${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ט"ו בשבט במסעדות וסרטנים במתחם התחנה: איפה אוכלים השבוע?

פסטיבל טעמים בעמקים ממשיך, סדנאות קולינריות שונות בירושלים, פסטיבל סרטנים באיטלקיה בתחנה, תפריט sharing מורחב ב NG, עיסקית בקלימרה, דגים ופירות ים בברטי, תערוכת אנימה במסעדת ימאטויה, נקניקיות בבית היין ואירועי ט"ו בשבט במסעדות

תגובות

חטאים מתוקים - בקונדיטוריה הממוקמת בנווה צדק, מציעים בכל יום שישי במהלך חודש פברואר, בארנץ' עולמי בסימן ט"ו בשבט, עם מגוון מנות מיוחדות. לתפריט מזנון הבראנץ', המוגש בסגנון "אכול כפי יכולתך", יתווספו סלט בורגול עשיר עם חמוציות, אגוזי מלך ופירות יבשים, וטעימה מתוך קולקציית ט"ו בשבט של העוגיות המיניאטוריות ועוגות הפירות, שיוגשו לקינוח. בנוסף, יוצעו למכירה מבחר של עוגיות מיניאטוריות ועוגות בחושות מיוחדות לט"ו בשבט: עוגיות פילו תמרים ואגוזים, עוגיות כפתורי משמש וכפתורי תאנים (31-35 שקלים ל-300 גרם); עוגות בחושות עם פירות יבשים, מייפל קנדי, ועוגת בננה עם שוקולד (30 שקלים).

היכן: חטאים מתוקים - שבזי 67, נווה צדק, תל אביב.מתי: ימי שישי במהלך חודש פברואר בלבד.מחיר: 74 שקלים לסועד. לא ניתן להזמין מקומות מראש לבראנץ'.מהקולקציה החדשה. עוגיות טו בשבט של חטאים מתוקים (צילום: בן יגבס) CENA - לכבוד ט"ו בשבט, ביסטרו-בר מציע סעודה בת שבע מנות שנבנתה על ידי השף והבעלים רועי אורן, המוקדשת למיטב התוצרת החקלאית של ארצנו – משמש, תאנה, תפוז, שקד, אגס ושאר פירות יבשים. לצד הארוחה, ייהנו האורחים מקנקני סנגריה ללא הגבלה שיוזרמו לאורך הסעודה.בתפריט: סלט עשבים אגוזי קשיו וחמוציות;  ברוסקטה פרגית ברוטב משמש וציר עוף; טארט כבדי עוף, תאנים מקורמלות וגבינת עיזים; שרימפס בחמאת תפוזים עם שברי סנט מור, שקדים וקרוטונים; טאג'ין עוף עם פירות יבשים וסיידר חם; מאפינס שוקולד ושקדים; אגס שיכור עם תערובת אגוזים; קפה ועוגיות לבנדר.היכן: CENA - מונטיפיורי 42, תל אביב.מתי: 8.2.מחיר: 239 שקלים לסועד. יש להזמין מקומות מראש.

חוגגים את תוצרת הארץ. cena (צילום: אנטולי מיכאלו)  משק ברזילי - במשק ברזילי מציינים את ט"ו בשבט בחגיגה מיוחדת הכוללת מגוון פעילויות. במסעדה יוגשו מנות על טהרת מוצרים אורגנים מהצומח עונתיים, כגון: גרנולה פירות  ושקדים, קלצונה עלים מהגינה, סלט תרד הדרים ואבוקדו, תבשיל שורשים, קרפצ'יו סלק ועוד. משפחות עם ילדים שיגיעו לסעוד במסעדה יוכלו להנות מפעילות ט"ו בשבט מיוחדת לילדים הכוללת שתילות ונטיעות עם יותם הגנן בשעות: 12:00 13:00 ו 14:00. הפעילות כוללת סיפור וסיור ברחבי המשק כולל תחנות פעילות – גן ירק, פרדס, בוסתן מטבח שדה. מחיר: 10 שקלים למשתתף.היכן: משק ברזילי - מושב ירקונה.מתי: 8.2. מתאים לכולם. משק ברזילי (צילום: דן פרץ)מונטיפיורי שבע - לכבוד ט"ו בשבט שחל ביום רביעי, 8.2, רקחה השפית והבעלים של מסעדת מונטיפיורי שבע,  אמילי גולדברג, מספר מנות ספיישל ברוח חג האילנות. בין המנות: מרק קרם תפוח אדמה וגזר סגול המוגש עם ערמונים חמים שמקלפים עם הידיים (32 שקלים); טונה אדונה צרובה עם שומר, לימונים, אנדיב, יוגורט, פרחי אמנון ותמר ופיסטוקים (49 שקלים); מרנג סלק עם קרם לבנדר ודבלים (34 שקלים) ומיטב גבינות השוק עם פירות יבשים (56 שקלים).היכן: מונטיפיורי שבע - מונטיפיורי 7, תל אביב.מתי: 8.2.מחיר: בהתאם למנות.חגיגי. מרק תפוח אדמה, גזר סגול וערמונים (צילום: אנה פלינר)

רשת בלאק בר בורגר - לקראת ט"ו בשבט השיקו ברשת מנה ייחודית לחובבי הבשר ופירות יבשים: משמש מה-מולא - מנה ראשונה של שלושה משמשים על שיפוד יקיטורי, ממולאים בתערובת המה-בורגר של Black, בצד חמוציות ושקדים מוקפצים. המנה תוגש בסניפי הרשת השונים, למשך שבוע ט"ו בשבט, החל מה- 1.2 ועד ה- 8.2, במהלך כל היום. מנת הפתיחה תוצע במחיר של 35 שקלים. היכן: רשת בלאק בר בורגר.מתי: 1.2-8.2.מחיר: 35 שקלים למנת משמש מה-מולא. רק לימי החג. משמש מה-מולא  (צילום: יורם אשהיים) אינדירה - מסעדת אינדירה תציע לכבוד ט"ו בשבט ארוחה הודית זוגית עם פירות יבשים, המבוססת על טהרת המטבח הקשמירי הידוע בשימושו הנרחב בפירות יבשים ובבשר. הארוחה תוגש במהלך השבוע הראשון של פברואר ועד סוף החג. בין מנות התפריט הזוגי: מונגדאל פאקורי- פלאפל קשמירי של תפוחי אדמה מתוקים ופירות יבשים; כופתאות פאניר (גבינה הודית) וירקות ברוטב מסאלה עשיר עם פירות יבשים וקשיו או ירקות העונה מבושלים עם זנגוויל ושום ברוטב פירות קטיפתי; רוגאנגנש - נתחי בשר בקר בסגנון קשמירי עם פירות ותבלינים מתוקים או: אינדירה ספיישל - נתחי עוף טנדורי ללא עצמות ברוטב קשיו; קולפי (גלידה הודית על בסיס חלב ופיסטוק) ו- 2 כוסות יין אדום/לבן. היכן: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביב.מתי: 8.2.מחיר: 125 שקלים לסועד.ככה חוגגים בקשמיר. רוגנאגנש (צילום: גיא הכט)

לונה - בהשראת חג האילנות יוצא שף מיקי סויסה במחווה לשפע של הטבע. בתפריט החג המיוחד תוכלו למצוא מנות של כבד אווז עם ריבת שרי ואניס (79 שקלים), טורנדו רוסיני בתבשיל פירות יבשים ורוטב יין (119 שקלים) וקינוח של מרקיז שוקולד קפוא המוגש במלוא הכבוד עם סחלב חם (36 שקלים). היכן: לונה - כיכר החאן 1, אשקלון.מתי: 8.2.מחיר: בהתאם למנות.  השפע של הטבע. כבד אווז עם ריבת שרי (צילום: דן פרץ)

סקאלה - לכבוד ט"ו בשבט, מסעדת סקאלה בירושלים מציעה תפריט מיוחד הכוללת מנות מיוחדות ברוח החג, לצד התפריט הרגיל של המסעדה. בנוסף לכך, יוצע לאורחים קוקטייל מיוחד של פירות יבשים ולצד כל קינוח יוגש סיידר חם של תפוחים ותבלינים מתוקים. בין המנות שיוצעו בתפריט: אוסבקו טלה בבישול ארוך עם דלעת, שזיף שחור ותבלינים מתוקים (145 שקלים); חזה עוף ותימין על צ'טני (102שקלים); אסקלופ כבד אווז על קוביות תפוח עץ ירוק מקורמלים, בליווי ערמונים ותמרים לחים (92 שקלים); בננות מקורמלות לצד אגוזי לוז,  חרוסת פירות יבשים ויין פורט (45 שקלים).היכן: סקאלה - מלון מצודת זאב, רחוב דוד המלך 7, ירושלים.מתי: 8.2.מחיר: בהתאם למנות.ברוח החג. אוסובוקו (צילום: יובל יוסף)

בן עמי -  בקונדיטוריה בן עמי בחרו לציין השנה את החג במקרונים ועוגות המתבססים על השקדים. השף בן עמי ברתיני-שביט יצר סדרת מקרונים על בסיס שקדים טחונים ואבקת סוכר במליות המשלבות פירות יבשים (מקרון ממולא בגנאש שוקולד עם מחית פיסטוק או צימוקים ברום, מקרון ממולא בתמרים ואגוזים ועוד). לצד המקרונים יימכרו בקונדיטוריה עוגות ומאפים המבוססים על אגוזים, שקדים ופירות מיובשים, כמו פאי ט"ו בשבט ועוגת ט"ו בשבט קלאסית ועוד.היכן: בן עמי - לרשימת המאפיות.ביסקוטי - קונדיטוריית ביסקוטי יצרה קולקציית עוגות ועוגיות בשילוב סמלי החג ובהם פירות יבשים ופיצוחים. השפית רוסלה יונה יצרה מגוון עשיר של מאפים בטעמים בעבודת יד, כמו פאי פיצוחים ואינגליש קייק גרנולה ותפוחים ועוד.היכן: ביסקוטי - הירקון 67, בני ברק. מתוקה - מתוקה מציגה מגשי אירוח חדשים מן הטבע עם שלל פירות יבשים לאירוח בחג. בין המוצרים החדשים: מגש ברוסקטות בשילוב פירות יבשים וגבינות איכותיות, מגש שיפודי טבע בשילוב גבינות וסלסילת פירות מלאה בכל טוב פירות העונה ופירות יבשים.היכן: מתוקה - לרשימת הסניפים. ושיהיה חג שמח. מגשי ברוסקטות לט"ו בשבט (צילום: דניאל לילה)

*#