מתכונשף: עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה של קרין גורן

זה מתוק, זה טעים וזה מופחת סוכר - קרין גורן מלמדת איך להכין עודת סופלה שוקולד ומוס חלבה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

קרין גורן היא אחת הקונדיטוריות המוכרות והעסוקות בתעשייה. היא מגישה את תכנית הטלוויזיה "סודות מתוקים", כתבה ספרי אפייה מצליחים וטורי אפייה בעיתונים השונים. בין לבין היא גם אופה, והמון. השבוע, מצפה לכם מתכון שעושה טוב לגוף ולנפש: עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה של קרין גורן שהיא ללא סוכר.

אם מישהו מצליח לזהות שזו עוגה ללא סוכר אני פורשת" אומרת גורן. "למרות שהעוגה מאוד עשירה בשוקולד, אנחנו עדיין חוסכים פה הרבה קלוריות בהחלפת הסוכר בתחליף סוכר (בלי להתפשר על התוצאה). וחוץ מזה, מגיע לנו להתפנק!"

עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה

מרכיבים:
תבנית קפיצית 26 ס"מ

לעוגת סופלה שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
150 גרם חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 ביצים, בטמפרטורת החדר
11/2 כוסות סוכרלוז סוגת
2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכרלוז סוגת
1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:
1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת 

אופן ההכנה:

1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.
2. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
3. משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).
4. מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).
5. מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים. 

סוד מתוק: חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפרטורת החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ