גורמה על הכנרת וסדנאות בישול בירושלים: איפה אוכלים השבוע?

וגם: ארוחת סומלייה מיוחדת בטרקלין, תפריט חורף בלה-רוטיסרי, יום הולדת שנתיים לסושיאל קלאב, נשים אוכלות המבורגרים בלופט והמון יינות בטאפאס בשוק

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

המלצות קולינריות טעימות במיוחד מחכות לכם השבוע, בתפריט: טעימות יינות מיוחדים של יקבי רמת הגולן בטאפאס בשוק, חגיגות יום הולדת שנתיים לסושיאל קלאב, ארוחות סומלייה מיוחדות בנות 11 מנות ובליווי יין מתאים בטרקלין, תפריט החורף החדש של לה-רוטיסרי, תחרות אכילת המבורגרים לנשים בלופט, סדנאות בישול ובירה מיוחדות בירושלים ועיסקיות במסעדת הדגים בנמל עין גב.

סדנאות בישול בירושלים במסגרת אירועי שאון חורף, יתקיימו ביום שני, 27.2, ברחבי ירושלים סדנאות בישול שונות:» יוסי בן דיין, השף הראשי של בית הספר הגבוה לגסטרונומיה, יעביר סדנת שף בסגנון בלקני. בסדנה הוא ילמד להכין מאכלי גורמה מהמטבח הבלקני, וגם מאכלים שמגיעים בתוך פיתה. בשעה 22:30, יתקיים במקום רייב בלקני בניצוחו של DJ BALKADAN. תל אביב בר, רחוב יפו 30, החל מהשעה שעה 20:30.» השפים של בר העלייה יצאו מהמטבח אל פרונט המסעדה ויעבירו סדנה לבישול בשר קורנביף. לאורך כל הלילה, המלצרים יעשו סטנד אפ לקהל.בר העלייה, הלני המלכה 9, בשעה 21:00.» ארם דקל, בעל מבשלת הבירות "אביר האלה" יציע קורס מזורז ביצור בירה ביתית. ארם יסביר על שיטות שונות בייצור בירה, ויערוך הפקה מזורזת של בישול בירה. כל אדם יצא עם בירה מבוקבקת מעשיי ידיו. במהלך הערב יחולקו טעימות שונות של בירות מיוחדות ותיערך מסיבה ישראלית עד השעות הקטנות.Mitte, הורקנוס 9, בין השעות 21:00-23:00.שאון חורף - לכל הפרטים

תפריט חדש במסעדת הדגים בעין גב מסעדת הדגים בנמל עין גב מתחדשת בתפריט חדש התפריט שיצר השף עוזי בן. התפריט כולל: מרק מחמם בטעמים; חציל קלוי על האש; מבחר סלטים; טריו כנרת -פילה בורי פילה אמנון וסרדינים; המושט של עין גב; נתח סלמון צלוי על גריל; פילה סלמון וחציל בגרידת לימון; ספגטי פומודורו ברוטב עגבניות; ספגטי אלפרדו ברוטב שמנת פטריות ועוד. בנוסף, מציעים במסעדה מנות מיוחדות שיוגשו בימים ראשון עד חמישי בין השעות 17:00-21:00, הכוללות למנה ראשונה - מרק היום (מרק עדשים/ מרק משי מרוקאי/ מרק בטטה ומליסה) וחמישה סוגי סלטי הבית. מנת דג לבחירה: פילה אמנון בשילובים שונים: חציל קלוי וגבינה בולגרית/ קולי פלפלים/ ראגו שום, פילה סלמון ברוטב שומשום ושמנת צלפים, קבב דג על שיפודי עץ עם נגיעות טחינה גלילית ובצל מטוגן ותוספות. היכן: מסעדת הדגים בנמל עין גב - נמל עין גב, מזרח הכנרת. מתי: ימים א'-ה', בין השעות 17:00-21:00. מחיר: בהתאם למנות.גורמה על ים כנרת. מסעדת הדגים בנמל עין גב (צילום: אקוש קרמר)

יום הולדת שנתיים לסושיאל קלאב לקראת חגיגות יום ההולדת רקחו יוצרי המסעדה פסטיבל של שלושה ימים, כשבימים ראשון ושני יתקיימו ארוחות עם חומרי גלם מיוחדים שיצר השף מיכאל גרטופסקי ומשקאות יוקרתיים שנרקחו על ידי המאסטר ברמן מוש בודניק. ביום השלישי של החגיגות תתקיים ארוחה חגיגת שתהפוך לקוקטייל פארטי.  במסגרת החגיגות יגישו בנוסף לתפריט הקבוע תפריט ספיישלים חגיגיים עם מנות: אוייסטרים על קרח בויניגרט שמפנייה ויוזו (28 שקלים); "crudo" – צלחת דגים נאים כמו באיטליה (72 שקלים); לחמניות סיניות מאודות במילוי סלט ברווז אסייתי (34 שקלים); רביולי ענק במילוי שרימפס וביסק סרטנים מוקצף (66 שקלים); סלט של שוק טלה צלוייה, רוקט וסלסה ורדה (72 שקלים); חצי לובסטר מושחם בחמאה חומה, צ'ילי ועשבים (180 שקלים); פסטה שחורה מסרדיניה עם תמנון, קלמרי ובוטרגו (84 שקלים) ומנות נוספות. היכן: סושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביב. מתי: 26-28.2.מחיר: בתאם למנות. שלושה ימים של שכרון חושים. אויסטרים בסושיאל קלאב (צילום: בועז לביא) טועמים יינות בטאפאס בשוק יקבי רמת הגולן מציעים חוויית טעימות של יינות לא שגרתיים דוגמת יינות מתיישנים ממרתף היקב, יינות מכרם יחיד ויינות מזנים מיוחדים. הטעימות ייערכו במסעדת טאפאס בשוק בנמל תל-אביב בימים שני ושלישי, 27-28.2. במהלך האירוע יגישו במסעדת טאפאס בשוק תפריט אוכל מיוחד, שיתאים באופן מושלם ליינות. היכן: טאפאס בשוק - שוק הנמל, תל אביב.מתי: ימים שני-שלישי, 27-28.2.מחיר: לחיים. טאפאס בשוק (צילום: דודו בכר)ארוחת סומלייה בטרקלין בטרקלין - ביסטרו בשר ויין מציעים לסועדים את החיבור האולטימטיבי בין בשר משובח ליינות בוטיק. השף משה יוחנן והסומלייה יוסי בן אודיס רקחו תפריט זוגי של 11 מנות איכות קלאסיות המוגשות לצד מבחר יינות המותאמים למנות אלו. בתפריט ארוחת סומלייה: ארטישוקים אפויים בטאבון בלווי גבינת סאנט מור (אפשר בלי הגבינה); קורנביף ביתיף רוסטביף סינטה; פטה כבדי עוף בקרסט תאנים תמרים ופירות יבשים; נתח קצבים המוגש MR עם מלח אטלנטי; סינטה לצריבה על חלוק נחל לוהט, או סטייק רוקה וקינוח אישי לבחירה. התפריט יוגש בלווי הסבר קצר על כל מנה ועל היינות שמותאמות לה. את הארוחה ניתן לקבל  מידי ערב בליווי הסבר בעברית או באנגלית ובשפות סינית יפנית צרפתית או איטלקית (בתאום מראש).היכן: הטרקלין - נחלת בנימין 41, תלן אביב. מתי: יש לתאם מראש.מחיר: 250 שקלים לסועד.

לוהט. אנטריקוט בוער בטרקלין (צילום: גלית טרגר) מוזס מחלקת פרסים רשת מוזס משתפת פעולה עם פפסי מקס במיזם Moses lucky bastard. הפעילות כוללת עשרות פרסים והפרס הראשון: מפתחות למכונית חדשה. במהלך השבועות הקרובים, כל סועד שיזמין ארוחה או משלוח ב-50 שקלים יהיה זכאי לכרטיס השתתפות בהגרלה של מוזס. אם מזמינים ב-100 שקלים מקבלים שני כרטיסים להשתתפות בהגרלה וכך הלאה. בהזמנה של בקבוק פפסי מקס בארוחה יהיו זכאים הלקוחות לשובר הגרלה נוסף על כל בקבוק. הפרס הראשון: מכונית פיז'ו 107. בין היתר, יוגרלו בין המשתתפים עשרות פרסים נוספים כגון: חופשות זוגיות בארץ ובחו"ל, מסכי פלזמה, טאבלטים, מקררי מיני של פפסי מקס, טיפולי ספא ועוד. פרטים נוספים ותקנון התחרות בסניפי הרשת ובעמוד הפייסבוק של רשת מוזס.היכן: רשת מוזס - לרשימת הסניפים.מתי: עד לתאריך 8.4.מחיר: כל הזמנה ב-50 שקלים זכאית לכרטיס הגרלה. בא עם צ'יפס ורכב בצד. ארט בורגר של מוזס (צילום: שי בן אפריים) תפריט חורף בלה רוטיסרי מסעדת הגורמה לה רוטיסרי, משיקה תפריט חורף חדש. השף הראשי רודריגו גונזלס-אליאס הוסיף טעמים אסייתיים ואפריקאים לתפריט החדש, תוך שימוש במרכיבים טריים ומובחרים שקיימים בשוק, כמו לוקוס בגריל על מצע של אטריות הדרים, טריאקי ופטריות שיטאקי וטונה טטאקי מאקי סושי, לצד מבחר של מנות מהמטבח המרוקאי הכוללות טאג'ין טונה, טאג'ין עוף וטאג'ין כבש.היכן: לה רוטיסרי - מנזר נוטרדם, ירושלים.מחיר: בהאם למנות.

מהמזרח לירושלים. טונה טטאקי (צילום: דניאל פרלמן)

נשים אוכלות המבורגר בלופט לרגל יום האישה, תארח מסעדת לופט בראשון לציון תחרות מיוחדת במינה - אליפות הארץ באכילת מיני-המבורגרים, לנשים בלבד! האליפות תיערך ביום שני, 27.2 ותכלול מוזיקה טובה, בירות ויינשטפן ומגשים של מיני המבורגרים שיסתובבו ברחבי המרפסת בה תתקיים האליפות. האליפות תתקיים במתכונת של "אכול כפי יכולתך" בפרק זמן נתון, והמתמודדת אשר תסיים ראשונה תזכה בלילה זוגי בצימר. את הערב תנחה מעיין פורטר וזהות השופטים המפורסמים נשמרת בשלב זה בסוד. יש להרשם מראש. היכן: לופט - משה בקר 15, ראשון לציון. טלפון: 03-9563216.מתי: יום שני, 27.2, בשעה 19:30. מחיר: ההשתתפות ללא תשלום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ