אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קרנבל ברזילאי וצ'ימיצ'נגה קמה לתחייה: איפה אוכלים השבוע?

מסעדת צ'ימיצ'נגה חוזרת לחיים, דלאל מארחת טופ שף ספרדי, סושי סמבה מצטרפת לחגיגות הקרנבל, מנות חדשות בסושיאל קלאב, עיסקיות צהריים משתלמות ברגב, תאוות בשרים בברטי, חגיגת פנקייק בקפה יפו ויומולדת שנה שמח לליליות ביסטרו

תגובות

כשהטמפרטורות בחוץ לא יציבות, גם במטבחים סוער. החל בעיסקיות צהריים חדשות וטעימות במסעדת רגב, מנות חדשות בסושיאל קלאב, שבוע יום הולדת לליליות ביסטרו, שף סרג'יו פרז שמתארח במסעדת דלאל, קרנבל ברזילאי בסושי סמבה, סדנאות בישול באלתנור, ארוחת בשרים מיוחדת בברטי, חגיגות יום הפנקייק הבינלאומי בקפה יפו וצ'ימיצ'נגה האלמותית חוזרת לחיים במסעדת צפרה. כדאי לצאת לאכולשפים מבשלים בדלאל השף סרג'יו פרז מספרד יתארח במסעדת דלאל ביום שני ה- 20.2. פרז הוא שף הבית של אחד היקבים המובילים בספרד – יקב ברוניה. פרז עבד באל בולי, נובו מדריד, התמחה במסעדות עטורות כוכבי מישלן בניו יורק, שימש כשף השגרירות האמריקאית במדריד ומנחה תכנית טלוויזיה על אוכל ספרדי.  ביום שני, החל מהשעה 19:00 יבשלו פרז ושף גולן גורפינקל למסעדת דלאל ארוחה בה ימזגו שני השפים את המטבחים שלהם, את חומרי הגלם שהביאו מסיור מקדים בשוק הכרמל ובשוק לוינסקי, לכדי פיאסטה ספרדית. לכל מנה בתפריט יותאם יין ממגוון היינות של יקב ברוניה (ברוניה קריאנזה, ברוניה ריזרבה, ברוניה גראנד ריזרבה) וכן אפרטיף מבית טיו פפה הספרדי ודג'סטיף נקטר פדרו חימנז. בתפריט: מנות בסגנון סקלופס בציר יין עם ג'לי של יין אדום; סטייק לבן עם קרם תמרים וקוסקוס; בשר סרטנים, קרפ אבוקדו וליקריץ ; קרם שוקולד ותירס ועוד.

היכן: דלאל - שבזי 10, תל אביב.מתי: יום ב', 20.2, בשעה 19:00.מחיר: 250 שקלים לסועד כולל יין. ספרד ושוק הכרמל מתאחדים. מנת שוקולד ותירס של השף פרז (צילום: כריסטוף בייקר)

מנות חדשות בסושיאל קלאב מסעדת סושיאל קלאב מציגה מנות חדשות של השף מיכאל גרטופסקי. בין המנות החדשות ניתן לראות מנות כמו: סלמון בעישון חם על לחם מהגריל, מסקרפונה ועשבים טריים (61 שקלים); סלקים צלויים, יוגורט וגבינת כבשים יוונית בפלאנצ'ה (54 שקלים); קונפי של שוק אווז ובטטות צלויות (89 שקלים); סלט יפני עם אטריות סובה, מלפפונים וסלמון סקין (54 שקלים); ועוד מנות רבות נוספות בספיישלים יום-יומיים מתחלפים. בנוסף יוכלו הסועדים להנות מתפריט קוקטיילים של המאסטר ברמן מוש בודניק. בין הקוקטיילים ניתן למצוא את קוקטייל Rosie Lee – קוקטייל על בסיס ג'ין, ליצ'י, ליים ומי ורדים (42 שקלים);  Made In Brazil – קשאסה מנוערת עם אננס, פסיפלורה ומנגו (42 שקלים);  Frisco Sour – וויסקי אמריקאי, מיץ לימון, בנדקטין ותפוז (44 שקלים) ועוד קוקטיילים נוספים.היכן: סושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביב. מחיר: בהתאם למנות.

מסמר הקלאב. קונפי שוק אווז (צילום: דן פרץ) שבוע של מתנות בליליות ביסטרו ליליות ביסטרו ברעננה חוגגת יום הולדת שנה, ולרגל המאורע מזמינה את הסועדים להנות ממתנות שוות במיוחד. במשך חמישה ימים (19-23.2), יוכלו הסועדים להנות מהטבה אחרת בכל יום:  יום ראשון, 19.2: על כל הזמנה של מנת בשר - מנת בשר נוספת במתנה. יום שני 20.2: על כל הזמנה של מנת דגים - מנת דג נוספת במתנה. יום שלישי 21.2: על כל הזמנה של מנה ראשונה - מנה ראשונה נוספת במתנה. יום רביעי 22.2: על כל הזמנה של בירה - בירה שנייה במתנה. יום חמישי 23.2: על כל הזמנת קינוח - קינוח שני במתנה. בנוסף: שקית הפתעה תחולק לכל אורח וכל קינוח יצא עם נר יום-הולדת.היכן: ליליות ביסטרו - הנשר 1, פינת דרך ירושלים, רעננה. מתי: 19.23.2.מחיר: בהתאם למנות.

ביום שלישי, 21.2, יצויין יום הפנקייק הבינלאומי. בקפה יפו יציינו את המאורע בחגיגת פנקייקים תוצרת המקום. במקום יוגשו לאורך כל היום פנקייקים בגודל בינוני עם תוספות שונות. בתפרטיט: פנקייק קלאסי עם קוביית חמאה וסירופ מייפל (32 שקלים); פנקייק סלמון עם גבינת שמנת, בצל ירוק וצלפים (38 שקלים); פנקייק מושחת עם רוטב שוקולד, קצפת וגלידה (42 שקלים); פנקייק כל טוב עם פירות טריים, קצפת, גלידה ואגוזים מסוכרים (48 שקלים); פנקייק סניקרסעם חמאת בוטנים, רוטב שוקולד, ריבת חלב ושברי בוטנים (48 שקלים).היכן: קפה יפו - עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו.מתי: יום ג', 21.2.מחיר: בהתאם למנות. יום פנקייק שמח (אילוסטרציה:dreamstime)

סדנת אוכל ערבי במסעדת אלתנור מסעדת אלתנור בראשותו של זיאד עבאס עורכת סדנאות אוכל ערבי, במסגרתן, יקבלו המשתתפים סינר ויכנסו למטבח יחד עם שף המסעדה.בסדנאות יינתנו הסברים אודות ירק עונתי כגון: עכוב, עולש, חוביזה ועוד. לאחר מכן יכינו יחד, השף והמשתתפים, תבשילים על בסיס מבחר הירק העונתי. המשתתפים בסדנה יכינו גם כמה ממנות הדגל של המסעדה כגון קבב חלבי, צלעות טלה, כתף ממולא ועוד. לאחר סיום הבישולים, יישבו המשתתפים לארוחה שתכלול כ-15 סוגים של סלטים ו- 5 מנות נוספות (מתוכן לפחות 2 עיקריות). הסדנה תיערך בקבוצות בין 4-30 משתתפים. היכן: מסעדת אלתנור - צומת ריינה. מתי: הסדנה מתקיימת בתיאום מראש בין הימים א'-ה' ובתיאום מראש.מחיר: 170 שקלים למשתתף. לבשל כמו זיאד. קבב חלבי (צילום: דניאל לביא)

*#