מתכון היום: שרימפס עגבניות פיקנטי וגבינת בושה של בר יין

ביקור מולדת של חברה טובה נתן לשפית של בר יין השראה. כך נוצרה מנה שקל להכין וטעים לחסל

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

"אני קוראת למנה הזו 'השרימפס של טול', שהיא החברה הכי טובה שלי שחיה בלונדון, והיא ואני רקחנו אותה יחד", מספרת הדס פרנקל, השף של מסעדת   בר יין. "טול מגיעה פעם בשנה לביקור מולדת, ואנו מקדישות יום אחד בו אנחנו הולכות לשוק, בוחרות מגוון חומרי גלם, ולבסוף מבשלות ארוחה גדולה לכל החברים. באותה הפעם, אספנו המון ירקות וחומרי גלם, וכמו תמיד, בסוף הסיבוב, עצרנו אצל מוסי, שם ראיתי שרימפס שקרצו לי. לא הייתי בטוחה מה אעשה איתם, אבל ידעתי שזה יתחיל ברוטב עגניות ממש טעים. כשהרוטב היה מוכן, צירפנו אליו את השרימפס. טול החליטה שגבינת עיזים מעל תשתלב מצויין, ואני הוספתי פטרוזיליה לסיום. בסופו של יום כולם ישבו סביב השולחן, שבאמצע הצלחת הענקית עם השרימפיסים והעגבניות והגבינה והפטרוזיליה, כמה בגטים שקרעו אותם בידיים, וחיסלו את המנה כאילו לא הייתה שם בכלל".בר יין - לשעות פתיחה וכל הפרטיםקראנץ' שקדים של מיקי שמוקרפצ'ו בקר של הקרפצ'ו בר

שרימפס עגבניות פיקנטי וגבינת בושה מרכיבים:400 גרם שרימפס קלוף ונקי3 עגבניות גדולות חתוכות לרבעים3 חופנים של שרי תמר אדומות1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות קטנות2 שיני שום פרוסות דקפפריקה מעושנת חריפה1/2 זר פטרוזיליה קצוצהגבינת עיזים (עדיפות לגבינת בושה, אפשר גם פרומעז)אופן ההכנה:1. את העגבניות החתוכות ועגבניות השרי מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות.2. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, מטגנים מעט את הבצל והשום ומוסיפים כפית של פפריקה מעושנת.3. מוסיפים לטגן עוד חצי דקה בערך ומוסיפים את כל העגבניות יחד עם נוזלי העגבנייה.4. מבשלים עד רתיחה ומכניסים את השרימפס. כשהשרימפס מוכנים (דקה וחצי בערך) מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומניחים בצלחת.5. מעל הכל מפזרים מגבינת העיזים ומוסיפים מעט פטרוזיליה טרייה.שרימפס עגבניות פיקנטי וגבינת בושה - לגרסת הדפסההכל התחיל בשוק. שרימפס עגבניות פיקנטי וגבינת בושה (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ