${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: קלמארי של דלאל

גולן גורפינקל, האיש מאחורי התפריט של דלאל, חולק מתכון לקלמארי צרוב על קרם חומוס, טטבילה ושמן זית

תגובות

אם השם גולן גורפינקל לא נשמע לכם מוכר - זאת תקלה. גורפינקל הוא השף מאחורי מסעדת דלאל. מתחם דלאל שוכן בנווה צדק, וביסס את מעמדו כבית למעריכים אוכל משובח, אווירה נינוחה ועיצוב מוקפד. ליבו של המתחם היא המסעדה, ובסמוך שוכן בית הקפה-קונדיטוריה.מתכוני שף - לעוד מתכוני לחצו כאןמסעדת דלאל - לשעות פעילות ולכל הפרטים.» מתכון היום: קרפצ'ו של קרפצ'ו בר» מתכון היום: קראנץ' שקדים של מיקי שמו» מתכון היום: שרימפס עגבניות פיקנטי וגבינת בושה של בר יין"אני אוהב את המנה הזו כי היא מנה ידידותית במיוחד, ומייצגת את כל מה שעומד מאחורי הקונספט של דלאל, החיבור שלה לאזור ולים.", אומר גורפינקל. "אני אוהב את החיבורים הפשוטים והנקיים לצד התחכום של המנגולד הנמס והיא גם נוגעת בי באופן אישי, ומעוררת זכרונות ילדות מהמטבח של אמי שהגיעה לכאן מסלוניקי." קלמארי צרוב על קרם חומוס, טטבילה ושמן זית מתכון ל-4 מנותמצרכים:חצי קילו קלמארי טרי4 כפות ששמן זית2 עלי מרווהמלחפלפל לבן½ קילו גרגירי חומוס300-400 מ"ל (בערך כוס וחצי) מהנוזל שבושל החומוס או ציר ירקות (עדיף)100גרם פטרוזיליה2 יחידות צ'ילי חריף3 שיני שום50 מ"ל מיץ לימון3 כפות שמן זית10גרם לימון כבוש קצוץ דקטיפ:לבקש ממוכר הדגים לנקות את הקלאמרי ולשמור אל ראשי הקלמארי. אם הקלמארי הם "בייבי" (קטנים מאוד) אין צורך לחתוך אותם. כל גודל מעל אורך של אצבע יש לפרוס לפרוסות דקות.אופן ההכנה:1. מניחים מחבת ברזל על האש (אם ברצוננו להכין את כל כמות 4 המנות, יש להשתמש ב-2 מחבתות ברזל), לצקת 2 כפות שמן זית בכל מחבת ושהשמן מגיע לרמת "עישון" יש להוסיף עלי מרווה ומחצית מכמות הקלאמרי (חצי לכל מחבת).2. ממליחים ומפלפלים, מערבבים וכאשר צבעי הקלאמרי הופכים ללבן עמוק עם חריכות קלות, זה הזמן להוציא מהמחבת.3. מכינים את קרם חומוס: שוטפים היטב את גרגירי החומוס ומשרים במים למשך לילה שלם (עדיף במקום קריר ולא במקרר).4. למחרת בבוקר מבשלים את גרגרי החומוס עד לריכוך (שמועכים גרגיר חומוס בין שתי אצבעות הוא נמס לחלוטין).5. מוציאים כ-4-5 כפות גרגירים שישמרו על צורתם. מסננים מן הנוזלים ושומרים הנוזלים בכלי נפרד. את הגרגירים המרוככים מכניסים למעבד מזון. 6. בזמן פעולת מעבד המזון יש להזליף את הנוזלים של בישול החומוס או את ציר הירקות עד שמגיעים למרקם של קרם יציב, אך לא סמיך מדי. מתבלים במלח ובפלפל לבן (חומוס אוהב מלח).7. הגרגירים שהוצאו מראש ונותרו שלמים משאירים בנוזל הבישול או בציר הירקות על מנת שלא יתייבשו ומטבלים אותם במלח, פלפל שחור גרוס ומעט שום.8. מכינים צ'ימיצ'ורי: קוצצים דק את הפטרוזיליה, מערבבים עם שמן זית משובח עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח, שום כתוש ולימון כבוש.9. מכינים טטבילה: מכניסים את הפלפלים החריפים למעבד מזון, מוסיפים מיץ לימון, שום, שמן זית ומעט מלח.

אופן ההגשה:יש לצקת על כל צלחת שכבה בסיסית של קרם חומוס, גרגירי החומוס השלמים, הצ'ימיצ'ורי והטטבילה ומעליהם את הקלאמרי הצרובים. לטעם ולקישוט יש להוסיף מעל את עלי המרווה. מומלץ להוסיף כף טחינה לבנה מתובלת מעל כל מרכיבי המנה מלבד הקלמארי.קלמארי צרוב על קרם חומוס, טטבילה ושמן זית - לגרסת הדפסה.לא תמצאו כזה בחומוסיות. קלמארי צרוב על קרם חומוס, טטבילה ושמן זית (צילום: בועז לביא)

*#