${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סטייק טרטר של שאול בן אדרת

הישראלים מפחדים ממנו, אבל בשביל שאול בן אדרת זו מנה מנצחת - עכשיו גם את יכולים להכין

תגובות

עוד לפני שהקים את התרנגול הכחול, ליתר דיוק 18 שנים לפני, פתח השף שאול בן אדרת את קימל , מסעדה בסגנון צרפתי כפרי שפועלת ללא הפסקה גם היום. לפני כשנה וחצי, הוא שכפל את ההצלחה והקים את קימל בגלבוע, ביסטרו כפרי שמשקיף על  עמק יזרעאל. היום בן אדרת מחלק את זמנו בין שלוש המסעדות אבל "התרנגול הכחול", הבייבי שבחבורה, דורשת את מירב תשומת הלב.מתכוני שף - למתכונים נוספיםמתכונשף: סלט פאפאיה של בית תאילנדימתכונשף: טאג'ין לוקוס ופירות ים של ויקטור גלוגרמתכונשף: פילה דניס בגרגרי חומוס של אידי ישראלוביץ'קיימות שתי מנות בלבד שמופיעות בשלוש המסעדות של בן אדרת: ריזוטו פטריות וסטייק טרטר. והסיבה היא שאלה המנות ששאול הכי אוהב. סטייק טרטר היא מנה צרפתית קלאסית, שלא פעם מרתיעה את הישראלים בגלל הבשר והחלמון הנאים. כדי למנוע פאניקה מיותרת, בן אדרת משלב את המתכון בהדגמות שהוא עורך.  התרנגול הכחול - לשעות פעילות ולכל הפרטיםקימל - לשעות פעילות ולכל הפרטיםקימל בגלבוע - לשעות פעילות ולכל הפרטיםמפיץ את הבשורה. שאול בן אדרת (צילום: אביעד הרמן)סטייק טרטר מצרכים למנה אחת: 50 גרם פילה בקר נקי טרי1 כף בצל אדום קצוץ1 כף עירית קצוצה1 כף סלרי קצוץ1 כף כרוב אדום קצוץ1 כף צלפים קצוצים1 כף חרדל חלק1 כף מלפפון בחומץ קצוץ1 חלמון ביצה1 כף מיקרו נבטיםמלח אטלנטיפלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. לקצוץ את פילה הבקר עם סכין ולערום לקציצה עגולה. 2. להגיש עם כל שאר המרכיבים מסודרים יפה בצלחת מסביב והחלמון מונח על הקציצה, או לערבב את כל המרכיבים ולהגיש עם טוסטים.סטייק טרטר - לגרסת הדפסה. מככבת בכל המסעדות. סטייק טרטר (צילום: דניאל לילה)

*#