ונציה בלופט וקוקטיילים אכילים: המלצות טעימות לסופ"ש

פסטיבל מסכות בהשראת ונציה בלופט, עיסקיות שישי בתרנגול הכחול, מנות על בסיס קוקטיילים בקאסה נובה, שבת רוסית בבסטה, יריד שווקים בעזריאלי וסדנאות שמן זית ועישון בשרים במושב בני דרום

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

בסוף השבוע הקרוב תוכלו להנות מאטרקציות מגוונות במסעדות השונות, וגם למלא את המטבח הביתי במוצרי מזון בשווקי אוכל שונים שיתקיימו בדרום הארץ ובתל אביב. בשישי תוכלו לאכול עסקית משתלמת במסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת, להמשיך לארוחה על בסיס קוקטיילים לטיניים בקאסה נובה שביפו, לחוות ארוחה רוסית אותנטית בבסטה, ולקנח בפסטיבל מסכות ונציאני שיתחיל במסעדת לופט בראשון לציון. בין לבין, תוכלו לקפוץ ליריד השווקים בקניון עזריאלי ולהשתתף בסדנאות שמן זית ועישון בשרים בבני דרום.חוגגים את שמן הזית בדרום הארץ

פסטיבל עוצרי השמן וכובשי הזית יתקיים בימים רביעי - שבת ה-8-11.2, בדרום הארץ. האירועים יתקיימו ב-30 מוקדים שונים במועצה אזורית ברנר, יואב יהודה, חבל מודיעין, חבל יבנה, לכיש, צפון הנגב ורמת הנגב. במסגרת הפסטיבל יתקיימו פעילויות רבות כגון: סיורים מודרכים, סדר ט"ו בשבט, ביקורים בבתי בד, תחרויות ודוכני טעימות, סדנאות להכנת סבונים, תחרות יריקת חרצנים הנערכת לראשונה בישראל וכו'. במרכז המבקרים בני דרום יתקיימו שתי סדנאות במהלך ימי הפסטיבל: הראשונה היא סדנת טעימות שמן זית מקצועית, שתתקיים ביום  חמישי, 9.2 בשעה 20:00. בסדנה ילמדו המשתתפים לטעום שמן זית, להבדיל בין הזנים השונים וישמעו על סגולות שמן הזית ועל איזה שמן מומלץ לכל סוג בישול. ההשתתפות ללא תשלום. השנייה היא סדנת עישון בשרים כשרה בהנחיית השף דרור פילץ. הסדנה תתקיים ביום שישי, 10.2, בין השעות 10:00-13:00, ןתעסוק בהסברים וטעימות של בשרים מעושנים שהוכנו בתנור עצים. במהלך הסדנא יוגש כיבוד וטעימות ממבחר המנות.  ההרשמה לסדנא מראש בעלות למשתתף של 290 שקלים. לפרטים: 08-8515548.היכן: מרכז המבקרים בני דרום - מושב בני דרום.מתי: סדנת שמן זית תתקיים ביום ה', 9.2, בשעה 20:00. סדנת עישון בשרים תתקיים ביום שישי, 10.2, בשעה 10:00. מחיר: סדנת שמן זית - ללא תשלום. סדנת עישון בשרים - 290 שקלים למשתתף. שמן זית עם הכל (אילוסטרציה: dreamstime)שבת זקוסקי בבסטה הבסטה בפאתי שוק הכרמל מאחרת בשבת הקרובה את "שבת זקוסקי". הזקוסקי זו המקבילה הרוסית לטאפאס, מה שאומר תפריט של צלחות קטנות עם: לשון כבושה, דגים מלוחים, סלט תפוחי אדמה, נקניקים ובשרים מעושנים. ליד זה יגישו וודקה במשקל, לפי 100 גרם, 500 או בקבוק שלם. במקום תתקיים הופעה של חבורת אטומיק עם זמר רוסי. היכן: הבסטה - השומר 4, תל אביב. מתי: יום שבת, 11.2, בשעה 18:00.מחיר: בהתאם למנות. זקוסקי. הבסטה (צילום: ניר כפרי) תפריט חורף בתרנגול הכחול

במסעדת התרנגול הכחול מרגישים את החורף. השף שאול בן אדרת הרכיב תפריט חורפי באינטרפרטציה אישית על מצרכי היום הטריים בשוק. תפריט המנות הראשונות מומלץ כתפריט שכיף לחלוק עם יושבי השולחן. בין המנות המוצעות: קרפצ'יו לוקוס, ירקות גינה בוינגרט של לימון כבוש (55שקלים); שקדי עגל ולבבות עוף על טחינה, נענע ואגוזים (49 שקלים), ברזאוולה – סינטה כבושה, בלסמי, שמן זית, זעתר קלוי וצ'אטני תפוחים (46 שקלים) ועוד. בעיקריות תוכלו למצוא: תרנגול אורגני קטן במילוי בשר, חיטה וקינמון (89 שקלים); חזה ברווז על פולנטת תירס ברוטב צ'אטני צימוקים צ'ילי וג'ינג'ר (108 שקלים); מחבת שרימפס בעגבניות, פפריקה, פלפלים ושום בסגנון חריימה (99 שקלים) ומנות רבות נוספות. בנוסף, מציעים במסעדת עסקיות בימי שישי המציעות פוקצ'ה, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה במחיר של 129 שקלים. היכן: התרנגול הכחול - ניסים אלוני 10, קניון G, תל אביב.מתי: ימי שישי, בין השעות 12:00-16:30.מחיר: 129 שקלים לארוחה עסקית. עוף לשבת. תרנגולת אורגנית ממולאת (צילום: דניאל לילה) קוקטיילים אכילים בקאסה נובה

במסעדת קאסה נובה משיקים תפריט חדש ואלכוהולי המתבסס על שילובים של אלכוהול ומזון המגיעים מהמטבח הלטיני. בתפריט תוכלו למצוא: מחבת מולים "מרגריטה" עם טקילה, ליים ותפוזים (38 שקלים); סביצ'ה "מוחיטו" עם בצל סגול, נענע, רום וליים (44 שקלים);  סביצה "סנגריטה" עם בצל ירוק, טקילה, מיץ רימונים, בצל וצ'ילי (44 שקלים) ועוד. לנשנוש ליד המשקאות מציעים במסעדה גם צ'יפס אפויים ופריכים מפלנטיין או משורש היוקה לצד מטבלי קרם צ'ילי, צ'יפוטלה וסלסה חלפניו (26 שקלים). לצידן, יוגשו קוקטיילים ומשקאות "אכילים" כגון ה"בנדרה דל חליסקו" המורכב משלושה שוטים של סנגריטה ("דם קטן", קוקטייל המורכב ממיץ רימונים, תפוזים, בצל וצ'ילי), טקילה וליים; "בלאדי נובה" – המורכבת מעגבניות, צ'יפוטלה, ליים, צ'ילי, בצל סגול, כוסברה, טקילה ופיסות זעירות של סלמון מעושן; בטידה תירס – תירס טרי, חלב מרוכז וקשאסה; בטידה קוקוס – המורכבת מחלב קוקוס, חלב מרוכז, בוטנים מרוסקים וטחונים וקשאסה ועוד. היכן: קאסה נובה - רציץ העלייה השנייה 48, יפו. מחיר: לפי מחירי המנות. הקוקטיילים מוצעים במחיר 35 שקלים. עוד צ'ייסר? שיפוד של פרגית על סלסת מנגו (צילום: בועז לביא) יריד שווקים בעזריאלי יריד שווקים יתקיים בימים שלישי - שישי ה-7-10.2, בקניון עזריאלי, תל אביב. השווקים המרכזיים של תל אביב יתקבצו תחת קורת גג אחת, ויציעו ממיטב התוצרת והאופנה התל אביבית: עתיקות משוק הפשפשים, פריטי אופנה שונים, תוצרת טרייה משוק האיכרים, פירות יבשים ופיצוחים משוק לוינסקי, פרחים מיוחדים משוק הפרחים ועוד. במסגרת הפסטיבל תפתח גם המסעדניה, מעדנית בוטיק ומסעדת שוק בסגנון ים תיכוני, בה יוצעו מגוון מנות המוגשות בצלחות קטנות וארוזות בשקית מנייר ממוחזר. מחירי המנות: 10-20 שקלים.המיטב של שוקי תל אביב. ירקות (אילוסטרציה: dreamstime)

פסטיבל מסכות וונציאני בלופט

במסעדת לופט מרחיקים השנה עד ונציה כדי לחגוג את חג האהבה, בשבוע של פסטיבל המסכות הונציאני. למשך שבוע ימים יעטה הלופט כסות של רחוב בוונציה, ובמחווה לפסטיבל המקורי ילבש הצוות מסכות ותחפושות בשלל צבעי הקשת. לרגל הפסטיבל ייגישו בלופט מנות מהמטבח האיטלקי, הכולל תפריט ספיישל של פסטה רביולי תרד/ בטטה/ גבינות המיוצרות במקום, במגוון רטבים טריים. המנות  יוצעו לסועדים בליווי 'וינו דה לה קאסה' במחיר אחיד של 74 שקלים (ללא היין – 56 שקלים).היכן: לופט - משה בקר , ראשון לציון.מתי: 11-18.2.מחיר: מנות פסטה רביולי במחיר 56 שקלים. עם יין - 74 שקלים.

בשנה הבאה מוסיפים גונדולות. קרנבל ונציאני בלופט (צילום: דניאל לילה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ