מתכונשף: גבעה ירוקה של מסעדת NG

דווקא במסעדת הבשרים המיתולוגית, לא כדאי להחמיץ מנה ראשונה ומרעננת של עשבי תיבול ורוטב מיוחד

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

אם אתם אוהבים בשר, סביר שביקרתם לפחות פעם אחת במסעדת NG. מטבח המסעדה מתמחה בבשר, והדגל היא נתח הפורטרהאוס, סטייק במשקלים החל מ - 1.2 ק"ג ועד משקל של 5 ק"ג.

אבל רגע לפני שהבשר נכנס לבטן, כדאי תמיד לרפד אותו בקצת עשבי תיבול מרעננים. במיוחד בשביל זה הרכיבו במטבח של NG את "הגבעה הירוקה", תלולית של עשבים רעננים, בויניגרט תפוז, עם אגוזים ושרימפ שמתנוסס למעלה. "המנה הזו נוצרה בהשראת מנה שאכלתי בצ'יינה גריל בניו יורק לפני כ 10 שנים",  מספר גיורא אשכנזי, שף מסעדת NG. "יש המון לקוחות שלא מחליפים את המנה הזו בשום מנה ראשונה אחרת בתפריט. היא מרעננת, בריאה ומלאה בטעמים שונים שמפתיעים בכל ביס ..."

 גבעה ירוקה

 מרכיבים:

צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור רוקט
צרור שמיר
100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
שרימפסים מקולפים ונקיים
חמאה
שמן זית
2 כפות שום כתוש
1/4 כוס מיץ לימון

לויניגרט תפוז:

כף שום כתוש
50 מ"ל חומץ טבעי
350 מ"ל רכז תפוזים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
150 מל שמן קנולה
50 מל מים
50 מל רוטב צ'ילי חריף

אופן הכנה:

1. מכינים את הויניגרט: שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון למעט שמן הקנולה. מערבבים ולאחר דקה מוסיפים בזילוף דק מאוד את שמן הקנולה.
2. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים שמן זית, כף שום כתוש ושני שליש מהמיץ לימון. מחכים שהכול יתחמם.
3. מוסיפים את השרימפסים ומקפיצים עד שהם מוכנים. מורידים מהאש ומקררים.
4. קוצצים דק דק את עשבי התיבול לתוך קערה. מוסיפים קורט מלח, קורט פלפל, מיץ לימון, שמן זית ואת השרימפסים הקרים. מערבבים הכל ומגישים עם הויניגרט תפוז.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ