שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
עכבר העיר

השף יואב בלימן מנהל את המטבח של מסעדת פרידה קאלו כבר שלוש שנים וחצי. במהלכן, הוא יצר תפריט ישראלי - לטיני המושתת על מנות ראשונות ואחרונות. אל פרידה קאלו הוא הגיע עם ניסיון של שלוש שנים במטבח של מסעדת כתית (מאיר אדוני), מתוכן כשנתיים בתור הקונדיטור הראשי של המסעדה בכפר רות ובנצר סרני. בין המנות המפורסמות במסעדת פרידה קאלו היא מנת קרפצ'יו עגבניות פרובנסל. יואב בלימן מספר על המנה: "לפני שפתחתי את המסעדה חיפשתי מנה צמחונית לתפריט. זכרתי שבכתית עשינו סוג של עגבניות מיובשות שמאוד אהבתי. עשיתי את העגבניות בצורה קצת שונה ויותר פשוטה. הזמנתי חברים הביתה ועשיתי שתי ורסיות של המנה. אחת בסגנון קרפצ'יו ואחת בסגנון סלט - שתי המנות עם אותם מרכיבים בדיוק. פה אחד נבחרה המנה שהוגשה בסגנון קרפצ'יו ומאז היא מככבת בתפריט המסעדה מיומה הראשון".

» סלט פאפאיה של בית תאילנדי» טאג'ין לוקוס ופירות ים של ויקטור גלוגר» פילה דניס בחומוס של אידי ישראלוביץ'

בקצב לטיני. פרידה קאלו (צילום: דרור כץ)קרפצ'יו עגבניות פרובנסל 10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים4 שיני שום קלופות ופרוסות2 ענפי טימין2 כפות סוכר חום2 כפות מלח גס1 כף פלפל שחור150 מ"ל שמן זית200 גר' לבנה עיזים/ לבנה אחרת100 גר' קרוטוניםחופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול

אופן ההכנה:1. מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה.2. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ-100 מ"ל שמן זית. 3.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות לכ-3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן.4. לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפרטורת חדר, עושים מהם קרפצ'י באחד משני אופנים: ניתן לפרוס אותן בעזרת סכין או שניתן לסדר אותן בין שתי ניירות אפייה ולדפוק אותן בעזרת פטיש שניצלים. |5. מסדרים את העגבניות על צלחת. בעזרת 2 כפות יוצרים  3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו. מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.קרפצ'יו עגבניות פרובנסל - לגרסת הדפסהלא רק לצמחונים. קרפצ'יו עגבניות פרובנסל (צילום: דניאל לילה)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ