ט"ו בשבט במסעדות וסרטנים במתחם התחנה: איפה אוכלים השבוע?

פסטיבל טעמים בעמקים ממשיך, סדנאות קולינריות שונות בירושלים, פסטיבל סרטנים באיטלקיה בתחנה, תפריט sharing מורחב ב NG, עיסקית בקלימרה, דגים ופירות ים בברטי, תערוכת אנימה במסעדת ימאטויה, נקניקיות בבית היין ואירועי ט"ו בשבט במסעדות

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

עם כל ההמלצות של השבוע, באמת שאין סיבה להישאר בבית. השבוע תוכלו להנות מארוחות במחירים מוזלים במסגרת פסטיבל , לקחת חלק באירועים קולינריים קצת שונים במסגרת בירושלים, ארוחת דגים ופירות ים מיוחדת בברטי, לחגוג בפסטיבל סרטנים באיטלקיה בתחנה, לאכול בצוותא ב NG, לקפוץ לעסקית בקלימרה, לנסות את הנקניקיות החדשות בבית היין בקיבוץ מעברות, לבקר בתערוכת אנימה בימאטויה, ולחגוג את ראש השנה לאילנות במסעדות השונות.טעמים בעמקים פסטיבל ממשיך ונכנס לחלקו האחרון. החל מיום ראשון ה-5.2, ולמשך עשרה ימים יוצעו במגוון מסעדות באזור העמקים תפריטי ארוחות גורמה בטווח מחירים של 79-119 שקלים, או ארוחות בוקר ובראנץ' בטווח מחירים של 39-49 שקלים. בסופי השבוע התפריטים מוצעים בתוספת 10 שקלים. בין המסעדות המציעות את ארוחות הגורמה: , , , , , , , , , , , , , ו. בין המסעדות המציעות את תפריט הבראנץ': , מנדרין ו. » - לכל הפרטים.כל הדרכים מובילות צפונה. זנב שור של מסעדת שלו ביער (צילום:אורלי פרל) שאון חורף בירושלים

היא סדרת אירועי תרבות ובילוי שיתקיימו בימי שני, במהלך חודש פברואר ברחבי העיר ירושלים. בין אירועי התרבות יתקיימו גם פעילויות קולינריות: במסגרת חגיגות שנתיים למגזין "אף" שיתקיימו ב, שף רועי אברהם יבשל מאכלים תוך כדי הקרנת וידאו-ארט. במלון מונטיפיורי תתקיים סדנה בשם "מאיפה משתין הדג" - השף מרכוס גרשקוביץ (מסעדת ) ינחה סדנת בישול דגים, ויציג מתכונים וצורות הגשה שונות. ההשתתפות בסדנה חופשית, ומותנת בהרשמה מראש בטל' 02-6298148.» חגיגות שנתיים למגזין "אף" - יום ב', 6.2, החל מהשעה 18:00, ב.» סדנת "מאיפה משתין הדג" - יום ב', 6.2, החל מהשעה 20:00, במלון מונטיפיורי ירושלים. »  - לכל הפרטים. חורף מגניב. ירושלים (אילוסטרציה: dreamstime)ארוחת דגים מיוחדת בברטי מוסי (משה) פנצטר מחנות הדגים "משה פנצטר מעדנים מהים" שבשוק הכרמל , יחבור לשפים ואור ברי, ממסעדת לארוחה משותפת.השלושה ירקחו מנות ספיישל מתוצרת הים של אותו היום שיכללו מנות דגים, שרימפס, קלאמרי, סרטנים ועוד אטרקציות מהים. במסגרת הערב, יוגשו שתי מנות דגל מן הים מתפריט המסעדה: שרימפס קריסטל מוקפץ עם ארטישוק ירושלמי וטחינה "אל ארז" (75 שקלים) ושרימפס פרוס, סלק, שמן צ'ילי והל (32 שקלים). דייג, אוהב שפים? ברטי (צילום: מור סגל) פסטיבל סרטנים באיטלקיה בתחנה במסעדת  מצדיעים לחומר גלם משובח במיוחד עם פסטיבל הסרטנים: תפריט מיוחד שיוגש החל מיום ראשון, ה-5.2 ועד סוף חודש פברואר. התפריט כולל בחירה של מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין במחיר של 140 שקלים לסועד. התפריט יוגש לכל אורך שעות הפעילות של המסעדה. בין המנות הראשונות: ביסק סרטנים כחולים עם ברנדי; ארנצ'יני בשר סרטנים; פריטו מיסטו. למנות עיקריות: קנולוני סרטנים; סרטנים כחולים מוקפצים; ספגטי סרטנים בציר לובסטר וסרטנים כחולים אפויים.היכן: - , תל אביב.מתי: 5.2 ולאורך חודש פברואר.מחיר: 140 שקלים לסועד.סיבה לפסטיבל. ביסק סרטנים (צילום: דניאל לילה)תפריט sharing ב NG

מסעדת מרחיבה את תפריט ה-sharing (נתח בשר המוגש למספר סועדים) ומציעה מנות חדשות. בין המנות המוצעות: פריים ריב שלם - שידרת אנטריקוט על עצם במשקל 6 ק"ג, מומלץ ל 8-6 סועדים (1450 שקלים);  פילה פרא שלם - שידרת פילה על עצם במשקל 4.5 ק"ג, מומלץ ל- 6 סועדים (1300 שקלים); חזירון שלם מושרה בקלבדוס, דבש ותפוחים במשקל 5-6 ק"ג, מומלץ ל 8-6 סועדים (1100 שקלים); שוק שלם מושרה בבירת IPA טרייה, מייפל וארומת רוזמרין מעושן במשקל 3.5 ק"ג, מומלץ ל-4 סועדים (910 שקלים); ברווז שלם צלוי ועטוף בפפריקה ספרדית ונענע טרייה במשקל 2 ק"ג, מומלץ ל-3 סועדים (260 שקלים); ארנבת שלמה וצלויה על הגריל, מושרת ביין לבן והרבס דה פרובנס במשקל 1 ק"ג, מומלץ ל-2 סועדים (195 שקלים).היכן: - אחד העם 6, נווה צדק.מחיר: בהתאם למנות.sharing is caring. חזירון של NG (צילום: דרור כץ והדס מיטרני)תערוכת מאנגה במסעדת ימאטויה מסעדת היפנית מארחת תערוכת מאנגה בשיתוף פעולה עם ארגון אמא"י - ארגון מנגה ואנימה ישראל ומגזין העיצוב "Domus". בתערוכה יוצגו דימויים של אמני המנגה היפנים כגון: Imatani Tettyu, Tsuchida Eliya, Imatani (Yoshinobu)Tettyu וגם אמני קומיקס ישראלים המאיירים בסגנון מנגה יפני ובהם איה קיבוטסקי, לורה קזינסקי, מאי אלמוג, אמונה אדרי ונטע עמיצור. האמנים הישראלים מציגים דמויות מתוך ז'אנרים שונים של מנגה יפנית: פנטזיה, הרפתקאות, לוליטות דמיוניות מתוך מנגה לנשים (Shoujo Manga) עם ניסיון להדגיש את מוטיב ה"יפניות" העכשווית. היכן:  - בני ברית 6, הוד השרון. מתי: התערוכת מציגה עד 22.2.מחיר: הכניסה חינם. עיסקיות בקלימרה

מסעדת שבנמל יפו, מרחיבה את שעות הפעילות לשעות הצהריים ומציעה ארוחה עסקית מפנקת. תפריט העיסקית כולל פוקצ'ה ומטבלים,שתיה קלה/  חמה /  קווה /  בירה ושתי מנות  מהתפריט. בין המנות המוצעות: קלמרי סגול צלוי בפלנצ'ה על קרם לבנה; מולים כחולים בציר סרטנים חלב קוקוס צ'ילי ולמון גראס; קציצות פאלדה טלה ושפונדרה על ירקות שרופים ויוגורט; שייטל נא, עלי זעתר, קרם ארטישוק, מנצ'גו ושמן זית ומנות נוספות.  היכן: - מחסן 1, נמל יפו. מתי: ימים א'-ה',  בין השעות 12:00-17:00.מחיר: 79 שקלים לסועד. צהריים ביפו. קלימרה (צילום: רונן קמק)

תפריט שרקוטרי בבית היין

מסעדת בקיבוץ מעברות משיקה תפריט ספיישל שרקוטרי של נקניקיות בוטיק מתוצרת עצמית. שף המסעדה, רועי אגאי, מכין מדי יום 3-4 סוגים שונים של נקניקיות, המוצעות כמנות ספיישל בעסקיות הצהריים וכמנות עיקריות בערב. הנקניקיות מוגשות עם תוספות לבחירה, וביניהן כרוב כבוש, קורנישונים מוחמצים, תרד מאודה, פירה תפוחי אדמה וחרדל. בשעות הבוקר ניתן ליהנות ממבחר הנקניקיות כתוספת לארוחות הבוקר לצד הביצים והשקשוקות. ברוך וולף, מייסד בית היין, ממליץ על מגוון סוגי בירה שיתלוו לצד מנות הנקניקיות הבשרניות. נקניקיות כבדים, הל ותבלינים - עם בירה Pavo Wheat, נקניקיות חזיר בסקיות פיקנטיות -  עם בירה  Estrella Galicia, נקניקיות חזיר עם גבינה ופריקי - עם בירה Chimay, נקניקיות ברווז - מומלצת ליד בירת בזלת איל ענברית, ונקניקיות בודאן לבנות עם אניס - לצד בירת אלכסנדר אמבר.היכן: - קיבוץ מעברות.מתי: הנקניקיות מוגשות לאורך כל שעות פעילות המסעדה.מחיר: 68-74 שקלים למנת נקניקיות.נקניקיות או לא להיות. בית היין-מעברות ( צילום: שירן כרמל)דיל חיילים ברשת BBB מחבקת את חיילי צה"ל.  במהלך השבוע הקרוב, עד יום ראשון ה- 12.02,  מצדיעה רשת בורגוס בורגר בר לחיילי צה"ל עם מבצע מיוחד: חיילים, בהצגת תעודת חוגר מוזמנים להזמין מנת צ'יפס ולקבל המבורגר בקר במתנה. המבצע תקף בכל ימות השבוע בסניפי הרשת בתל אביב - סניף , סניף וסניף . *אין כפל מבצעים.היכן: סניפי תל אביב של רשת .מתי: במהלך השבוע הקרוב (עד יום א', 12.2)הקשב! המבורגר של BBB (צילום: דביר אלמוג)

ט"ו בשבט במסעדות

- בקונדיטוריה הממוקמת בנווה צדק, מציעים בכל יום שישי במהלך חודש פברואר, בארנץ' עולמי בסימן ט"ו בשבט, עם מגוון מנות מיוחדות. לתפריט מזנון הבראנץ', המוגש בסגנון "אכול כפי יכולתך", יתווספו סלט בורגול עשיר עם חמוציות, אגוזי מלך ופירות יבשים, וטעימה מתוך קולקציית ט"ו בשבט של העוגיות המיניאטוריות ועוגות הפירות, שיוגשו לקינוח. בנוסף, יוצעו למכירה מבחר של עוגיות מיניאטוריות ועוגות בחושות מיוחדות לט"ו בשבט: עוגיות פילו תמרים ואגוזים, עוגיות כפתורי משמש וכפתורי תאנים (31-35 שקלים ל-300 גרם); עוגות בחושות עם פירות יבשים, מייפל קנדי, ועוגת בננה עם שוקולד (30 שקלים).

היכן: - שבזי 67, נווה צדק, תל אביב.מתי: ימי שישי במהלך חודש פברואר בלבד.מחיר: 74 שקלים לסועד. לא ניתן להזמין מקומות מראש לבראנץ'.מהקולקציה החדשה. עוגיות טו בשבט של חטאים מתוקים (צילום: בן יגבס) - לכבוד ט"ו בשבט, ביסטרו-בר מציע סעודה בת שבע מנות שנבנתה על ידי השף והבעלים רועי אורן, המוקדשת למיטב התוצרת החקלאית של ארצנו – משמש, תאנה, תפוז, שקד, אגס ושאר פירות יבשים. לצד הארוחה, ייהנו האורחים מקנקני סנגריה ללא הגבלה שיוזרמו לאורך הסעודה.בתפריט: סלט עשבים אגוזי קשיו וחמוציות;  ברוסקטה פרגית ברוטב משמש וציר עוף; טארט כבדי עוף, תאנים מקורמלות וגבינת עיזים; שרימפס בחמאת תפוזים עם שברי סנט מור, שקדים וקרוטונים; טאג'ין עוף עם פירות יבשים וסיידר חם; מאפינס שוקולד ושקדים; אגס שיכור עם תערובת אגוזים; קפה ועוגיות לבנדר.היכן:  - מונטיפיורי 42, תל אביב.מתי: 8.2.מחיר: 239 שקלים לסועד. יש להזמין מקומות מראש.

חוגגים את תוצרת הארץ. cena (צילום: אנטולי מיכאלו)  - במשק ברזילי מציינים את ט"ו בשבט בחגיגה מיוחדת הכוללת מגוון פעילויות. במסעדה יוגשו מנות על טהרת מוצרים אורגנים מהצומח עונתיים, כגון: גרנולה פירות  ושקדים, קלצונה עלים מהגינה, סלט תרד הדרים ואבוקדו, תבשיל שורשים, קרפצ'יו סלק ועוד. משפחות עם ילדים שיגיעו לסעוד במסעדה יוכלו להנות מפעילות ט"ו בשבט מיוחדת לילדים הכוללת שתילות ונטיעות עם יותם הגנן בשעות: 12:00 13:00 ו 14:00. הפעילות כוללת סיפור וסיור ברחבי המשק כולל תחנות פעילות – גן ירק, פרדס, בוסתן מטבח שדה. מחיר: 10 שקלים למשתתף.היכן:  - מושב ירקונה.מתי: 8.2. מתאים לכולם. משק ברזילי (צילום: דן פרץ) - לכבוד ט"ו בשבט שחל ביום רביעי, 8.2, רקחה השפית והבעלים של מסעדת מונטיפיורי שבע,  אמילי גולדברג, מספר מנות ספיישל ברוח חג האילנות. בין המנות: מרק קרם תפוח אדמה וגזר סגול המוגש עם ערמונים חמים שמקלפים עם הידיים (32 שקלים); טונה אדונה צרובה עם שומר, לימונים, אנדיב, יוגורט, פרחי אמנון ותמר ופיסטוקים (49 שקלים); מרנג סלק עם קרם לבנדר ודבלים (34 שקלים) ומיטב גבינות השוק עם פירות יבשים (56 שקלים).היכן:  - מונטיפיורי 7, תל אביב.מתי: 8.2.מחיר: בהתאם למנות.חגיגי. מרק תפוח אדמה, גזר סגול וערמונים (צילום: אנה פלינר)

- לקראת ט"ו בשבט השיקו ברשת מנה ייחודית לחובבי הבשר ופירות יבשים:  - מנה ראשונה של שלושה משמשים על שיפוד יקיטורי, ממולאים בתערובת המה-בורגר של Black, בצד חמוציות ושקדים מוקפצים. המנה תוגש בסניפי הרשת השונים, למשך שבוע ט"ו בשבט, החל מה- 1.2 ועד ה- 8.2, במהלך כל היום. מנת הפתיחה תוצע במחיר של 35 שקלים. היכן: .מתי: 1.2-8.2.מחיר: 35 שקלים למנת משמש מה-מולא. רק לימי החג. משמש מה-מולא  (צילום: יורם אשהיים) - מסעדת אינדירה תציע לכבוד ט"ו בשבט ארוחה הודית זוגית עם פירות יבשים, המבוססת על טהרת המטבח הקשמירי הידוע בשימושו הנרחב בפירות יבשים ובבשר. הארוחה תוגש במהלך השבוע הראשון של פברואר ועד סוף החג. בין מנות התפריט הזוגי: מונגדאל פאקורי- פלאפל קשמירי של תפוחי אדמה מתוקים ופירות יבשים; כופתאות פאניר (גבינה הודית) וירקות ברוטב מסאלה עשיר עם פירות יבשים וקשיו או ירקות העונה מבושלים עם זנגוויל ושום ברוטב פירות קטיפתי; רוגאנגנש - נתחי בשר בקר בסגנון קשמירי עם פירות ותבלינים מתוקים או: אינדירה ספיישל - נתחי עוף טנדורי ללא עצמות ברוטב קשיו; קולפי (גלידה הודית על בסיס חלב ופיסטוק) ו- 2 כוסות יין אדום/לבן. היכן:  - שאול המלך 4, תל אביב.מתי: 8.2.מחיר: 125 שקלים לסועד.ככה חוגגים בקשמיר. רוגנאגנש (צילום: גיא הכט)

- בהשראת חג האילנות יוצא שף מיקי סויסה במחווה לשפע של הטבע. בתפריט החג המיוחד תוכלו למצוא מנות של כבד אווז עם ריבת שרי ואניס (79 שקלים), טורנדו רוסיני בתבשיל פירות יבשים ורוטב יין (119 שקלים) וקינוח של מרקיז שוקולד קפוא המוגש במלוא הכבוד עם סחלב חם (36 שקלים). היכן: - כיכר החאן 1, אשקלון.מתי: 8.2.מחיר: בהתאם למנות.  השפע של הטבע. כבד אווז עם ריבת שרי (צילום: דן פרץ)

- לכבוד ט"ו בשבט, מסעדת סקאלה בירושלים מציעה תפריט מיוחד הכוללת מנות מיוחדות ברוח החג, לצד התפריט הרגיל של המסעדה. בנוסף לכך, יוצע לאורחים קוקטייל מיוחד של פירות יבשים ולצד כל קינוח יוגש סיידר חם של תפוחים ותבלינים מתוקים. בין המנות שיוצעו בתפריט: אוסבקו טלה בבישול ארוך עם דלעת, שזיף שחור ותבלינים מתוקים (145 שקלים); חזה עוף ותימין על צ'טני (102שקלים); אסקלופ כבד אווז על קוביות תפוח עץ ירוק מקורמלים, בליווי ערמונים ותמרים לחים (92 שקלים); בננות מקורמלות לצד אגוזי לוז,  חרוסת פירות יבשים ויין פורט (45 שקלים).היכן: - מלון מצודת זאב, רחוב דוד המלך 7, ירושלים.מתי: 8.2.מחיר: בהתאם למנות.ברוח החג. אוסובוקו (צילום: יובל יוסף)

-  בקונדיטוריה בן עמי בחרו לציין השנה את החג במקרונים ועוגות המתבססים על השקדים. השף בן עמי ברתיני-שביט יצר סדרת מקרונים על בסיס שקדים טחונים ואבקת סוכר במליות המשלבות פירות יבשים (מקרון ממולא בגנאש שוקולד עם מחית פיסטוק או צימוקים ברום, מקרון ממולא בתמרים ואגוזים ועוד). לצד המקרונים יימכרו בקונדיטוריה עוגות ומאפים המבוססים על אגוזים, שקדים ופירות מיובשים, כמו פאי ט"ו בשבט ועוגת ט"ו בשבט קלאסית ועוד.היכן: - לרשימת המאפיות. - קונדיטוריית ביסקוטי יצרה קולקציית עוגות ועוגיות בשילוב סמלי החג ובהם פירות יבשים ופיצוחים. השפית רוסלה יונה יצרה מגוון עשיר של מאפים בטעמים בעבודת יד, כמו פאי פיצוחים ואינגליש קייק גרנולה ותפוחים ועוד.היכן: - הירקון 67, בני ברק. - מתוקה מציגה מגשי אירוח חדשים מן הטבע עם שלל פירות יבשים לאירוח בחג. בין המוצרים החדשים: מגש ברוסקטות בשילוב פירות יבשים וגבינות איכותיות, מגש שיפודי טבע בשילוב גבינות וסלסילת פירות מלאה בכל טוב פירות העונה ופירות יבשים.היכן:  - לרשימת הסניפים. ושיהיה חג שמח. מגשי ברוסקטות לט"ו בשבט (צילום: דניאל לילה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ