${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שאול המלך: החיים החדשים של "יועזר בר יין"

אחרי 17 שנה, יועזר בר יין עוברת מתיחת פנים במראה, בתפריט ובמחירים, אבל בעיקר מנסה להתנער מהתדמית שנוצרה לה. איך? עם עזרה מרפי כהן בין השאר

תגובות

מקובע? אני? "שאול מאוד השפיע עלי במהלך השנים", מתוודה כהן, "למדתי ממנו המון ואני מאוד אוהב אותו. הגדולה שלו היא בכך שלמרות גילו הוא תמיד מוקף בחברה צעירה. אולי נוצר לגביו רושם של אדם מקובע, אבל הוא מאוד אוהב חידושים ומאוד נמשך לכל מיני טכנולוגיות חדשות, ויש לו את הראש הכי פתוח בעולם. העניין הוא שלעתים הוא צריך את הדחיפה הפיזית הקטנה, לעשות את המעבר מרעיון לביצוע. אני מאוד שמח וגאה להיות שם במקום הזה כשצריך". אברון מצדו מראה לי באייפון שלו את הכיסאות החדשים שהוא שוקל להביא למסעדה. נראה שנושא הכיסאות הוא עניין גדול, שמדברים עליו ומתעסקים בו לא מעט. לשאלתי מה הסיפור הגדול סביב הכיסאות הוא עונה ש"כשפתחנו היה כאן ערב רב של כיסאות, חלקם הגדול עתיק, מהסוג שמוצאים בשוק הפשפשים. אבל הכל החל להתבלות וחשוב לנו שיהיה מאוד נוח לשבת. לכן, חלק מהכיסאות יהיו חדשים ומודרניים וחלק יעברו שיפוץ. אנחנו חייבים לשמור על הכיסאות הוותיקים בשביל הנשמה". בעודו מסביר את הרגישות סביב נושא הכיסאות, מגיע הנגר שאמון על הצלת הכיסאות עם הנשמה. הוא מניח את ידו על הלב, מחייך ואומר: "אני חייב להודות לך על הזכות והכבוד הגדול שנפל בחלקי לטפל בכיסאות שלכם".לפני לכתי אני שואלת את אברון אם הוא מפחד מהשינוי. הוא חושב רגע ואז עונה: "בנקודות מסוימות אני פתאום נבהל. במיוחד איפה שקשה לדמיין את השינוי. בגלל שהמקום כה ותיק, יש לקוחות שקשורים מאוד למנות מיתולוגיות והם עלולים להתאכזב. אבל בגדול, אני הרפתקן ומבסוט ששוב מרגישים באוויר התלהבות כמו בימים הראשונים של השיפוץ וההקמה".מברכים את השינוי. קלמארי עם שעועית על פטוצ'יני שחור (צילום: אורן שלו)הזוג שאכל במסעדה בצהריים בזמן הביקור שלי קם ללכת ונעצר ליד הבר. האשה מבקשת ללחוץ את ידו של אברון. "חשבנו לעמוד בחוץ עם שלט שעליו כתוב 'העם רוצה זנב שור של יועזר', זה הדבר הכי טעים שאכלתי אי פעם", היא אומרת.

מרכיבים:½1 ליטר ציר ירקותראש כרובית גדול לבן מפורק לתפרחות100 מ"ל שמן זית לטיגוןמלח ופלפל

לציר הירקות:שמן זית לטיגוןראש סלרי קלוף חתוך לרבעיםשורש פטרוזיליה קלוף חצוי לאורכו2 גזרים קלופים וחצויים1 כרישה חתוכה לפיסות גסות1 בצל קלוף וחתוך לרבעיםחופן קטן פטריות פורצ'יני יבשותצרור עלי סלריצרור עלי פטרוזיליה4 גרגרי פלפל אנגלי4 עלי דפנה10 גרגרי פלפל שחור שלם2 ליטר מים

אופן ההכנה:1. מכינים ציר: מאדים את כל השורשים בשמן זית כרבע שעה. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פטריות פורצ'יני יבשות, עלי סלרי, עלי פטרוזיליה, עלי דפנה, פלפל אנגלי ופלפל שחור. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 50 דקות. מסננים.2. משחימים את פרחי הכרובית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. מעבירים לסיר עם הציר ומבשלים כ־40 דקות עד ריכוך מלא.3. טוחנים בבלנדר לקבלת מרקם חלק ואחיד ומתבלים במלח ובפלפל.4. מגישים עם מעט שמן זית ופרמזן.מרק כרובית - לגרסת הדפסה.בואו צמחונים. מרק כרובית (צילום: אורן שלו)

*#