מתכונשף: פילה דניס בגרגרי חומוס של אידי ישראלוביץ'

מתכון פשוט, ישראלי וטעים במיוחד - השף אידי ישראלוביץ' עושה כבוד לדגה המקומית

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

"דייג אוהב דגים" - לגבי אידי ישראלוביץ' הביטוי הזה הוא לא סתם קלישאה, אלא ממש דרך חיים. מסעדת אידי דגים קיימת כבר 17 שנים באשדוד כעסק משפחתי, והיא מוסד מוכר וידוע לענייני הים. בבעלותו של ישראלוביץ' גם בית קפה בשם אידי במרינה ואפילו מפעל לשימור טונה, ממנה הוא מכים סחט ומוכר למעדניות. 

"אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי דניס", אומר ישראלובייץ'. "זהו דג נפוץ מאוד שמגדלים אותו גם בישראל. עיקר השוק שלו היום מגיע מגידולים בבריכות מעשה אדם, מה שיוצר מצב שניתן להשיג את הגודל שלו במידה הרצויה. גם המתכון של הדניס בגרגירי חומוס הוא כמו הדניס, הביקוש אליו רב אצלנו במסעדה, כנראה שאנשים אוהבים אותו אז גם אני".

פילה דניס בגרגרי חומוס באדיבות אידי ישראלוביץ', אידי דגים

מרכיבים:

למנה ראשונה: פילה אחד. 
למנה עיקרית: שתי יחידות פילה מדג במשקל 450 גרם.

400 גרם גרגרי חומוס, שהושרו במים למשך לילה
פילה דניס
מלח
פלפל שחור
1 כף סודה לשתייה
2 שיני שום, חצויות
1 כפית כמון שטוחה
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חריף יבש, שלם
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
גבעול עירית

אופן ההכנה:

1. משרים את החומוס למשך לילה. מסננים את החומוס ושוטפים.
2. מעבירים לסיר את החומוס שהושרה. מכסים במים, מוסיפים מלח ו-1 כף סודה לשתייה ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הגרגרים עד ריכוך.
3. מסננים את גרגרי החומוס המוכנים. שומרים כוס אחת מנוזלי הבישול.
4. מחזירים את גרגרי החומוס לסיר ומוסיפים את כוס הנוזלים, שום, כמון, פפריקה, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה. מבשלים 10 דקות נוספות.
5. מעבירים את גרגרי החומוס המבושלים לתבנית אפייה, עם הנוזלים.
6. מניחים את הדג על החומוס, כשהבטן (הצד ללא העור) מונחת על הגרגרים. זורים על הדג מעט מלח,פלפל,פפריקה ושמן זית.
7. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כ-17 דקות.

הגשה: עורמים על צלחת הגשה גרגרי חומוס, עליהם מניחים את הפילה דניס, ומקשטים בגבעול עירית.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ