מתכונשף: סטייק טרטר של שאול בן אדרת

הישראלים מפחדים ממנו, אבל בשביל שאול בן אדרת זו מנה מנצחת - עכשיו גם את יכולים להכין

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סטייק טרטר
סטייק טרטרצילום: ciobanu ana maria / Getty Images/

עוד לפני שהקים את התרנגול הכחול, ליתר דיוק באמצע שנות התשעים, פתח השף שאול בן אדרת את קימל , מסעדה בסגנון צרפתי כפרי שפועלת ללא הפסקה גם היום. לפני כשנה וחצי, הוא שכפל את ההצלחה והקים את קימל בגלבוע, ביסטרו כפרי שמשקיף על  עמק יזרעאל.

קיימות שתי מנות בלבד שמופיעות בכל המסעדות של בן אדרת: ריזוטו פטריות וסטייק טרטר. והסיבה היא שאלה המנות ששאול הכי אוהב. סטייק טרטר היא מנה צרפתית קלאסית, שלא פעם מרתיעה את הישראלים בגלל הבשר והחלמון הנאים. כדי למנוע פאניקה מיותרת, בן אדרת משלב את המתכון בהדגמות שהוא עורך. 

סטייק טרטר כמעט קלאסי

מצרכים למנה אחת:

50 גרם פילה בקר נקי טרי
1 כף בצל אדום קצוץ
1 כף עירית קצוצה
1 כף סלרי קצוץ
1 כף כרוב אדום קצוץ
1 כף צלפים קצוצים
1 כף חרדל חלק
1 כף מלפפון בחומץ קצוץ
1 חלמון ביצה
1 כף מיקרו נבטים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. לקצוץ את פילה הבקר עם סכין ולערום לקציצה עגולה.

2. להגיש עם כל שאר המרכיבים מסודרים יפה בצלחת מסביב והחלמון מונח על הקציצה וכל אחד מרכיב ביס לפי טעמו, או לערבב את כל המרכיבים ולהגיש עם טוסטים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ