טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פירות ים במרטיני ושמנת עם חציל בלאדי אפוי של גוצ'ה

מעטים השילובים הראויים יותר מפירות ים וחצילים - השף איתן ששון מרשת גוצ'ה עם מתכון של פירות ים במרטיני ושמנת עם חציל בלאדי אפוי

תגובות

השף איתן ששון, 35, הגיע למטבח במקרה במהלך עונת הסנובורד באוסטריה, כשהיה צריך להתפרנס איכשהו. "נדלקתי ומאז אני בתחום" מספר ששון "אני מאד אוהב לאכול (יותר מלבשל) ובשבילי אוכל הוא ערך עליון". ששון מחזיק בתפקיד השף הראשי של גוצ'ה כשמונה שנים מאז הפתיחה של גוצ'ה דיזינגוף

מתכוני שף - למתכונים נוספים» סלט פאפאיה של בית תאילנדי» טאג'ין לוקוס ופירות ים של ויקטור גלוגר» פילה דניס בחומוס של אידי ישראלוביץ'ששון מספר על המתכון: "המתכון נוצר בעצם בהשראת מנה של פירות ים שהיתה בתפריט ברוטב דומה, והחיבור עם החציל קרה ביום שהגיעו מהשוק חצילים יפהפיים וחיפשנו איך להביא אותם לידי ביטוי קרוב ככל האפשר לצורתם המקורית. האפיה בתנור בחום גבוה והשימוש בחציל ״בלאדי״ מדגישים את המתיקות הטבעית שלו, והחיבור עם מרטיני חצי יבש משלים את הסיפור. התגובות במסעדה מעולות והמון לקוחות מבקשים שנוסיף אותה גם לתפריט של המסעדות האחרות של רשת גוצ׳ה".» דה דיינר - גוצ'ה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» גוצ'ה - לרשימת הסניפים"אוכל הוא ערך עליון". גוצ'ה דה דיינר (צילום: בועז לביא) פירות ים במרטיני ושמנת עם חציל בלאדי אפוי

מצרכים: לחציל:2 חצילים בלאדי גדולים (שחורים, מבריקים וקלים ככל האפשר)2 שיני שום קצוץ5-6 גבעולי טימין מופרדים לעלים4 כפות שמן זיתמלח אטלנטי ופלפל גרוס

לפירות ים והרוטב:200 גרם שרימפס מקולף ונקי 400 גרם קלמארי נקי חתוך לטבעות250 גרם מולים טריים שטופים היטב100 גרם ראשי קלמארי נקיים (ניתן לוותר על אחד או יותר ממגוון פירות הים ולהחליפו באחר)

60 גרם (שוט) מרטיני ביאנקו (או ורמוט חצי יבש אחר)250 גרם (1 קופסה) שמנת מתוקה40 גרם חמאה חתוכה ל-2 קוביות1/4 כוס עגבניות מיובשות חתוכות דק (אפשר גם עגבניות לחות)2 שיני שום קצוץחופן עירית קצוצה (1 חבילה)מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה: 1.מכינים את החציל: מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את החצילים לאורכם ומניחים עם ה"פנים" כלפי מעלה בתבנית עם נייר אפיהחורצים את פני החציל שתי וערב (כמו מנגו).2. מתבלים בשמן זית, שום, מלח ופלפל ומפזרים מעל את הטימין. אופים כ-25 דקות עד שבשר החציל רך וצבעו זהוב עד שחום.3. מחממים היטב מחבת רחבה וכבדה (קוטר 30 ס"מ לפחות). אם אין, עדיף לחלק לחצי את המתכון ולהכין בשתי נגלות. 4. מוסיפים חצי מכמות החמאה, את השום והעגבניות המיובשות ומטגנים למשך 10 שניות. 5. מוסיפים את פירות הים ומקפיצים כדקה. 6. מוסיפים מרטיני ומדליקים (פלמבה). 7. לאחר מכן מוסיפים את השמנת ומחזירים לרתיחה. 8. מוסיפים את החמאה שנותרה ומצמצמים את הרוטב למרקם הרצוי. מתבלים במלח ופלפל ומקשטים בעירית

הגשה: יוצקים את הרוטב עם פירות הים על חצי החציל האפוי ומגישים מיד.פירות ים במרטיני ושמנת עם חציל בלאדי אפוי - לגרסת הדפסהלהדגיש את המתיקות של החציל. פירות ים עם חציל של גוצ'ה (צילום: ציון מרק)

*#