קרנבל ברזילאי וצ'ימיצ'נגה קמה לתחייה: איפה אוכלים השבוע?

מסעדת צ'ימיצ'נגה חוזרת לחיים, דלאל מארחת טופ שף ספרדי, סושי סמבה מצטרפת לחגיגות הקרנבל, מנות חדשות בסושיאל קלאב, עיסקיות צהריים משתלמות ברגב, תאוות בשרים בברטי, חגיגת פנקייק בקפה יפו ויומולדת שנה שמח לליליות ביסטרו

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

כשהטמפרטורות בחוץ לא יציבות, גם במטבחים סוער. החל בעיסקיות צהריים חדשות וטעימות במסעדת רגב, מנות חדשות בסושיאל קלאב, שבוע יום הולדת לליליות ביסטרו, שף סרג'יו פרז שמתארח במסעדת דלאל, קרנבל ברזילאי בסושי סמבה, סדנאות בישול באלתנור, ארוחת בשרים מיוחדת בברטי, חגיגות יום הפנקייק הבינלאומי בקפה יפו וצ'ימיצ'נגה האלמותית חוזרת לחיים במסעדת צפרה. כדאי לצאת לאכולשפים מבשלים בדלאל השף סרג'יו פרז מספרד יתארח במסעדת דלאל ביום שני ה- 20.2. פרז הוא שף הבית של אחד היקבים המובילים בספרד – יקב ברוניה. פרז עבד באל בולי, נובו מדריד, התמחה במסעדות עטורות כוכבי מישלן בניו יורק, שימש כשף השגרירות האמריקאית במדריד ומנחה תכנית טלוויזיה על אוכל ספרדי.  ביום שני, החל מהשעה 19:00 יבשלו פרז ושף גולן גורפינקל למסעדת דלאל ארוחה בה ימזגו שני השפים את המטבחים שלהם, את חומרי הגלם שהביאו מסיור מקדים בשוק הכרמל ובשוק לוינסקי, לכדי פיאסטה ספרדית. לכל מנה בתפריט יותאם יין ממגוון היינות של יקב ברוניה (ברוניה קריאנזה, ברוניה ריזרבה, ברוניה גראנד ריזרבה) וכן אפרטיף מבית טיו פפה הספרדי ודג'סטיף נקטר פדרו חימנז. בתפריט: מנות בסגנון סקלופס בציר יין עם ג'לי של יין אדום; סטייק לבן עם קרם תמרים וקוסקוס; בשר סרטנים, קרפ אבוקדו וליקריץ ; קרם שוקולד ותירס ועוד.

היכן: דלאל - שבזי 10, תל אביב.מתי: יום ב', 20.2, בשעה 19:00.מחיר: 250 שקלים לסועד כולל יין. ספרד ושוק הכרמל מתאחדים. מנת שוקולד ותירס של השף פרז (צילום: כריסטוף בייקר)

עיסקיות צהריים ברגב מסעדת רגב מציגה ארוחות צהריים עסקיות במחירים אטרקטיביים. הסועדים יוכלו לבחור מבין שני סוגי ארוחות בתמחור שונה (75 או ב-95 שקלים) האופציה כוללת מנת פתיחה לבחירה: מרק קרם כרובית; לבנה בליווי חציל ושאר ירקות; מבחר עלי חסות ושברי פרמזן; גבינת קממבר עזים אפויה. ועיקרית לבחירה: ניוקי חמאה; רביולי פטה; רביולי חיטה מלאה; פסטה חיטה מלאה; ריזוטו ים תיכוני; ירכי עוף. העסקית ב-95 שקלים כוללת מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית לבחירה מתוך: נתח סינטה פרוס; פילה דג לברק; פילה מוסר ים; נתח סלמון מאודה. תוספת אחת לבחירה מתוך: סלט חסות; פירה; אורז; נתחי תפוחי אדמה. ניתן להזמין 1/2 ליטר בירה בתוספת של 10 שקלים וכוס מיץ סחוט בתוספת של 5 שקלים. היכן: רגב - רחוב תרס"ט 4 א', גן יעקב,תל אביב.מתי: ימים א'-ה' בין השעות 12:00-15:00. מחיר: עיסקיות במחיר 75-95 שקלים. ניפגש ללאנצ'. רביולי פטה (צילום: אנטולי מיכאלו) 

מנות חדשות בסושיאל קלאב מסעדת סושיאל קלאב מציגה מנות חדשות של השף מיכאל גרטופסקי. בין המנות החדשות ניתן לראות מנות כמו: סלמון בעישון חם על לחם מהגריל, מסקרפונה ועשבים טריים (61 שקלים); סלקים צלויים, יוגורט וגבינת כבשים יוונית בפלאנצ'ה (54 שקלים); קונפי של שוק אווז ובטטות צלויות (89 שקלים); סלט יפני עם אטריות סובה, מלפפונים וסלמון סקין (54 שקלים); ועוד מנות רבות נוספות בספיישלים יום-יומיים מתחלפים. בנוסף יוכלו הסועדים להנות מתפריט קוקטיילים של המאסטר ברמן מוש בודניק. בין הקוקטיילים ניתן למצוא את קוקטייל Rosie Lee – קוקטייל על בסיס ג'ין, ליצ'י, ליים ומי ורדים (42 שקלים);  Made In Brazil – קשאסה מנוערת עם אננס, פסיפלורה ומנגו (42 שקלים);  Frisco Sour – וויסקי אמריקאי, מיץ לימון, בנדקטין ותפוז (44 שקלים) ועוד קוקטיילים נוספים.היכן: סושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביב. מחיר: בהתאם למנות.

מסמר הקלאב. קונפי שוק אווז (צילום: דן פרץ) שבוע של מתנות בליליות ביסטרו ליליות ביסטרו ברעננה חוגגת יום הולדת שנה, ולרגל המאורע מזמינה את הסועדים להנות ממתנות שוות במיוחד. במשך חמישה ימים (19-23.2), יוכלו הסועדים להנות מהטבה אחרת בכל יום:  יום ראשון, 19.2: על כל הזמנה של מנת בשר - מנת בשר נוספת במתנה. יום שני 20.2: על כל הזמנה של מנת דגים - מנת דג נוספת במתנה. יום שלישי 21.2: על כל הזמנה של מנה ראשונה - מנה ראשונה נוספת במתנה. יום רביעי 22.2: על כל הזמנה של בירה - בירה שנייה במתנה. יום חמישי 23.2: על כל הזמנת קינוח - קינוח שני במתנה. בנוסף: שקית הפתעה תחולק לכל אורח וכל קינוח יצא עם נר יום-הולדת.היכן: ליליות ביסטרו - הנשר 1, פינת דרך ירושלים, רעננה. מתי: 19.23.2.מחיר: בהתאם למנות.

יום הולדת שמייח! קראנצ' שוקולד של ליליות ביסטרו (צילום: דניאל לילה)קרנבל ברזילאי בסושי סמבה בין התאריכים 19-20.2 תצטרף מסעדת סושי סמבה למסיבה הגדולה והמפורסמת בעולם - הקרנבל הברזילאי. למשך שני ערבים יחגגו אורחי המסעדה באווירה של מוסיקה קצבית, רקדניות ברזילאיות, תלבושות צבעוניות ותפריט ספיישלים מיוחד שתואם את האירוע התוסס והצבעוני. חגיגות הקרנבל  יארחו מדי ערב די. ג'יי בהופעה חיה שינגן מוזיקה אותנטית ושמחה, בליווי רקדניות סמבה ברזילאיות בלבוש צבעוני ומסורתי. בתפריט הקרנבל ניתן למצוא מנות עשירות וצבעוניות ברוח החגיגה: sopa coca – מרק קוקוס עם שרימפס על הגריל; paella style - קדרת מולים וירקות שורש; pork tenderloin – מדליוני פילה לבן ברוטב פלפלים מעושנים; קלמרי ממולא באורז ובייקון; churasqueriya – פלטה לוהטת עם מבחר בשרים בנוסח ברזילאי; fejuada – תבשיל בקר ברזילאי אותנטי עם שעועית שחורה ומנגולד.להשלמת החגיגה, את המנות המיוחדות ילוו קוקטיילים צבעוניים לא פחות: קפירנייה - המשקה הלאומי של ברזיל, קוקטייל מאשקי - ליקר ליצ‘י, וודקה וליקר אפרסק עם מיצי לימון, אננס ולמונגראס וקוקטייל קליאנטה המכיל טקילה, פלפל חריף, ליקר צ‘ילי, לימון טרי ומיץ תפוזים.היכן: סושי סמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב.מתי: 19-20.2.מחיר: בהתאם למנות. אני ושולה בסושי סמבה. קרנבל במסעדה (צילום: שי בן אפריים) צ'ימיצ'נגה חוזרת לחיים יש מסעדות שנסגרות, ויש כאלה שחוזרות לתחייה. במקרה של מסעדת צי'מיצ'נגה החזרה לחיים כבר הפכה למסורת. לאורך שלושה ימים במהלך חודש פברואר, מחזיר אבי קונפורטי את מסעדת צ'ימיצ'נגה ז"ל למטבח בארוחה מיוחדת שתגיש את המנות האהובות ותתקיים במסעדת צפרה. המריאצ'י כבר מחכים לכם. היכן: צפרה - יגאל אלון 96, תל אביב.מתי:  23-25.2.מחיר: בהתאם למנות. מקימים לתחייה. מסעדת צפרה (צילום: דודו בכר)

תאוות בשרים בברטי ביום שלישי יתארח השף יוסי שרף במסעדת ברטי, לערב של תענוגות בשרים ויינות אדומים. בין המנות שיוגשו: ברוסקטה רוסט אנטריקוט עם מח עצם בגריל, קונפי שום וצנון חורף; מוח עגל עם תפו"א מדורה, חובזה בצל חרוך ולימון כבוש; שפונדרה עגל בגריל פחמים עם ירקות שרופים וציר בקר, מוגש על פרנה; זנב שור בבישול איטי עם פטריות פורצ'יני, ירקות שורש, סלט עדשים שחורות, פול וכוסברה ומנות נוספת. היכן: ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביב. מתי: יום שלישי, 21.2.מחיר: מנות הספיישל ינועו בין 55-95 שקלים. חגיגות פנקייק בקפה יפו

ביום שלישי, 21.2, יצויין יום הפנקייק הבינלאומי. בקפה יפו יציינו את המאורע בחגיגת פנקייקים תוצרת המקום. במקום יוגשו לאורך כל היום פנקייקים בגודל בינוני עם תוספות שונות. בתפרטיט: פנקייק קלאסי עם קוביית חמאה וסירופ מייפל (32 שקלים); פנקייק סלמון עם גבינת שמנת, בצל ירוק וצלפים (38 שקלים); פנקייק מושחת עם רוטב שוקולד, קצפת וגלידה (42 שקלים); פנקייק כל טוב עם פירות טריים, קצפת, גלידה ואגוזים מסוכרים (48 שקלים); פנקייק סניקרסעם חמאת בוטנים, רוטב שוקולד, ריבת חלב ושברי בוטנים (48 שקלים).היכן: קפה יפו - עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו.מתי: יום ג', 21.2.מחיר: בהתאם למנות. יום פנקייק שמח (אילוסטרציה:dreamstime)

סדנת אוכל ערבי במסעדת אלתנור מסעדת אלתנור בראשותו של זיאד עבאס עורכת סדנאות אוכל ערבי, במסגרתן, יקבלו המשתתפים סינר ויכנסו למטבח יחד עם שף המסעדה.בסדנאות יינתנו הסברים אודות ירק עונתי כגון: עכוב, עולש, חוביזה ועוד. לאחר מכן יכינו יחד, השף והמשתתפים, תבשילים על בסיס מבחר הירק העונתי. המשתתפים בסדנה יכינו גם כמה ממנות הדגל של המסעדה כגון קבב חלבי, צלעות טלה, כתף ממולא ועוד. לאחר סיום הבישולים, יישבו המשתתפים לארוחה שתכלול כ-15 סוגים של סלטים ו- 5 מנות נוספות (מתוכן לפחות 2 עיקריות). הסדנה תיערך בקבוצות בין 4-30 משתתפים. היכן: מסעדת אלתנור - צומת ריינה. מתי: הסדנה מתקיימת בתיאום מראש בין הימים א'-ה' ובתיאום מראש.מחיר: 170 שקלים למשתתף. לבשל כמו זיאד. קבב חלבי (צילום: דניאל לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ