אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סלט פאפאיה של בית תאילנדי

המנה המפורסמת ביותר מהמסעדה התאילנדית המפורסמת ביותר - סלט שכולו רעננות וטעמים עזים

תגובות

בית תאילנדי של המסעדן יריב מלילי ואשתו התאית לק סונן (המגיעה ממסורת ארוכה של בשלנים תאילנדיים), מצליח כבר כמה שנים להביא מטבח מדויק, מסורתי ונאמן למקור. הירקות התאילנדיים הייחודיים גדלים בחווה מקומית של המסעדה, לצד חומרי גלם עונתיים אחרים. לדוגמא, תבשילי הקדירה על בסיס חלב קוקוס מבושלים בנוזל שנסחט במקום משבבי קוקוס (ולא מקופסאות שימורים). גם מנת החצילים בקארי ירוק עושה שימוש בחצילים תאילנדיים (מקואה פראו), שגדלים בחווה המקומית במיוחד עבור המנה הזאת. בית תאילנדי - לשעות פעילות ולכל הפרטים.מתכוני שף - לעוד מתכוני לחצו כאןמתכונשף: קוסקוס של רפי כהןמתכונשף: סלט עגבניות של יונתן רושפלדמתכונשף: קרפצ'ו של קרפצ'ו ברעבודה זרה: הירקות התאילנדיים כובשים את ישראל - איפה ניתן להשיג ירקות תאילנדים"סום טאם" היא אחת ממנות הדגל של בית תאילנדי. סלט הפפאיה בבית תאילנדי נקצץ במקום מפפאיות ירוקות אורגניות עם הזמנת המנה. זו מנה אופיינית מאד לצפון מזרח תאילנד, מומלץ מאד להזמין לצד סטיקי רייס ומוטות (קוביות בשר לבן מטוגנות). טעמים אותנטיים בלב תל אביב. בית תאילנדי (צילום: מתן אברמוביץ') סום טאם - סלט פפאיה באדיבות יריב מלילי, מסעדת בית תאילנדי מצרכים ל-4 סועדים:פפאיה ירוקה במשקל חצי קילו - קלופה8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ12 עגבניות שרי חצויות4 שיני שום בינוניות כ-20 גרם בוטנים קלויים קצוצים6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוקמיץ מלימון וחצי8 כפיות סוכר

 אופן ההכנה:1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.2. במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות למחצה. 3. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). 4. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. 5. מפזרים את הבוטנים ומוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון. ממשיכים לכתוש כדקה נוספת. 6. טועמים ומשלימים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים. סום טאם - סלט פפאיה - לגרסת הדפסה.סוואדי קה. סלט פאפאיה של בית תאילנדי (צילום: דן פרץ)

תשיגו בעצמכם - איפה אפשר לקנות ירקות תאילנדיים

דנה מלמד, עכבר העירבשוק הכרמל, בסמטת הבשרים המקבילה לרחוב הכרמל (רח' יום טוב 10) נמצא הדוכן של דודו המספק מיני ירקות מהמזרח הרחוק, ואפשר להזמין אצלו גם מוצרים בהזמנה אישית בטל' 3583016־052.הבסטה של אמנון (רח' הכרמל 40) מציעה כל מיני ירוקים מיוחדים, לוביה ובמיה תאילנדית, אפונת שלג סינית, ואם מבקשים יפה לפעמים הוא מוכן לקלף את האפונה.בשוק האיכרים יש בימים אלה חצילים תאילנדיים, פפאיה ירוקה, שעועית תאילנדית ועוד הפתעות. כדאי לברר מראש בטלפון 5493094־077.מומלץ להתעדכן בבלוג סאנוק (thai-food-blog.com) דרך פוסטים של קוראים שמעדכנים בכל פעם שיש איזו מציאה אותנטית.

*#