${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: Black - ההמבורגר של צחי בוקששתר

צחי בוקששתר מגלה את הסוד מאחורי ההמבורגר המפורסם של רשת Black

תגובות

את שף צחי בוקששתר אין צורך להציג. אם פספסתם אותו במהלך השנים בהן הגיש את תכנית הבישול "טעמים", בטוח נתקלתם בשמו ובמטעמיו בביקור באחת מעשרות סניפי בלאק בר בורגר הפזורים ברחבי הארץ. לנועזים והקרינוברים, הנה המתכון לקציצות הבשר הלוהטת של בוקששתר. מומלץ לפתח תאבון.  מתכוני שף - לעוד מתכוני לחצו כאןמתכון היום: קוסקוס של רפי כהןמתכונשף: קראנץ שקדים של מיקי שמומתכון היום: סלט עגבניות של יונתן רושפלדבלאק בר בורגר - לכל הסניפים ולכל המידעמתכוני שף - למתכונים נוספים, לחצו כאן"מי שרוצה להשיג תוצאה מעולה בהכנת המבורגר גדול וטעים חייב להקפיד על בחירת הבשר - בשר טרי בלבד", מסביר בוקששתר. |החכמה היא לחלק את הבשר בין בשר רזה וארומטי, כמו שייטל או אפילו סינטה, לבין בשר שמן שיעניק להמבורגר את אחוז השומן הנחוץ. השומן עצמו נמס בהכנה ומעניק עסיסיות לבשר. מכסה ורד הצלע וצוואר הם החלקים השמנים יחסית האהובים עלינו ואפשר לחלק ביניהם. חלוקה של 50% בשר שמן ו 50% בשר רזה. מה שיעניק לנו קציצה רזה יחסית, כמעט רזה מדי. מעבר לזה, כל אחד עומד בין התאוות שלו ומצפונו מבחינת השומן".

בשר טרי. צחי בוקששתר (צילום: דניאל צ'צ'יק)המבורגר של בלאק בר בורגר באדיבות שף צחי בוקששתרמצרכים:1.200 ק"ג בשר בקר טריפלפל שחור גרוס2-3 בצלים גדולים1/2 כוס שמן לטיגון1/2 כפית מלח1 כוס מי סודה

אפשר גם:2 כפות קוניאק3 כפות רוטב ברביקיו שום כתוש

אופן ההכנה:1. את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר. מניחים על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף ומצננים. 2. חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר, עם "החורים הגדולים" פעם אחת ולא יותר. טוחנים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר. 3. מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים – ממש לשים כמו בצק אבל לא יותר מדי – ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות שעתיים. אם רוצים להוסיף עוד מרכיבים, כמו רוטב הברביקיו, מוסיפים יחד עם הסודה, לפני הצינון.4. יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים איתה פנקייק וביצי עין. משתדלים לא לדחוס את הבשר. 5. מסדרים על נייר אפיה ומניחים לנוח שוב, במקרר. 6. צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, וזהו. מגישים על לחמנייה, על סלט ירוק – טעים לצלות במקביל פרוסות עבות של בצל ועגבנייה ולהגיש כתוספת. Black בורגר - לגרסת הדפסהאגדי. בלאק בורגר (צילום: יורם אשהיים)

*#