה» קרפצ'יו עגבניות פרובנסל של פרידה קאלו» בריוש שוקולד של קייק ארט

"אני חושבת שהמנה הזאת מספקת מענה לכל דרישותיי מאוכל" אומרת דוידסון. "סיר, תבשיל מהביל, אדום, חריף נעים, מתקתק מעגבניות שרי, כל הירקות מטופלים כמו שצריך עטופים בפפריקה - הרמוניה מושלמת! והדג שלא מקבל שום צריבה מתבשל בתוך התבשיל ומתקבל רך רך. והחלה כמובן, שנועדה בדיוק בשבילו". ממחניודה לושתי. מרב דוידסון (צילום: דנה מאירזון) חריימה מצרכים ל-6 מנות:קילו וחצי דג (איזה שאוהבים, בורי, לוקוס, מוסר...)מפולט ובלי עצמות, מחולק למנות1 כרישה חתוכה לפרוסות1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות בעובי סנטימטר1 גמבה אדומה ו-1 גמבה צהובה קלופות (עם קולפן) וחתוכות לחתיכות גסות5 שיני שום שלמות קלופות1 פלפל צ'ילי פרוס (פחות או יותר לפי מידת החריפות)1 קילו עגבניות שרי תמר חצויות2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה (אפשר גם פפריקה מעושנת)כוכב אניספרוסות לימון דקותחצי כוס שמן קנולהכוס מיםחצי כוס כוסברה אופן ההכנה:1. מחממים סיר רחב, ומוסיפים חצי כוס שמן.2. מתחילים לטגן את הגזר, הכרישה והגמבות. אחרי שהירקות השחימו, מוסיפים את השום והפלפל חריף. מטגנים עוד כשתי דקות, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים טוב טוב עם כף עץ ומטמיעים אותה בתוך השמן.3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים אותן פנימה. כשהעגבניות מקבלות קצת צבע ומתחילות להתפרק מוסיפים את המים ומתבלים במלח ובכוכב אניס.4. מניחים את הדגים בסיר, ומעל הכל את פרוסות הלימון.5. מבשלים את החריימה עוד כ-15 דקות או עד שהדגים מוכנים.6. מגישים את החריימה עם פרוסת חלה ומפזרים כוסברה על הדגים.חריימה - לגרסת הדפסהחם, אדום ועוטף. חריימה של ושתי (צילום: דן פרץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ