בראנץ', בראנץ' ולקינוח - בראנץ': המלצות טעימות לסופ"ש

שאול בן אדרת מתארח במרינדו, בראנץ' מפנק במלון ענבל בירושלים, בראנץ' יהודי בקפה גידי בתל אביב, שלג באגאדיר, טעימות יין ב BIN 281 ובראנץ' שחיתות בגוסטו האיטלקיה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
טלי קושניר, עכבר העיר

את סוף השבוע תוכלו לפתוח בארוחת שפים מיוחדת במסעדת מרינדו שבעין גב, ולהמשיך במגוון ארוחות בראנץ' מפנקות במלון ענבל בירושלים, בקפה גידי ובגוסטו האיטלקיה, להנות משלג במסעדות אגאדיר בתל אביב, לטרוף בשרים בסיטארה, ולקינוח, לטעום יינות בחגיגות השנה ל-BIN 281 בתל אביב.

» ארוחות בוקר מסביב לעולם» הבורקס הטובים בתל אביב» הנקניקיות הטובות בתל אביב» השקשוקות הטובות בתל אביב

ארוחת שפים על הכנרת

השף שאול בן-אדרת (קימל, קימל בגלבוע, התרנגול הכחול) מתארח אצל השף גיא בן שמחון במסעדת מרינדו בנמל על שפת הכנרת. השניים ייצרו ארוחת שפים בה יעברו מוטיבים אורבניים וכפריים אותנטיים בכל טעם ובכל מנה. בין המנות שיוגשו בארוחה: קפוצ'ינו של ארטישוק ירושלמי ושמן כמהין; סלט סלק טרי; סלט עשבים- נענע, כוסברה, פטרוזיליה, צנוברים, שמן זית, מיץ לימון וטחינה גולמית; נתח קצבים; כבדי עוף על עדשים שחורות מעושנות וטחינה גולמית; עצמות מח במילוי טרטר אנטריקוט;  שאוורמה טלה, בתוספת הום פרייז תפוחי אדמה באיולי זעפרן וצ'ילי; ולקינוח - מדליוני וניל עם פירות יער, מקרון צרפתי, בר אגוזים, רול שוקולד ברולה.

היכן: מרינדו - עין גב. מתי: יום חמישי, 23.2, בשעות 19:00 ו-21:30.מחיר:  189 שקלים לסועד, כולל יינות מיקב דלתון שילוו את הארוחה כולה.גורמה על ים כנרת. שאול בן אדרת (צילום: אביעד הרמן)

שלג באגאדיר והרי התחזית: ביום שישי, 24.2 יהיה שלג בתל-אביב. מסעדת אגאדיר אמבסיאגאדיר הוטל שבתל אביב מסדרות לכם בוקר מושלג קרוב לבית. החל מהשעה 08:00 בבוקר יסודרו ערימות שלג במסעדות ויכניסו אווירת חו"ל בלב העיר. במהלך היום המושלג יוגש התפריט הקבוע של שתי המסעדות. היכן: אגאדיר אמבסי - בן יהודה 120, תל אביב. אגאדיר הוטל - נמל תל אביב. מתי: יום שישי, 24.2, החל מהשעה 08:00. מחיר: בהצאם למנות. שוויץ זה כאן. אגאדיר אמבסי (צילום: יעל רייף)סוף שבוע בשרים בסיטארה שף מסעדת סיטארה, יניב אבן, יצר תפריט מיוחד על טהרת הבשר שכולל נתחי בשר מובחרים אשר נבחרו בקפידה ומובאים במיוחד עבור סוף שבוע זה מחוות גידול בקר ברמת הגולן. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו: סופלקי של שוק טלה עם ירקות קלויים מוגש על פיתה עם יוגורט וטחינה (68 שקלים); רביולי מרגז עם רוטב עדין, בצל סגול, צ'ילי ונענע (52 שקלים); פסטייה טלה עם פירות יבשים בתיבול עדין של כמון וקינמון (62 שקלים); סינטה צרובה עם מח עצם, עגבניות שרי וקרם שעועית עדינה (72 שקלים); פורטרהאוס - 600 גרם עם צ'יפס ביתי, שום וצ'ימיצ'ורי (230 שקלים); "פלטת קרניבורים" - פילה בקר, סינטה, אנטריקוט, שקדי עגל ואסאדו עם שיפודי ירקות קלויים ורוטב יין אדום - מתאימה ל 3-4 סועדים (360 שקלים).היכן: סיטארה- רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב. מתי: ימים ו'-שבת, 24-26.2.מחיר: בהתאם למנות. תאוות בשרים. פלטת קרניבורים בסיטארה (צילום: לירון וייסמן)

בראנץ' במלון ענבל

מסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מזמינה אתכם ליהנות בסוף השבוע מארוחת בראנץ' עשירה ומגוונת. הארוחה כוללת מגוון של סלטים וגבינות, המלווים בשפע של לחמים הנאפים במקום, מיצים טבעיים, קישים ופשטידות, וכן מבחר פירות וקינוחים מיצירותיו של השף קונדיטור והשף הראשי של מלון ענבל, מוטי בוחבוט.

היכן: סופיה - ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים. מתי: כל יום שישי, בין השעות 10:00-14:00. מחיר: 89 שקלים. איך אתם מתחילים את הבוקר? (אילוסטרציה: dreamstime)בראנץ' יהודי בקפה גידי

קפה גידי  יגיש מידי שישי בראנצ' של אוכל יהודי מסורתי. הארוחה תכלול מנה עיקרית ולצדה שלל סלטים, דגים מעושנים וחלות. בין המנות העיקריות: לטקס - לביבות תפוחי אדמה מוגש עם שמנת חמוצה ורסק תפוחי עץ; קרפלך תפוחי אדמה - מוגש עם בצל מטוגן ושמנת; תפוחי אדמה עם שמאלץ, הרינג תוצרת בית ושמנת חמוצה סמיכה; גפילטע פיש תוצרת בית מוגש עם חזרת חריפה ועוד. לצדם ניתן יהיה ליהנות מקיגל, סלט ביצים ובצל מטוגן, דגים מעושנים, סלט תפוחי אדמה, קומפוט, חלות רגילות ומתוקות, חמאה, ריבה תוצרת בית. היכן: קפה גידי - פרישמן 20, תל אביב.מחיר: 68 שקלים לסועד, 130 שקלים לזוג.מתי: מידי יום ו', בין השעות 11:00-15:00. בוקר יהודי. לטקס (אילוסטרציה: dreamstime)בראנץ' סופ"ש בגוסטו

במסעדה האיטלקית גוסטו משיקים תפריט ארוחות בוקר לסופי שבוע. בתפריט: גוסטו בנדיקט - אבוקדו עגבניה מתובלים בשמן זית ולימון, עליהם סלמון מעושן, ביצה עלומה וזילוף של רוטב גרמולטה (45 שקלים); קוקוט פרושוטו - ביצה עלומה אפויה בתנור עם תערובת גבינות, עטופה בפרושטו (42 שקלים); סנדביץ פריטטה - לחם שיפון עם פריטטת ירק, גבינת מוצרלה, שינקן ורוטב קיסר (39 שקלים); קן הקוקיה - שתי ביצי עין ותרד חלוט על פוקצ'ה אפויה בתנור, מוגש עם פרוסות גבינת פטה ורוטב קיסר בצד (42 שקלים); סלמון ושמנת כמהין - פרוסות סלמון מעושן, מתובל בגרמולטה, צלפים, בצל סגול ושמן זית, מוגש לצד גבינת שמנת מתובלת בשמן כמהין (49 שקלים). לצד תפריט הבוקר ניתן למצוא גם תפריט קוקטיילים הכולל: מימוזה (19 שקלים); קיר רויאל (19 שקלים); גוד צ'רי מורנינג (29 שקלים); ספארקלינג ביטר (25 שקלים) ועוד. היכן: גוסטו - שדרות ח"ן 59, פינת פרישמן, תל אביב. מתי: ימי שישי ושבת, 09:00-13:00. מחיר: בהתאם למנות. ארוחת בוקר של אלופים. גוסטו בנדיקט (צילום: בועז לביא) BIN 281 חוגג יום הולדת שנהמתחם היין BIN 281, שנמצא בצפון רחוב דיזינגוף בתל אביב, חוגג יומולדת שנה. החגיגה תתקיים ביום שישי ה- 24.2 בין השעות 11:00-16:00 ותכלול פסטיבל יינות, מבצעים והפתעות נוספות. במרכז החנות יוצבו מספר דוכני טעימה מיקבים מגוונים מהארץ והעולם, ויוצעו מבצעים אטרקטיביים של 2 או 3 בקבוקי יין ב-100 שקלים. היכן: BIN 281 - דיזנגוף 281, תל אביב.מתי: יום ו', 24.2, בין השעות 11:00-16:00.מחיר: הכניסה והטעימות היא ללא תשלום.עד 120. בין 281 (צילום: דניאל וקסלר)

קבלת שבת בנוסח ברזילאי בויינברג

במסגרת הקרנבל הברזילאי שחוגג הויינברג עד סוף חודש פברואר, הסועדים מוזמנים לחגיגה ברזילאית אותנטית ביום שישי, החל מהשעה 13:00. את פני הלקוחות יקבל מעגל של כ-15 רקדני קפוארה שיעשו שמח ויכניסו אתכם לרוח הקרנבל. בנוסף, לסועדים יוצעו קפרינייה ופיז'ואדה ב-50 שקלים, ושאר מנות ברזילאיות מיוחדות לקרנבל. היכן: ויינברג - בן יהודה 106, תל אביב.מתי: יום שישי, 24.2, בין השעות 13:00-17:00.מחיר: קפירינייה ופיז'ואדה - 50 שקלים. חגיגה. קרנבל ברזילאי בויינברג (צילום: בני גם זו לטובה)

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ